Četrti obisk v akciji Praznični hvala, ki jo pripravljamo že tretje leto zapored, smo izvedli v Vnanjih Goricah. Spomnimo, da je bilo minulo leto zaradi korone za številne stresno leto. Marsikomu je spremenilo življenje. A tudi v težkih časih ostajajo svetle lučke, ki kljub napornemu in težavnemu delu znajo potolažiti, so potrpežljivi in strpni.

Ena teh je tudi medicinska sestra Saša Jelar, ki svoje delo opravlja na zdravstveni postaji v Vnanjih Goricah. V uredništvo smo prejeli sporočilo: »Saša je medicinska sestra v ambulanti družinske zdravnice dr. Danice Rotar Pavlič v Vnanjih Goricah. Je vedno nasmejana, potrpežljiva in hitra pri delu. Veliko stvari uredi mimogrede in se vsakič potrudi. Nikoli ni nobene panike. Naj še poudarim, da je izjemno skrbna, vedno organizirana in potrpežljiva. Saša ni le medicinska sestra, temveč je človek z veliko začetnico,« je zapisala Mojca Hren.

Sašo smo obiskali sredi njenega dela, zato je bilo presenečenje še toliko večje. Kot pove, česa takega ni pričakovala. V teh časih že beseda »hvala« veliko pomeni, da neskončno moč, da ostaneš, vztrajaš, daš vse od sebe in z veseljem opravljaš svoje delo.

Praznični hvala 2021 - Vnanje Gorice
Sašo Švigelj
»Beseda hvala veliko pomeni, da neskončno moč, da ostaneš, vztrajaš, daš vse od sebe ...«

Le s strpnostjo in človeškostjo bomo lahko vsi zadovoljni. Zato, dragi bralci, ostanimo človek do ljudi ter namesto sovraštva in jeze delimo dobroto, razumevanje in toplino, ne samo v prazničnem mesecu, ampak vedno in povsod.