Zamotane mreže energije

Ob mladi luni bo glaven Uran

Tanaaz
12. 11. 2023, 19.57
Posodobljeno: 12. 11. 2023, 20.01
Deli članek:

Mlada luna v škorpijonu, ki nastopi 13. novembra malo pred pol enajsto dopoldne, ima globoke in zamotane mreže energije, ki se bodo raztegnile v najtemnejše dele naše duše in psihe.

AdobeStock
Poglabljanje vase, negotovost in odstiranje tančic so glavne značilnosti te mlade lune.

Kaj je narobe? Kaj je prav? Kakšna je pot? Ta raziskovalna filozofska vprašanja bodo zaplesala po naših mislih pod novembrsko prazno luno in nas vodila na potovanje v labirint našega bitja. Poklicani smo, da gledamo globlje, čutimo globlje in kar je najpomembnejše: da se sprašujemo. Spraševati se moramo o pripovedih, ki nam jih zaupajo drugi, in o tistih, ki si jih pripovedujemo sami, ter se ob dobljenih odgovorih zamisliti. Pravzaprav škorpijonova mlada luna v svojem bistvu želi, da razmišljamo sami, da ugotovimo, kaj želimo početi in kam želimo iti, brez vpliva drugih, družbe ali strahu pred tem, kaj si drugi mislijo.

POTOVANJE VASE

Povezave z Neptunom
Ob tokratni prazni luni bo svoje dodal tudi vpliv Neptuna, ki lahko povzroči, da pridejo na plan nove informacije ali spoznanja, ki bodo v povsem drugačni luči predstavila tisto, kar smo imeli za resnico.

Pri tej novi luni gre za lastno pot in za to, da smo pristni in zvesti sami sebi. Želi, da korakamo v taktu lastnega bobna, ne glede na melodije, ki jih igrajo drugi. Za to je potrebno zaupanje; zahteva pogum, a zahteva tudi poznavanje samega sebe, in čeprav je to lahko vseživljenjsko potovanje raziskovanja, nam bo nova luna v škorpijonu pomagala razkriti resničnejšo, globljo različico sebe. Ker je ob mladi luni nočno nebo najtemnejše v celem mesecu, ga uporabite kot simbol za potovanje vase. Zaprite oči, globoko vdihnite, položite roko na srce in se vprašajte: kaj trenutno čutim?

Preprosta praksa, kot je ta, vam lahko pomaga, da se povežete s svojim duhom, telesom in umom. Ne komplicirajte; ne pretiravajte. Preživite nekaj časa v povezavi s seboj in opazujte, kako začne govoriti vaš avtentični jaz. Opazujte, kako začneta prevladovati vaša notranja modrost in intuitivni jaz.

AKTIVNI URAN

Po novembrsko mlado luno je aktiven Uran, planet prebujanja in presenečenja, ki bo še posebej prispeval k energijam, ki nas bodo prevevale. Ko se počutimo še posebej občutljivi, kot bi lahko bili pod to mlado luno, nam lahko Uranova energija povzroči še dodaten občutek tesnobe. Stvari se nam lahko zdijo nestalne in nestabilne, naša življenja pa se nam lahko zazdijo nagnjena k spremembam in pretresom.

Uran lahko poruši status quo našega življenja, da nas spodbudi k širšemu razmišljanju in raziskovanju vseh vrst idej. Uran tudi rad pretrese nas in stvari v našem življenju, da sproži prebujenje ter razširi naše predstave o življenju in vsem v njem. Uranova energija je tudi naklonjena temu, da stopimo iz okvirjev, poskusimo nekaj inovativnega ter vsaj za krajši čas postanemo manj togi v razmišljanju in delovanju. Vzemite si trenutek in si oglejte vsa trdna prepričanja, ki jih morda imate. Kako jih lahko obrnete na glavo, jih zrahljate ali ohranite prožne? Kako lahko pogledate na stvari na nov način?

Uran ne mara upoštevati pravil; njegova energija je nepredvidljiva, vendar ohranja stvari zanimive in nas drži v negotovosti pred tem, kar nam ponuja. Sprejmite del te Uranove energije tako, da si dovolite razmišljati širše, raziskovati širše in narediti korak zunaj okvirjev.

Ne bodite torej zaprti v zamisli drugih ali v to, kar vam govori družba ali kultura. Poklicani ste, da dvignete tančico ter poiščete novo in višjo resnico. Poklicani ste, da pogledate alternative in ne ignorirate notranjega glasu, ki čaka, da govori z vami.