Merkur v strelcu v direktno smer

Astrološki pogled v januar: zanimivo bo za vsa znamenja

Andreja Novak – Merkaba, www.angelca.si
3. 1. 2024, 15.46
Deli članek:

Zvezdni vplivi bodo naredili januar precej zanimiv za vsa horoskopska znamenja.

Profimedia
Fotografija je simbolična

Ker se 3. 1. Merkur v strelcu vrača v direktno smer, bo to aktiviralo dober občutek za dogodivščino in potovanja ter sproščeno komunikacijo, ki je bila od 13. 12. ovirana. Tako boste v novem letu nadaljevali s prazničnim občutkom, še posebej dvojčki, device in strelci.

Pravega dela se boste lahko lotili šele po 14. 1., ko bo šel Merkur v znamenje kozoroga, in takrat boste dojeli, da se je res začelo novo leto ter da je čas, da se določenih stvari lotite resneje. Za zanimiv čas bo poskrbelo tudi Sonce, ki bo do 20. 1. še v kozorogu in vas vodilo v spoznanja, kje je treba še okrepiti samozavest ali poceliti čustva, da se dobro stabilizirate v vsem, kar vam nekaj pomeni.

20. 1. pa Sonce preide v vodnarja, in to precej pompozno, saj se sreča s Plutonom na isti dan, kar bo okrepilo moč ega marsikomu, lahko pa tudi pokazalo, če imate morebitne težave z alergijami, da je čas za globlje zdravljenje. Ta prestop boste še posebej občutili levi, škorpijoni, kozorogi in vodnarji, za katere bo to mejnik v novo obdobje. 21. 1. gre namreč Pluton v znamenje vodnarja in vam osvobodi način razmišljanja, sodelovanja z javnostjo ter predvsem želje po svobodi.

Osebni arhiv
Andreja Novak

OVEN
Vodila vas bosta odlično počutje in želja po novih temeljih. Zbrali boste moč in voljo ter uredili tiste stvari, ki bi jih morali že davno. Ambicioznost vas bo peljala v morebitna napredovanja v službi, pa tudi domače razmere boste želeli prenoviti in si urediti pravo gnezdo. Ne boste pretirano čustveni, kar vam bo pomagalo bolj trezno pogledati na vse.

BIK
Sproščeni in zadovoljni boste ob prehodu v novo leto. Imeli boste številne drzne načrte, ki jih boste začeli takoj izpolnjevati. Radi se boste družili in potovali, kar vam bo novo leto kar hitro omogočilo. Želeli si boste širiti obzorja na kar najbolj sproščen in življenjski način. Proti koncu meseca se boste zresnili in usmerili v delo, ki vas bo čakalo.

DVOJČKA
S strastjo boste vstopili v novo leto in nikakor se ne boste mogli sprijazniti s tem, da je treba že začeti delati. Prazniki se vam bodo zdeli prekratki, zato boste vse skupaj zavlekli še do polovice januarja. V drugi polovici meseca vas bodo pričakale nekatere dolžnosti, ki jih ne boste mogli zanemariti, in šele takrat se boste zares prizemljili v novo leto.

RAK
Ob prehodu v novo leto ste si naložili preveč bremen, kar boste čutili še ves januar. Nikakor ne boste prišli na zeleno vejo, saj se boste vsega lotevali s preveč skrbmi. Priložnost za boljši začetek vam bo dal mlaj 11. 1., ki vas bo podprl v vsem, kar si boste v prvih dneh bolje organizirali. Potrudite se in naredite osebni načrt, ki vas bo spodbujal.

LEV
Upirali se boste hitenju in ignorirali vse popraznične aktivnosti. Izogibali se boste obiskom in nadaljevali svoje ustaljeno življenje. Spodbujali boste umirjenost in tradicionalnost v družini. Proti koncu meseca vam bo novo srečanje bo zanetilo strast in pokazalo zanimivejšo plat življenja. Samski imate dobro priložnost za dvojino, vezani pa – pazljivo.

DEVICA
Malo zmedeno boste prešli v novo leto in nikakor se ne boste mogli umiriti in začeti na novo. Vleklo vas bo na potovanja, v druženja, pri tem pa boste iskali nove in nove izgovore. V drugi polovici meseca se bo zgodila sprememba, ki vas bo umirila in vas usmerila konkretno delo. Nadoknadili boste vse zamujeno, a boste imeli slabo vest.

TEHTNICA
Optimizem in občutek za dogodivščino vas bo popeljal v novo leto. Odprti boste za potovanja, izobraževanja in sodelovanje s tujino. Nad vsem tem boste želeli navdušiti tudi druge, a ni nujno, da vam bo uspelo, zato ohranite stik s svojo strastjo in je ne razdajajte. Ob koncu meseca se boste lotili večjih sprememb v poslu in tu želeli napredovati.

ŠKORPIJON
Dinamično se boste lotili ustvarjanja novega leta in pri tem želeli dokončati vse, kar vam do zdaj ni uspelo. Imeli boste ogromno energije, ki jo boste želeli pametno vložiti, saj imate dovolj neprijetnosti in nestabilnih temeljev. Do 21. 1. boste še obremenjeni z osnovnimi temelji, potem pa preide Pluton v vodnarja in vam okrepi občutek svobode.

STRELEC
Odlično obdobje vas bo zajelo že prve dni novega leta. V vašem znamenju bo namreč Venera, ki bo poskrbela, da boste prejemali številna darila življenja. Ljubezen vam bo naklonjena, in če ste samski, imate odlično priložnost, da se dobro povežete s sorodno dušo. Tudi vezani ne boste prav nič sramežljivi, temveč odprti za spremembe.

KOZOROG
V leto boste vstopili praktično in varčevalno. Ne boste želeli zapravljati ne denarja ne energije za nesmiselne stvari. Po 11. 1., ko bo mlaj v vašem znamenju, pa se vam bo zazdelo, da ste se prenovili. Prebudili se vam bosta domišljija in želja po dogodivščinah. Morda se boste vpisali v izobraževanje ali šli na potovanje. Osrečili boste sami sebe.

VODNAR
Odnosi vas bodo usmerili v razmišljanje. Ne boste zadovoljni, saj ne boste prišli hitro do želenih spoznanj. Ne iščite načina, kako bi popredalčkali ljudi, temveč se raje usmerite v to, da jim prisluhnete. 20. 1. pride Sonce k vam in vas podpre v vsem, kar boste želeli izraziti. VSE NAJBOLJŠE! Odprto se pokažite in zasijte v najboljši luči.

RIBI
Zadovoljni boste z novostmi v svojem življenju, še posebej s svojimi novimi temelji, domom, ki vam bo pomenil vse več. V njem si boste ustvarili svoje pravo gnezdo, ki vam bo dajalo varnost in dober občutek za življenje. Veliko dogajanja vas bo odprlo za spremembe in sledili boste življenju v vsem, kar vam bo ponudilo. ***Samo fotko avtorice in fotke znamenj k posameznim znakom.