Slovenija

Pahor: V predsedniško kampanjo se nisem podal proti komu ali čemu

STA
18. 11. 2012, 14.12
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Predsedniški kandidat Borut Pahor je v odzivu na odprto pismo bivšega predsednika Milana Kučana poudaril, da se v predsedniško kampanjo ni podal proti komu ali čemu, temveč za ideje in vizije, v katere verjame in skuša pridobiti podporo večine ljudi.

 Kučan ga je v pismu pozval, da pove resnico o stricih iz ozadja, ki naj bi zrušili njegovo vlado. Pahorjev molk po Kučanovih besedah nima nič z načelnostjo, je nepošten, z njim pa obtožuje. Po Kučanovih besedah so neprepričljivi tudi Pahorjevi poskusi pripisati krivdo za svoje politične neuspehe drugim.

V kratkem komentarju je Pahor, ki se danes mudi na delovni brigadi na poplavnem območju občin Gorišnica in Markovci, zapisal: "V zadnjih dneh sem deležen številnih odprtih pisem, v katerih se izražajo različna mnenja in stališča. To je sestavni del demokratičnega procesa. Izkoriščam to priložnost za ponovni poudarek, da se v predsedniško kampanjo nisem podal proti komu ali čemu, temveč za ideje in vizije, v katere verjamem in skušam pridobiti podporo večine ljudi."

"Ni dvoma, da bo kljub tem mojim prizadevanjem kdo imel drugačna stališča, zdaj in po moji morebitni izvolitvi, v vsakem primeru pa si bom prizadeval, da bom gradil na tistem, kar nam je skupnega," je dodal Pahor.