Stotine inkarnacij

Kolikšna je starost vaše duše, lahko ugotovite sami

Tana Hoy
28. 11. 2023, 15.56
Deli članek:

Ste že kdaj srečali osebo, ki se zdi močno zrela za svoja leta? Ali pa nekoga, ki deluje veliko mlajši od svojih let? Verjetno je odgovor v obeh primerih pritrdilen.

AdobeStock
Napredna duša se ponovno združi s stvarnikom, ki ji omogoča, da postane duhovni vodnik za tiste, ki še živijo in se učijo na Zemlji.

Morda ste se z mlado osebo pogovarjali o določeni težavi, samo zato, da bi se o njej pogovorili, a presenetljivo ugotovili, da vam daje dober nasvet.

Ste se kdaj vprašali, zakaj so nekateri mladi včasih preveč modri za svoja leta? Ali zakaj se nekateri starejši obnašajo kot otroci?
To vedenje je pogosto odraz njihove duševne starosti.

KAJ JE STAROST DUŠE?

Starost vaše duše določa število reinkarnacij, ki ste jih imeli. Vaše sedanje življenje na Zemlji je le delček vaše usode. Naše duše so namenjene procesu rojstva in ponovnega rojstva – ciklu, ki se nadaljuje, dokler ne dosežete popolnosti svoje duše. Ta cikel je splošno znan kot reinkarnacija.

Ko se vaša duša reinkarnira iz enega fizičnega telesa v drugega, nosite s seboj izkušnje in lekcije, ki ste se jih naučili v vsakem življenju.

Vsako življenje, ki ga preživite, je namenjeno temu, da vam pomaga rasti, se učiti, dozorevati in kopičiti življenje, da lahko dosežete izpolnitev namena svoje duše.

Skozi inkarnacije gre vaša duša skozi štiri stopnje: mlada duša, duša srednjih let, stara duša in napredna duša.

Vsaka stopnja je edinstvena, saj bo vaša duša pokazala različne osebnosti in značilnosti, ko boste prehajali iz ene stopnje v drugo.
Vsaka stopnja duše ima edinstvene lastnosti, ki bodo vaši duši pomagale iskati popolnost. Starost vaše duše vpliva na to, kako živite svoje življenje, kako razmišljate, delujete in komunicirate z drugimi.

MLADE DUŠE

Znane so tudi kot najstniške duše, saj so v zgodnjih fazah svojega življenja. Mlade duše so običajno preživele do 150 življenj.
Lastnosti mlade duše so podobne lastnostim mlade osebe, ki vstopa v odraslost: je ambiciozna, poskuša biti neodvisna, se uveljaviti v svojem novem okolju – stran od udobja doma in poskuša pustiti pečat v svetu.

Enako velja za mlade duše, ki so na splošno zaskrbljene zaradi uspeha, slave in bogastva. Primarni cilj mladih duš je preživetje in neodvisnost.

Ta stopnja duše ima veliko opraviti z raziskovanjem in izražanjem samega sebe, toda hkrati so mlade duše nagnjene k negotovosti in primerjanju z drugimi.

Mlade duše so ambiciozne in imajo močno vizijo samega sebe. Želijo si uspeti v življenju in biti na vrhu lestvice. Ko je nekdo ambiciozen, bo seveda tudi tekmovalen.

Močno se oklepajo tega, kar mislijo, da je prav, in pogosto mislijo, da je njihovo mnenje boljše od mnenja drugih.
Ker so mlade duše intenzivno vključene v naštete vidike, jih ne skrbijo čustveni in duhovni vidiki njihovega življenjskega potovanja.

DUŠE SREDNJIH LET

Ko se stopnja mlade duše bliža koncu, bodo duše začele razmišljati o tem, kaj manjka v njihovem življenju. Spoznajo, da so slava in bogastvo ter uspehi, ki so jih dosegli, brez pomena.

Duše srednjih let so navdušene nad raziskovanjem življenjskega namena in smislom obstoja. Osredotočenost te duševne stopnje je živeti v harmoniji z drugimi ljudmi, namesto dokazovanja individualnosti.

Značilnosti te stopnje duše so nasprotne tistim mlade duše. Namesto da bi bile osredotočene na to, da bi naredile pečat in bile na vrhu lestvice, se duše srednjih let osredotočajo na to, da so občutljive na misli in občutke drugih ljudi.

Duše srednjih let so obzirne in priznavajo, da veljajo tudi mnenja drugih ljudi. Namesto da bi bili prenagljeni in vročekrvni, so diplomatski in pripravljeni sodelovati. To je stopnja duše, kjer se bolj kot uspehe ceni odnose.
Do te stopnje so duše živele največ od 150 do 300 življenj.

STARE DUŠE

Potem ko so preživele od 300 do 500 življenj, duše zdaj iščejo popolnost in izpolnitev; ko so vzpostavile neodvisnost in medsebojne odnose, stare duše iščejo višji red vesolja.

Stare duše so našle občutek notranjega miru in zadovoljstva, ne sprašujejo se več o vsem, v nasprotju z dušami srednjih let, saj so pridobili odgovore iz prejšnjih življenj.

Primarni fokus stare duše je duhovna izpolnitev. Ta duša ve veliko stvari, saj je že veliko preživela, pogosto se ji zdi svet nezanimiv in vsakdanji.

Stare duše so ponavadi filozofske in sproščene, zato izžarevajo mir, umirjenost in veliko modrost. Biti stara duša je ravnovesje med mlado in zrelo naravo.

Zavedajo se pomena ljudi okoli sebe, a tudi ne pozabijo nase – v smislu, da se zavedajo sebe, namesto da so egocentrični. Spoznajo, da ima vsako živo bitje svoj namen v življenju in je del enega velikega načrta.

NAPREDNE DUŠE

Po zaključku zadnjega cikla stopnje vaša duša postane napredna duša ali, kot jih svet pogosto imenuje, razsvetljeni ali duhovni učitelji.

Napredne duše so spoznale svoje bistvo bitja in se jim ni treba reinkarnirati nazaj na Zemljo. Na tej stopnji je duša dosegla popolnost, zato uteleša svojo resnično božansko naravo.