Črna kronika

Zaradi vožnje v napačno smer v Nemčiji šest mrtvih

STA
18. 11. 2012, 18.43
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Na avtocesti A5 na jugozahodu Nemčije je voznik, ki je vozil v napačno smer, povzročil prometno nesrečo, ki je terjala šest življenj. Mladi voznik belega bmw-ja je zjutraj na megleni avtocesti čelno trčil v polnega enoprostorca, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

V nesreči so umrli tako 20-letnik, ki je vozil v napačno smer, kot tudi pet potnikov v volkswagnu touran. Nekatere je ob močnem trku pri veliki hitrosti pometalo iz avtomobila.

Tragedije pa s tem še ni bilo konec. Voznica, ki je prva pripeljala do kraja nesreče, je želela pomagati in je ustavila avtomobil. Za njo je pripeljal drug voznik, jo spregledal in povozil. Za njim je trčil še en avtomobil. Povoženo žensko so z hudimi poškodbami prepeljali v bolnišnico, preostala dva voznika in sopotnik enega od njiju pa so bili le lažje poškodovani.

Nesreča se je zgodila okoli šeste ure zjutraj. Avtocesta je bila več ur popolnoma zaprta za promet v obe smeri. Čeprav je vozišče v eni smeri povsem nepoškodovano, so se namreč želele oblasti izogniti navalu radovednežev.

Zakaj je mladenič vozil v napačno smer, zaenkrat še ni znano. Pet smrtnih žrtev je sicer terjala že prometna nesreča pred štirimi tedni, ko je 24-letnik naredil samomor tako, da se je na avtocesti A46 zaletel v nasproti vozeče vozilo s štirimi potniki.