Črna kronika

Kronika minule noči - prometna nesreča s smrtnim izidom

STA
18. 11. 2012, 09.49
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

V soboto okoli 2. ure se je na avtocesti Karavanke - Ljubljana zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom, v kateri je umrl 34-letni voznik iz Nove Gorice, so sporočili iz Generalne policijske uprave.

34-letni voznik osebnega avtomobila iz Nove Gorice je zaradi neprilagojene hitrosti pri nadvozu Podmežakla trčil v betonski ločevalni robnik. Zaradi hudih poškodb je umrl na kraju nesreče.

Sicer pa so policisti v noči na nedeljo obravnavali 22 prometnih nesreč, v katerih je ena oseba umrla, pet oseb pa se je lažje telesno poškodovalo. Po podatkih Generalne policijske uprave so policisti obravnavali še 81 kršitev javnega reda in miru ter 45 kaznivih dejanj.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti 68-krat posredovali na javnih krajih in 13-krat v zasebnih prostorih, pridržali so šest kršiteljev, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali tri voznike. Med obravnavanimi kaznivimi dejanji je bilo 18 tatvin, 13 vlomov, 12 poškodovanj tuje stvari, eno kaznivo dejanje ponarejanja listin in eno s področja prepovedanih drog.