Prvo znamenje

Oven: Strasten, motiviran, pogumen in samozavesten

Neja Kralj
21. 3. 2024, 16.11
Deli članek:

Drzni oven je rad številka ena, zato ne preseneča, da je prvo znamenje zodiaka. Ambiciozno, z glavo naprej, se podaja tudi v najzahtevnejše situacije – tudi del telesa, ki ga povezujemo s tem znamenjem, je glava.

AdobeStock
Ovni so pogosto voditelji in pionirji, ki se ne bojijo izzivov in iščejo nove začetke.

Tako kot drugi dve ognjeni znamenji, lev in strelec, je oven strasten, motiviran in samozavesten vodja, ki gradi skupnost s svojo veselo naravo in neizprosno odločnostjo.

Nezapleteni in neposredni v svojem pristopu so pogosto razočarani nad izčrpnimi podrobnostmi in nepotrebnimi niansami.
Oven je kardinalno znamenje, ki zažene ne samo pomladno sezono, ampak tudi celotno zodiakalno kolo. Astrologi verjamejo, da se vsako znamenje uči lekcij, ki so jih že osvojila njegova predhodna znamenja, tako veselih kot bolečih.

V primeru ovna pa ni podedovane modrosti: oven vodi s slepim optimizmom, skozi življenje drvi z električnim joie de vivre, ki odlično dopolnjuje njegovo značilno impulzivnost.

Ovnu vlada Mars, dinamični rdeči planet, imenovan po rimskem bogu vojne. Zato so pogumni ovni vedno oboroženi in pripravljeni na boj. Znani so po eksplozivnem temperamentu, in čeprav njihovi izbruhi ne trajajo dolgo, se je ognjevitim ovnom vsekakor najbolje izogibati, dokler se para ne razblini. V pomirjenem stanju pa so optimistična, pozitivna in igriva bitja, ki uživajo v polnem življenju. Vedno lahko opazite ovna, ki blesti na športnem igrišču, pri hitri vožnji po avtocesti ali organizaciji živahne družabne igre.

DOBRE LASTNOSTI

Pogum: ovni so znani po svoji pogumni naravi in se ne bojijo izzivov.

Strast: imajo močne strasti in se predajajo svojim interesom z veliko vnemo.

Energija: so polni energije in navdušenja, kar jim pomaga pri doseganju ciljev.

Samozavest: so prepričani vase in svoje sposobnosti, kar jim pomaga pri premagovanju ovir.

Inovativnost: pogosto so inovativni in imajo sposobnost videti priložnosti tam, kjer jih drugi ne.

SLABE LASTNOSTI

Impulzivnost: lahko se odločajo hitro, brez premisleka, kar jim lahko prinese težave.

Tekmovalnost: so zelo tekmovalni in se lahko včasih preveč osredotočijo na zmagovanje.

Trma: imajo močno voljo in so lahko trmasti, kar povzroči konflikte.

Nepotrpežljivost: ker imajo veliko energije, se lahko hitro naveličajo monotone rutine in postanejo nepotrpežljivi.

Egoizem: včasih se ovni osredotočijo preveč na svoje potrebe in pozabijo na potrebe drugih.

AdobeStock
Ozvezdje Oven

KAKŠNI SO OVNI KOT …

Partnerji

Kot partnerji so strastni in zvesti. Imajo močno potrebo po svobodi in neodvisnosti, zato potrebujejo partnerja, ki bo razumel njihovo potrebo po prostoru in ne bo poskušal omejevati njihove svobode.

Otroci

Kot otroci so ovni pogosto polni energije in radovedni. Potrebujejo stimulacijo in izzive, da se razvijajo in rastejo. Starši ovnov morajo biti pripravljeni na to, da imajo otroci svoje mnenje, in jih spodbujati k izražanju svoje individualnosti.

Starši

Kot starši so pogosto ljubeči in zaščitniški, vendar imajo lahko tudi stroge standarde in pričakovanja glede svojih otrok. Pomembno je, da se zavedajo potrebe po ravnovesju med ljubeznijo in disciplino.

Prijatelji

Kot prijatelji so ovni zvesti in iskreni. So tisti prijatelji, na katere se lahko vedno zanesete, da bodo ob vas v dobrem in slabem.

Sodelavci

Kot sodelavci so ovni pogosto vodilne osebe, ki rade prevzemajo odgovornost in vodijo projekte. So energični in delavni ter imajo močno željo po uspehu.

Nadrejeni

Kot nadrejeni so pogosto dinamični in navdihujoči. So vizionarji, ki znajo voditi in motivirati svoje zaposlene k doseganju skupnih ciljev.

Podrejeni

Kot podrejeni so samostojni in delavni. Radi imajo jasna navodila in pričakujejo pošteno obravnavo s strani nadrejenih.

UJEMANJA

Ljudje, rojeni v znamenju ovna, imajo običajno najboljše odnose z drugima ognjenima znamenjema, levom in strelcem. Delijo si podobne energije, strasti in navdušenja, kar lahko privede do harmoničnega in vzajemno spodbudnega odnosa.

Poleg tega se ljudje, rojeni v znamenju ovna, pogosto dobro razumejo z zračnimi znamenji, dvojčki, tehtnicami in vodnarji. Ti odnosi so lahko dinamični, polni dialoga in intelektualne stimulacije.

Najslabše pa se ovni znajdejo v odnosih z zemeljskimi znamenji, biki, kozorogi in devicami. Ti znaki pogosto delujejo bolj počasi in premišljeno, kar se lahko zdi ovnu omejujoče ali pa povzroča frustracije zaradi tako različnega tempa.