Črna kronika

Pri Splitu našli razkosano truplo

STA / S.R.
17. 10. 2012, 13.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

V enem manjših splitskih pristanišč Zenta so v torek našli moško truplo brez glave in nog, danes pa še glavo, na svoji spletni strani poroča Slobodna Dalmacija.

Kot dodaja, je ostanke golega trupla v torek opazil naključni mimoidoči. Že pred nekaj dnevi so na bližnji plaži v plastični vrečki našli spodnji del človeške noge.

Novičarski portal Index.hr navaja, da je bila glava, ki so jo našli danes, v plastični vrečki. Kot ocenjuje, so žrtev verjetno najprej ubili in nato razkosali, kar "spominja na mafijske obračune".

Slobodna Dalmacija navaja, da je bilo truplo že precej načeto, strokovnjaki ocenjujejo, da je bilo v morju najmanj 20 dni. Šlo naj bi za moškega, starega od 40 do 50 let. Mimoidoči, ki je našel ostanke, je dejal, da se je v pristanišču širil neznosen smrad, truplo pa je plavalo med različnimi odpadki.

V začetku minulega tedna so na plaži v Žnjanu nekaj kilometrov vzhodno od Zente v plastični vrečki našli spodnji del moške noge. Patologi so takrat ocenili, da je ta verjetno pripadala 179 centimetrov visokem belcu ter da je bila takrat, 8. oktobra, v morju najmanj šest dni. Po navedbah časnika sta primera morda povezana.

Hrvaški mediji poročajo, da je v zadnjem času z območja Splita izginilo več ljudi, skupaj pa pogrešajo 64 oseb.