Konstelacije

Vikend je v znamenju mrka in še polne lune

Tanaaz
24. 3. 2024, 07.11
Deli članek:

Sezona mrkov 2024 se začne v ponedeljek, 25. marca, ob polni luni v znamenju tehtnice. Vpliv nebesnih konstelacij je seveda še kako občuten že ves vikend.

AdobeStock
Polna luna se dopolni v ponedeljek ob 8. uri, mrk pa nastopi ob 8.13.

Mrki polne lune izjemno povečajo njeno energijo; predstavljate si jih lahko kot energijo polne lune, pomnoženo z deset.
Zaradi svoje neverjetne moči tudi odpirajo portale v višja stanja zavesti.

Portal, ki se odpre pod tem luninim mrkom v tehtnici, je eden od končnih. Zdi se, da nas vodijo, da nekaj pripeljemo do konca. Morda je to miselni vzorec, način prepričanja ali pa je morda nekaj bolj otipljivega, kot je konec službe, razmerja ali poglavja našega življenja.

Mrki vplivajo na vse nas na različnih ravneh in v različni meri, vendar vedno pustijo svoj pečat in nas vedno postavijo tja, kjer moramo biti. Pravzaprav se verjame, da mrki odklenejo usojene pogodbe.

Pomembno je tudi omeniti, da je ta lunin mrk v tehtnici del večjega cikla mrkov, ki se je začel aprila 2023 in se bo nadaljeval do konca tega leta. Naslednjič, ko bomo ponovno obiskali ta isti cikel mrka, bo oktobra, tako da je verjetno, da bo vse, kar se bo zgodilo marca, le del zgodbe. Za popolno sliko bomo morda morali počakati do oktobra 2024 ali celo marca 2025, ko bomo doživeli zadnji mrk v tej seriji.

POMEMBNI SO ODNOSI

Tehtnica tehtnice predstavlja ravnovesje med dajanjem in prejemanjem v našem življenju. Kje dajemo preveč? Kje ne dajemo dovolj? Ta vprašanja bodo verjetno v naših mislih pod mrkom in v korenu vseh težav, ki se nam bodo pojavile.

Naši odnosi bodo v tem mrku verjetno v središču pozornosti, saj nas energija tehtnice spodbuja, da pogledamo, kako se kažemo v naših partnerstvih ter kaj dajemo in prejemamo. Ali smo resnični in pristni do sebe? Ali nam je všeč, kdo postanemo, ko smo v določenih odnosih?

Energija tehtnice nam pomaga, da se osredotočimo na drugo osebo in o stvareh razmišljamo z njenega zornega kota. Energija tehtnice je tisto, kar lahko prikličemo, ko želimo občutiti sočutje ali videti, kako je hoditi v čevljih nekoga drugega.

Čeprav je lahko skušnjava usmeriti vso svojo pozornost v drugo osebo in vse, kar počne ali ne počne, je to lahko mala past. Energija tehtnice nas v svojem bistvu namreč opominja, da je vsakdo, ki ga srečamo, učitelj in v resnici le odraz globljega dela nas samih. Vsi smo eno, vsi smo drobci drug drugega. To, kar vidimo v drugih in s čimer se borimo pri drugih, je močna lekcija tudi za nas.
To ne pomeni, da toleriramo slabo vedenje ali dajemo izgovore, da ostanemo v toksičnih situacijah, vendar nam omogoča, da na stvari pogledamo skozi oči učenja in poglabljanja lastne povezave z jazom.

Če se pod tem mrkom tehtnice pojavi zahtevna dinamika odnosa, raziščite globlje kot le kazanje s prstom ali iskanje krivde pri nekom. Poglobite se, vprašajte, kaj bi vam to morda poskušalo pokazati ali vas naučiti. Postavite ogledalo situaciji in poglejte, kaj se odraža nazaj. Vprašajte, katere lekcije se lahko naučite.

MRK IN NAŠE VREDNOTE

Ustvarjanje partnerstev je eden najglobljih delov človeka. Na tej poti ustvarjamo partnerske odnose z družino, prijatelji, zakoncem in otroki. V življenju imamo veliko različnih partnerstev in vsa so močni učitelji, viri veselja in neverjetna vrata rasti.

Kot človeška vrsta iščemo odnose in povezave z drugimi. Ne uspevamo, če jih nimamo, zato lahko rečemo, da so odnosi zelo pomembni. So tudi nekaj najtežjih dinamik, s katerimi se bomo srečali.

Odnosi lahko izvabijo najboljše iz nas, pa tudi najslabše. Lahko sprožijo rane in nas travmatizirajo, lahko pa so tudi mesta ljubezni, varnosti, topline in zaščite.

Odnosi so najrazličnejši in pod tem luninim mrkom v tehtnici se lahko zgodi, da ocenjujemo zdravje odnosov, ki smo jih ustvarili v življenju. Ali prejemamo toliko, kot dajemo?

Morda se sprašujemo, kaj si želimo od svojih odnosov, in posledično, kaj nam pomeni ljubezen. Morda bomo ugotovili, da se je tisto, kar smo nekoč cenili, spremenilo.

Tehtnici vlada planet Venera in poleg tega, da je boginja ljubezni, vlada tudi našim vrednotam.

Pod mrkom v tehtnici premislite, kaj resnično cenite. Pomislite, kaj cenite v svojih odnosih, pa tudi v življenju na splošno, in nato preverite, ali so te vrednote izpolnjene ali ne. Bodite pošteni in razmislite, ali vas vaša dejanja približujejo tem vrednotam ali jih oddaljujejo.