Ni omejitev

Silne moči enakonočja uporabimo sebi v prid

Tanaaz
19. 3. 2024, 16.05
Posodobljeno: 19. 3. 2024, 21.50
Deli članek:

20. marca se nam na severni polobli zgodi pomladno enakonočje. Ker gre za dan izjemno močnih energij, je pomembno, da se nanj lahko čim bolje pripravimo.

AdobeStock
Na severni polobli je pomladno enakonočje čas ponovnega rojstva in prenove ter znak, da bo mrzla zima minila. Pri strani Marčevsko enakonočje je pomemben dan moči.

Na enakonočje se energijska mreža planeta oblikuje v harmonijo, kar nam omogoča, da lažje vpijemo zdravilne moči matere narave. Z živo in prebujeno energijsko mrežo planeta lahko napolnimo tudi lastne energijske centre v telesu ter pošljemo svoje misli in namere v vesolje za ustvarjanje. Skupaj s to močno energijo enakonočja na ta dan praznujemo tudi začetek astrološkega leta. To je zato, ker v zahodni astrologiji marčevsko enakonočje sovpada z začetkom sezone ovna, prvega znamenja zodiaka.
Ko se premaknemo v prvo znamenje zodiaka, začnemo novo potovanje, okoli Sonca, kjer znova izkusimo energije in vibracije vsakega od 12 znamenj zodiaka.

Marčevsko enakonočje tako postane pomemben dan moči v našem letu, ko lahko praznujemo novo, pozdravljamo nove začetke, ki jih prinaša, in si postavljamo namere za leto, ki prihaja.

KAKO UPORABLJATI ENERGIJE

Letos so energije enakonočja močnejše od običajnih zaradi prihajajočega luninega mrka v tehtnici 25. marca. Čeprav je ta mrk skoraj teden dni oddaljen od enakonočja, mrke običajno čutimo do en mesec pred in po njihovem prihodu. Mrki po navadi prinašajo visoko intenzivno, transformativno energijo, ki lahko strese in omaja naša življenja. Mrki lahko na vsakogar vplivajo drugače, vendar na neki ravni vsi doživimo preobrazbo.

Dovolite novemu navdihu, novim idejam in novim perspektivam, da se pod marčevskim enakonočjem filtrirajo v vas. Dovolite si sprati vse stare, zastarele in preživete misli, občutke, situacije in navade, ki ne služijo več vašemu najvišjemu dobremu. Premikajte se po telesu in očistite ter sprostite vsako celico. Potrudite se, da globoko vdihnete in izdihnete vse, kar vas ne podpira več. Imejte najvišjo vizijo sebe.

Ta energija je darilo, na nas pa je, da jo uporabimo. Na ta dan pojdite ven in se obdajte z zdravilno močjo narave, vzemite orakelj ali tarot karto zase, meditirajte, beležite dnevnik, ustvarite namenski čas okoli tega, s čimer želite napolniti to novo leto in kaj želite ozdraviti. Vesolje bo na vaši strani.

Predlagam vam nekaj načinov za uporabo te energije:

• Očistite svoje avrično polje.
• Preživite čim več časa v naravi.
• Postavite si cilje za novo leto in ukrepajte glede teh ciljev (tudi mikroukrep je dober).
• Začnite z novo zdravo navado/opustite nezdrave navade.
• Reorganizirajte svoj urnik, da bo bolj usklajen.
• Počistite nered in očistite svoj prostor.

OBRED POMLADNEGA ENAKONOČJA

Ko sta dan in noč enako dolga, nam vesolje ponuja močno vibracijo in harmonijo med časom stvarjenja (noč) in časom manifestacije (dan). To omogoča, da je pretok med ustvarjanjem in manifestacijo bolj gladek in lažji. Ni omejitev glede tega, kaj lahko manifestirate med enakonočjem, vendar je običajno spomladi čas za nove začetke.

Ritual

Ta ritual je popoln za manifestacijo, zaščito in jasen ustvarjalni um skozi vse leto.

Potrebujete:
• približno 10 živobarvnih cvetov,
• 1 svečo: zeleno, rožnato, oranžno, rumeno, modro, vijoličasto ali belo,
• najljubši kristal,
• pero in papir.

Navodila:
1. Poiščite miren kraj za izvedbo svojega rituala, kjer vas ne bodo motili.
2. Držite kristal in naredite kratko meditacijo, ki vam bo pomagala zbistriti um in umiriti misli. Petkrat globoko vdihnite in izdihnite.
3. Na list papirja zapišite, kaj želite manifestirati ali ustvariti.
4. Rože razporedite v krog in pustite eno ob strani za pozneje.
5. Postavite svečo in kos papirja v krog. Še naprej držite kristal.
6. Trikrat na glas izgovorite svojo manifestacijo, nato prižgite svečo.
7. Vzemite energijo svojega svetega kroga. Nekaj časa še globoko dihajte.
8. Ko se počutite pripravljene, sprostite svojo namero v vesolje, tako da poberete rezervni cvet in ga vržete v zrak. Ko ga vržete, občutite, kako se vaša namera dviguje v vesolje.
9. Pustite, da vaša sveča gori čim dlje (ne puščajte sveče brez nadzora).
10. Če je mogoče, cvetove položite v kakšno skodelico z vodo, da bodo še nekaj časa živeli.