Avto-moto

Novi športni mini

Božo Lalič / Auto Bild Slovenija
21. 6. 2011, 12.14
Posodobljeno: 21. 6. 2011, 12.15
Deli članek:

Mini Coupé - na to ime sliši novi mini, ki ima čelado na glavi. BMW-jeva hčerka je objavila uradne fotografije 3,73 metra dolgega in 1,38 m visokega dvoseda. Premiera športnega minija bo septembra na IAA 2011.

Mini je končno na plan spravil tudi nekatere zanimive podatke o novem športnem kupeju. En izmed teh je, da bo novi športnik serijsko opremljen s športnimi sedeži. Opcijsko bo imel vgrajen tudi "sport" gumb, ki pa je sicer serijski v različici JCW. Majhen gumb na osrednji konzoli bo delovanje elektromagnetnega volana priredil tako, da bo ta bolj direkten, pedal za dodajanje goriva bo odzivnejši, prestavna razmerja opcijskega 6-stopenjskega avtomatskega menjalnika pa bodo krajša. Da bomo še bolj užili športnost, bomo prestavljali lahko tudi s pomočjo pedalov za volanskim obročem.

Serijsko bodo na voljo trije bencinski (90, 135 in 155 kW) in dizelski motor (105 kW).

Mini obljublja, da bo opreme precej, med drugim tudi klimatska naprava, MP3 audio sistem in elektronski parkirni pomočnik. Na spisku dodatne opreme bodo tudi prilagodljivi žarometi, Haman in Kardon ozvočenje, pa vse do integriranega nosilca v zadku vozila.

Prtljažne prostornine je le 290 litrov, skozi manjše odprtine pa lahko do tega sežemo kar izpred kokpita. O cenah še ni bilo govora.