Popolna preozbrazba

Ko spreminjamo svoj svet, se moramo vprašati, za koga to počnemo

K. Š.
30. 5. 2019, 11.42
Posodobljeno: 3. 6. 2019, 14.26
Deli članek:

"Pri zdravi Popolni preobrazbi se moramo vprašati, za koga to počnemo," je prepričana Monika Pekošak iz Yogini joge, ki je učiteljica joge, bioterapevtka po metodi karmične diagnostike in reikistka. Moniko so tokrat obiskale naše dame in občutile delček vpogleda vase.

Mare Vavpotič
Spremenite svoj svet na bolje!

Ko so se naše udeleženke ponovno dobile, se je iz neba ulilo. Kot da bi dež spiral tisto breme, ki ga puščajo za seboj, ko vstopajo v novo, bolj zdravo življenje. Predvsem pa je pričaral občutek, da puščajo stare navade za seboj. 

Monika jim predstavi tudi karmično diagnostiko
Moniko je z leti pot pripeljala tudi do karmične diagnostike, ki ljudem pomaga, da najdejo recept, ki jim ustreza in pomaga na njihovi poti.

Karmična diagnostika ni napovedovanje prihodnosti. Je razumevanje karme. Da razumemo, da duša izbere najpomembnejše prvine svojih izkušenj iz preteklih življenj in iz njih naredi temelj za svojo rast.
Karmična diagnostika je kot nadgradnja joge. »Omogoči vpogled v vzorce posameznika, njegovo preteklost, njegovo vedenje. In ko enkrat človek spozna samega sebe ve, kaj mora preseči in kako mora spreobrniti svoje življenje. Zato prek karmične diagnostike pogosto uspemo postaviti življenje na drug nivo,« pravi. Vsaka jeza, zamera, užaljenost, obžalovanje, neizpolnjeno pričakovanje in vse, kar nas je prizadelo, še vedno utripa v naši notranjosti, je odtisnjeno v naše biopolje, zato je potrebno to ozavestiti in očistiti, sicer bo prišlo ponovno na površje.

S pomočjo karmične diagnostike torej odkrivamo vzroke za naše stanje in ugotavljamo kaj moramo pri sebi spremeniti, da si izboljšamo kvaliteto življenja.

Telesa se ne spreminja zgolj matematično!
Čeprav pri naši preobrazbi peterica želi izgubiti tudi nekaj odvečnih kilogramov, je Monika prepričana, da je bolj, kot izguba kilogramov, pomembno zavedanje, da smo srečne. »Joga pomaga pri tem, da se začnejo dogajati spremembe v notranjosti, ki se potem kažejo tudi navzven. Na tej poti spoznavamo, da smo vedno bolj zadovoljne same s seboj in se sprejmemo.«

Joga je torej orodje, ki služi vsakomur, ki jo uporablja. Napačno je prepričanje, da ljudje niso dovolj fleksibilni. »Tudi če navzven ne dosežete idealnega premika, se ta premik začne dogajati v notranjosti. Tega vam nihče ne more izmeriti, lahko ga merite sami vi. In če se zjutraj zbudite zadovoljni, niste strogi in kritični, a se imate radi, ste dosegli bistvo.«