Popolna preozbrazba

Joga nam pomaga, da se sprejmemo takšne, kot smo!

K. Š.
29. 5. 2019, 11.03
Posodobljeno: 29. 5. 2019, 11.13
Deli članek:

Ko pričnemo s hujšanjem in s tem, da bomo svoje življenje obrnili na zdravo stran, ponavadi pozabimo na to, da moramo pri procesu poslušati tudi sebe in svoje telo.

Mare Vavpotič
Monika Pekošak, ki ima pod okriljem Yogini jogo, pravi, da joga pomaga pri sprejemanju samega sebe. »Imamo se pogojno radi. Ko je vse dobro, se imamo radi, ko pa neko področje šepa, nase pozabimo in s

Pri našem tokratnem srečanju je bila v ospredju joga, do katere so bile sprva zadržane. Najprej smo poskrbeli za sproščen uvod, kjer so si postregle z zeleno kavo z rožičevcem in spile aktivni tonik Vivalt Activator, ki je natančno uravnotežena kombinacija 7 rastlinskih izvlečkov in 5 vitaminov, ki telo pripravi na uspešno in lažje uravnavanje telesne teže. Aktivni tonik Vivalt Activator pripomore k pravilni presnovi, podpira pravilno delovanje prebavnega trakta in okrepi organizem, naše dame pa se strinjajo, da je tudi odličnega okusa.

Mare Vavpotič
Monika je naše dame popolnoma navdušila

Monika Pekošak, ki jim je predstavila čudoviti svet joge, se z njo ukvarja že približno 15 let. Yogini joga je domovanje našla v Trzinu, tam pa Monika poučuje tradicionalno hatha jogo, ki je kombinacija asan (telesnih postavitev), dihalnih vaj in meditacije. Hatha joga prinaša globoko sprostitev uma in telesa. Sama pri učenju uporablja znanja, ki jih je nabrala v mnogih letih na osebni poti k sreči in osebni preobrazbi. Samo poučevanje joge kombinira s poznavanjem ajurvede, reikija, eft-ja, biorgonomije in karmične diagnostike. Prepričana je, da sta joga in meditacija pot v sedanji trenutek, pot k prijaznosti do sebe, razbremenjujeta trpljenja in prebujata ljubezen.

Vse kar se je zgodilo, je pogosto stvar vzgoje
Naše srečanje smo pričeli z vzorci, ki se začnejo pri vzgoji. »Veliko je odvisno od tega, iz kakšne družine prihajamo. Če naše mame pogosto niso bile videne, če je bilo njihovo delo spregledano in so bile požrtvovalne, se naši vzorci lahko ponavljajo, pa tega sploh ne vemo. Ne občutimo, da nosimo s seboj bremena, da smo pogosto tesnobni,« je s pripovedovanjem začela Monika in našim damam skoraj segla do srca. Vsaka med njimi nosi svojo zgodbo in zagotovo ima za seboj precej izkušenj in spoznanj. »Pogosto se nam zgodi, da se zaradi naših življenj in dogodkov, ki na nas puščajo sledi naše telo začne odzivati. Ponavadi se to začne okoli 40. leta, saj so bremena velika. Ljudje to povezujejo z leti, a pogosto ne gre za leta, temveč za zgodbe in situacije, ki nastajajo skozi življenje. Če ob vsem tem pozabimo nase, se nam to začne kopičiti. Zato moramo poiskati znotraj sebe vzrok in ga odpraviti. Moramo si dati priložnost, da se spoznamo.«
Naše finalistke so bile čisto tiho. Kot bi jih Monika s svojim pripovedovanjem zadela v srce. »Veste, danes se bomo dotaknili samo delčka tega, kar ste. Vendar morate pri vsem tem vedeti eno dejstvo: nobeno telo ni enako drugemu in ga je nemogoče meriti. Največja težava je naše ukalupljenje, saj pogosto nismo zadovoljne same s seboj. Do tega nas pripelje primerjanje z drugimi, standardi, ki jih narekuje okolica in družba, ki od nas zahteva, da postanemo veliki potrošniki. Če pa se boste zazrle malce vase, boste našli marsikateri odgovor na vprašanje, ki si ga zastavljamo. In na koncu najdemo svojo srečo,« pravi Monika in doda, da prek joge ljudje spoznajo sebe, svojo srečo in tudi dojemanje okolice.

Naše dame so bile tako nad prvim srečanjem na jogi naravnost navdušene!