Črna kronika

Policisti prijeli romunska tatova goriva

STA
18. 11. 2012, 18.36
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Policisti policijske postaje Gornja Radgona so letos obravnavali okoli 50 tatvin dizelskega goriva.

Kot so sporočili s Policijske uprave Murska Sobota, pa so policisti v začetku novembra s pomočjo voznika madžarskega tovornjaka prijeli romunska državljana, osumljena tatvine goriva. Policija bo zoper njiju podala kazensko ovadbo Tatvine izvršujejo na počivališčih oziroma bencinskih servisih v smeri proti državni meji z Madžarsko in obratno, in sicer tako, da storilci napolnijo rezervoar svojega vozila in odpeljejo s točilnega mesta, ne da bi poravnali račun. Po navedbah policije pa se v zadnjem času pojavljajo tatvine iz rezervoarjev tovornih vozil, ko si tatovi protipravno prilastijo tudi do 1000 litrov dizelskega goriva.

Tako so policisti policijske postaje Gornja Radgona 3. novembra obravnavali tatvino dizelskega goriva iz tovornega vozila na počivališču v Grabonošu. Pri tem so ugotovili, da je voznik romunskega tovornega vozila parkiral svoje vozilo ob bok madžarskega tovornega vozila, v katerem je počival voznik. Pri tem je romunski tovornjakar ob pomoči svojega sopotnika na silo odprl pokrov rezervoarja tovornega vozila madžarskega voznika ter s pomočjo črpalke za prečrpavanje goriva pričel le to prečrpavati v svoj rezervoar.

Kot so pojasnili policisti, je hrup zbudil voznika madžarskega tovornjaka, ki ju je opazil, vendar sta storilca uspela pobegniti v vozilo in se odpeljati proti mejnemu prehodu z Madžarsko. Voznik madžarskega tovornjaka pa se je zapeljal za njima in o tem sproti obveščal policijo, ki je storilca prijela. V vozilu so našli pretočno črpalko in jo zasegli.