Avto-moto

Goodyear Dunlop Sava Tires se bori za varnost

Božo Lalič / Auto Bild Slovenija
15. 7. 2011, 12.29
Posodobljeno: 15. 7. 2011, 12.31
Deli članek:

Podjetje Goodyear Dunlop Sava Tires nadaljuje s svojimi akcijami za varnost v cestnem prometu. Družba je v sodelovanju z Agencijo za varnost v prometu RS objavila razpis za projekt doniranja prikazovalnikov hitrosti »Vi vozite«.

S projektom želi do konca leta 2011 po Sloveniji financirati 13 prikazovalnikov hitrosti v skupni vrednosti 45.000 evrov in tako prispevati k večji varnosti otrok na poti v vrtec ali šolo. Na razpis se lahko do 10. avgusta prijavijo vse slovenske občine, prednost pa bodo imele lokacije v okolici šol in vrtcev, ki se srečujejo z gostim prometom.

Goodyear Dunlop Sava Tires z znamko Goodyear želi z omenjenim projektom opozoriti voznike k strpnejši vožnji in še dodatno prispevati k večji varnosti vseh udeležencev v prometu, še posebej najmlajših. Projekt je nadgradnja že obstoječega projekta »Goodyear ambasadorji varnosti«, ki opozarja na izpostavljenost otrok v cestnem prometu in pomen ustreznega izobraževanja o varnosti na cesti. Goodyear ambasadorja varnosti sta bivši voznik rallyja Andrej Jereb in voznica Nina Jerančič.