Avto-moto

Polepšan koleos

Božo Lalič / Auto Bild Slovenija
24. 6. 2011, 12.59
Posodobljeno: 24. 6. 2011, 13.01
Deli članek:

Čeprav Renault z modelom Koleos ni požel slave, so ga spremenili in ga osvežili. Optimirani motorji in moderen dizajn naj bi ga postavila na zeleno vejo.

Koleosov je na cesti bore malo. Le tu in tam se kakšen po ulici pripelje mimo. Renault se je kljub slabi prodaji odločil koleosa predelati in ga modernizirati. Že na prvi pogled opazna je kromirana mreža hladilnika, ki se blešči med novo oblikovanima žarometoma. V zunanjih ogledalih vidimo tudi LED stranske utripalke, pa še nekaj manjših karoserijskih sprememb je razvidnih. Tudi v notranjosti se je kaj spremenilo, med drugim ohišje merilnikov, nov zaslon in oblazinjenje.

Pod pokrovom motorja bomo našli poleg dizelskega (110, 127 kW) 2,5-litrski bencinski motor, ki proizvede 126 kilovatov moči (171 KM). Dizelski motor ima dvolitrsko delovno prostornino, šibkejša različica pa bo na voljo z dvokolesnim ali štirikolesnim pogonom. Močnejši različici bosta imela pogon speljan na vsa štiri kolesa. Renault obljublja, da je z modifikacijo dizelskih agregatov uspel znižati porabo in emisije (CO2  148, 166 g/km).

Serijsko naj bi bil opremljen z dvopodročno klimatsko napravo, senzorjem za dež, za žaromete ter vstopom  in zagonom motorja brez ključa. Na voljo bo tudi Bose zvočni sistem in preko navigacija, ki se upravlja preko joysticka. O ceni še ni govora, prodaja pa naj bi se pričela jeseni letos.