Prvi tedni, odkar so postale udeleženke naše akcije, so minili, peterica se je že utirila v nov ritem in sledi navodilom strokovnjakov. Seveda ni vedno lahko, priznavajo vse v en glas, ampak kljub temu sledijo začrtani poti in ne dovolijo, da bi klonile pred skušnjavami vseh vrst. Držijo se prehranskega načrta, ki ga je dietetičarka pripravila za vsako posebej, v svoj vsakdan pa so vključile tudi čas zase in za aktivnost.


Tamara, Jasna, Urša, Marija in Manuela se prej seveda niso poznale, a sodelovanje v naši akciji jih je združilo in postale so prijateljice, ne tekmice. Njihova življenja so različna, vse pa so mame in zdaj jih druži še skupni cilj. Na vsakem srečanju si izmenjajo izkušnje, zaupajo doživetja in delijo mnenja o svojem napredku. Koliko kilogramov so izgubile, sploh ni pomembno, pozorno pa beležijo in iskreno pohvalijo spremembe.

Vse so navdušene nad vadbo!

Prav vse naše udeleženke so navdušene nad vadbo X Body, ki jo imajo trenutno na urniku dvakrat na teden. 

Izpostavile so, kako dobro se počutijo v naši mali skupini, kjer si delijo težave in uspehe. Seveda pa ne pozabijo pohvaliti svojih bližnjih, ki jim pri tem stojijo ob strani.

ff3
Arhiv X Body
Takole pridno telovadi Marija Kos v Velenju

Marija je, na primer, zelo ponosna na sina, ki se je že navadil na pico s testom iz ajdove moke in obloženo z zelenjavo. »Če pa ga vendarle zamika navadna pica, je iz uvidevnosti ne poje doma, da mi ne bi zbujal skomin.« Tamara je svoj jedilnik nalepila kar na hladilnik in zdaj se vsa družina uči zdravega prehranjevanja. »Kadar pa me zamika čokolada, sva s partnerjem dogovorjena, da me odvrne od skušnjave.«

f2
Arhiv X Body
Marija je presrečna s trenutnim rezultatom

Manuela je silno ponosna nase, da na družinskih slavjih nič več ne podleže ocvrtim grižljajem in da je našla v sebi moč, da domov odide sita in brez občutkov odrekanja. Urša je predpisani jedilnik naredila celo še bolj zdrav in dovoljeno suho salamo zamenjala z jabolkom.

Manuela pravi, da se prvi rezultati vadbe X Body že kažejo. "Ponosna sem nase, ko ugotovim, da mi zaradi vadbe in jedilnika vse že lepše stoji. Ugotovila sem, da mi določeni kosi oblačil precej lepše pristojijo kot so mi v preteklosti.  Pa še za samozavest je odlično, ko te nekdo pohvali, da izgledam bolje. Resnično se boljše tudi počutim!"