Popolna harmonija uma

Enakonočje: čas za usklajevanje leve in desne možganske polovice

Aleksandra Winkler Drole, karmična diagnostičarka in učiteljica akaških zapisov
20. 3. 2024, 16.16
Deli članek:

Danes, ko je enakonočje, je pravi čas za vzpostavljanje ravnovesja. »Naj bo tako zunaj kot znotraj nas – kot v naravi, tako v nas samih,« se glasi stara ljudska modrost.

Osebni arhiv
Vsaka pomlad ponuja priložnost na novo rast, napredek. Zato letos izberite napredek in se izognite pomanjkanju.

Vprašanja za poglobljen uvid vase:

Kaj je tisto, kar ruši naš mir, kar kliče po vzpostavitvi harmonije in reda?
Kaj nas moti, čemu bi se radi izognili?
Kaj je tisto, po čemer hrepenimo?
Kaj bi lahko naredili, da bi postali najboljša verzija sebe!?

ŠOLSKI SISTEM NAS JE ODDALJIL OD DUŠNE KOMUNIKACIJE

Klasični šolski sistem pretirano namenja poudarek logični, razumski strani. Veliko ur učenja matematike, fizike, kemije, premalo raziskovalnih vaj v naravi, proučevanja rastlin in ekosistema, premalo praktičnih vaj, na primer kuhanja, ki bi človeku služilo, premalo telovadbe, umetnosti, glasbe, vsega lepega, kar nahrani dušo … je naredilo človeka supermislečega, a zato morda bolj nesrečnega. Namreč, ne počutimo se dobro, če nismo v ravnovesju. Obiskujejo me karierno zelo uspešni klienti, a se kljub znanju in naučenim tehnikam ne znajdejo v življenju. Pravijo, da potrebujejo usmeritev, da ne vejo več, kako naprej.

ČE BI VEČ UPORABLJALI DESNO MOŽGANSKO POLOVICO, BI BIL SVET MNOGO LEPŠI

Vsa modrost glede odločitev, glede možnega izida, vsaka vizija potrebuje dobro delujočo desno možgansko polovico. V tem delu možganov je shranjen dušni spomin. Ta možganski del se aktivira ponoči, ko spimo in sanjamo, saj so v njem slike, simboli in modrost, ki se aktivira med spanjem ali v theta stanju, v stanju med budnostjo in spanjem. Ta del možganov aktiviramo v hipnozi, v regresiji.

KO AKTIVIRAMO DUŠNI SPOMIN, DOBIMO ŠIRŠO SLIKO
Mnogi uspešni ljudje (uspeh je celovitost življenja in zato ne more biti omejen na karierni in finančni uspeh) so imeli oba možganska dela enako aktivna. Abstraktni um (desna polovica možganov) in logični um (leva možganska polovica) skupaj, v sodelovanju, ustvarita popolno harmonijo. Samo harmoničen človek lahko doživi uspeh, kot rezultat ustvarjalnega dela, ne da bi ob tem trpel veliko pomanjkanje na katerem drugem področju. Z drugimi besedami: če delamo z dvema rokama, če tovor porazdelimo v dve vrečki, ne bo trpela nobena roka in telo ne bo preobremenjeno, počutili se bomo v ravnovesju in pričakovani izid bo mnogo boljši, kot če bi tovor prenašala samo ena roka.

POMANJKANJE NAS ZELO BOLI Pomanjkanje (denarja, zdravja, ljubezni …) je opozorilo, da počnemo nekaj narobe: da smo izbrali odločitev na podlagi strahu, in ne na podlagi dobre izkušnje ali popravka napake iz preteklosti. 

UMETNIKI SO V PREDNOSTI

Umetniki, take in drugačne stroke, najsi bo to pisana beseda ali vizualna umetnost, ali pa inovatorji, ki snujejo svoj produkt tako v funkcionalnem delu kot po videzu, imajo prednost pred razumskim tipom s poudarkom na levi možganski polovici.

Vendar kako? Naša duša hrani spomin, ta pa ni vedno prijeten. Številne travmatične izkušnje spremljajo človeka še iz prejšnjih življenj, zato ne najde rešitve, ne najde logičnega odgovora za svoja vprašanja, kot so:

•  Kako naj si povrnem dobro počutje in zdravje?
•  Zakaj mi primanjkuje ljubezni, kako naj najdem pravega partnerja?
•  Zakaj me spremljajo malodušje, depresija, nejevolja, pesimizem, anksioznost?
•  Kako naj se odvadim slabih navad?
•  Zakaj ni napredka v moji karieri, poklicu?
In še in še.

VAŠ DUŠNI SPOMIN – PRIJETEN ALI TRAVMATIČEN
Naš um premore informacije, ki so mu dostopne. A te so shranjene samo iz tega življenja. Z razumskim razglabljanjem ne pridemo daleč in ne najdemo izvirnega vzroka svojih težav. Naša duša hrani spomin, ta pa je lahko prijeten ali travmatičen. Naše pretekle izkušnje, ki jih hrani duša, niso samo iz tega življenja, temveč sega dušni spomin tudi v prejšnje inkarnacije ali dlje v dušno zgodovino. Zgodovina se ponavlja, pravijo, vendar vsaka ponovitev naj zajema izboljšave, brez ponavljanja napak. Torej je dušni spomin, ki ni vedno prijeten, kot izkušnja, lekcija in naučeno znanje, ki nam dobro služi, kot opozorilo, da ne ponovimo storjene napake. 

SVOBODNA VOLJA IZBIRE IN IZKUŠNJE
Rodili smo se s svobodno voljo izbire, pa vendar so naše izbire v mnogočem pogojene z našo preteklo izkušnjo.
Srečala sem številne ljudi, ki so svoj talent bolj ali manj skrivali, v glavnem zase ali za ožji krog znancev.

PRIMER SLABE IZBIRE

•  Si predstavljate, da ste lačni, četudi je vaša shramba polna dobrot?
•  Si predstavljate, da ste pozabili na denar, ki ste ga skrili v nogavico, in zdaj trpite pomanjkanje?
•  Si predstavljate žensko, ki ima omaro polno lepih oblek, a jih ne nosi?

Naši talenti so zato, da jih doživimo, izživimo, ponudimo svetu, ne da jih zadržujemo zase, pozabimo nanje ali jih zanemarimo.
Žal poleg dobrih izkušenj iz prejšnjih inkarnacij, ki jim pravimo modrost, naša duša hrani tudi izkušnje travmatičnih dogodkov, ki delujejo kot boleča, nezaceljena rana, kot žulj na stopalu, zaradi katerega se izogibamo plesa in radosti ob prijetnih izkušnjah.
Tudi morebitno prijetno izkušnjo tako doživljamo kot neprijetno, zato se mnogi izogibajo ljubezni, starševski vlogi, kariernemu napredku, ali pa morda manj opaznim stvarem: izognejo se opravljanju vozniškega izpita, izognejo se javnemu nastopu, družabnemu življenju in podobno, misleč, da se bodo obvarovali pred ponovno bolečo izkušnjo, ki se nanaša na določeno področje.
Z drugimi besedami: zaradi pretekle boleče ljubezenske izkušnje se nekateri »preventivno« odločijo za samski stan, odpovejo se karieri (ker hranijo boleč spomin na neuspeh), odpovejo se celo skrbi za dobro počutje in zdravje, starševski vlogi in podobno.
Odpovedati se neki izkušnji, po kateri sicer hrepenimo, pa predstavlja ustvarjanje nove boleče izkušnje. (Odlomek iz knjige Sporočilo z Oriona).