Astrološka napoved

To nam za poletje 2023 prinašajo zvezde in planeti!

Andreja Novak, astrologinja in energijska raziskovalka
15. 6. 2023, 15.00
Posodobljeno: 16. 6. 2023, 16.48
Deli članek:

Uradno nastopi 21. junija, v zraku pa ga že lahko zavonjamo: poletje 2023. Obeta se pester čas, ki vas bo usmerjal v različne vidike življenja. Zato se veselite poletja in podpore zvezd, ki vam bodo pomagale pri uresničitvi na številnih področjih.

Profimedia
Vesolje nam obeta pester čas, ki nas bo usmerjal v različne vidike življenja.

Največ pozornosti namenite okrepitvi osebne energije, notranjega ognja in dobrega magnetizma, saj to lahko naredite samo poleti.
Na ta način si poleg lepih spominov pridobite še dobre energije, ki vam bodo pomagale spodbuditi dobro in uspešno jesen ter ohraniti polno življenjsko moč tudi pozimi.

LUNA OSVOBAJA
Še pred poletjem, v maju, nas je Luna podprla v opuščanju globljih čustvenih zamer in lahko ste se osvobajali strahov in nemira preteklosti. Če si boste dovolili tudi v dobro drugih hitro in nenavadno končati vse težavne stvari, se vam bodo zgodile večje pozitivne stvari in lahko se boste lotili marsičesa novega.
V juniju nas Luna spodbuja v praznovanju in pri potovanjih. Odlično se boste počutili v naravi, kar bo osnova za dobro počutje in dobre odnose, pa tudi za sledenje novim iskricam strasti.
Julija se boste bolj sistematično lotili uresničevanja osebnih želja, kar bo osrečilo vaše bližnje in vam okrepilo voljo za nadaljevanje skupnih načrtov.
Konec avgusta boste polni dinamičnosti in volje začeli številne nove projekte, ki vam bodo pomagali odpreti novo dogajanje na jesen.

SONCE AKTIVIRA TALENTE
Prehod Sonca v raka 21. junija oznanja začetek poletja. To je eden izmed energijsko najmočnejših dni, ki v nas sprožijo sodelovanje s poletjem. Čustveno vas bo to obdobje podprlo pri sproščenem druženju in ustvarjanju družinske harmonije. Narava in zvezde vas bodo vodile v sproščenost in za vse, ki ste bolj utrujeni, bo dopustovanje skorajda nujno. V tem času bo voda najbolj zdravilna tekočina, tako v telesu kot v okolju, saj vam bo pomagala razstrupiti telo ter čustvovanje in razmišljanje. Od tega obdobja je odvisno tudi naslednje, bolj ognjevito in dinamično, ko 22. julija Sonce prestopi v leva in vas povzdigne v uspešnosti in druženju.
Obeta se vrhunec poletja, ko boste sledili svojim pozitivnim idejam in optimistično pristopali k vsemu, česar se boste lotili. Moč Sonca vas bo navduševala, in če boste v dobri fizični kondiciji, boste navdušeni nad vsem, kar boste spontano dosegli. Morda boste bolj odločni in samovoljni, a z dobrim razpoloženjem se bo vse pravočasno uredilo.
Ob prehodu Sonca v devico, od 23. avgusta dalje, boste morda začutili skrbi, zajela vas bosta malodušje in občutek, da nekaj zamujate. Če ste v preteklosti zanemarili svoje delovne obveznosti, se bo to pokazalo kot notranji nemir in skrb, da vse čim prej uredite. Zato je dobro, da se zavedate svojega počutja in v tem obdobju k stvarem pristopate bolj analitično, sistematično z namenom, da jih čim bolje in čim hitreje uredite. Če vam stvari ne bodo stekle tako, kot si želite, opravite osebno inventuro in jasno poglejte v svoj notranji svet, v svoja čustva, pričakovanja, želje in interese, ter v sebi ustvarite Božanski red, ki bo podprl vaše višje interese ter dobro jesen in življenje.

MERKUR PODPIRA NOV NAČIN RAZMIŠLJANJA
Ob prihodu Merkurja v znamenje raka, 27. junija, se boste lahko bolj posvetili družini, ljubezni, romantiki in vsem poletnim izzivom tega področja. Hrepeneli boste po spremembah in srčnih izzivih, ki utegnejo priti prej, kot si predstavljate. S prehodom Merkurja v leva, 11. julija, boste postali bolj vidni, drzni, tudi egoistični in odprti za druženje. Številne družbe vas bodo pritegnile in nikakor se vam ne bo uspelo odmakniti v intimo, saj boste pogrešali vedrino, prijatelje in znance ter srečo v spontanosti. Uživajte, dokler lahko, saj kaj kmalu Merkur preide v znamenje device in vas od 28. julija pa vse do 5. oktobra usmerja v bolj analitično in sistematično razmišljanje o delu, napredovanju in vseh zemeljskih stvareh.

ROMANTIČNA VENERA
Venera vas ves čas sprošča in podpira v nežnih in čutečih energijah življenja ter ne samo prebuja, temveč tudi pomaga pri uresničitvi vseh želja in potencialov za najlepše možno življenje. Poleti ste bolj odprti za harmonične spremembe, kar vam okrepi notranji pretok, s katerim postanete magnetni privlak za dobro življenje.
Venera je 5. junija prešla v leva in spodbuja, da smo bolj ponosni nase, da se usmerjamo v prenovo samopodobe in začutimo željo, da si ustvarimo malo drugačno življenje, bolj povezano z nami in našim srcem. V času retrogradne faze Venere v levu, od 23. julija do 4. septembra, boste deležni njene spodbude v poglabljanju vase. Četudi boste del družbe in vseh poletnih aktivnosti, boste s svojo intuicijo ali instinktom lahko sledili Veneri in prenovili svoje notranje vrednote, prepričanja in vzorce, ki vplivajo na vašo seksualno energijo in sprejemanje obilja življenja. Ker je Venera v tem času v znamenju leva, vpliva direktno na vaše dojemanje sebe, na samozavest in podzavestni odnos do vsega obilja. Zato je še toliko pomembnejše, da se v tem času odprete dojemanju in sprejemanju sebe, svojega notranjega magnetizma, ljubezni do sebe in sodelovanja z življenjem. Od 4. septembra, ko pride Venera v direktno fazo, boste imeli vse do 9. oktobra, ko vstopi v devico, še čas, da svoja spoznanja spontano udejanjite v svoje največje zadovoljstvo. Uresničila se vam bodo nekatera hrepenenja, če bodo le podprta z vašimi srčnimi spoznanji.

MARS USMERJA VOLJO
Verjetno že od 20. maja, ko je Mars prestopil v leva, čutite naval samozavesti. Po 10. juliju, ko pride Mars v znamenje device, pa boste postali zanimivo natančni, delavni in usmerjeni v čisto konkretne dosežke. Morda se boste v času do 27. avgusta težje sprostili na dopustu, še posebno če boste doma ali na delovnem mestu pustili nedokončane stvari. Zato je dobro, da se temu izognete. Tako boste lahko svojo voljo usmerili v vzdrževanje ali ustvarjanje dobrega počutja ter skrb zase in za bližnje.
Od 27. avgusta, ko pride Mars v tehtnico, se boste bolj usmerili v odnose in imeli veliko moč v ustvarjanju harmonije tako doma kot v službi in povsod, kjer bo za vas pomembno razumevanje. Če ste samski, lahko v tem času osvojite srce simpatije.

JUPITER PRINAŠA BLAGOSLOVE
16. maja se je Jupiter pomaknil v znamenje bika, kar dodatno krepi možnosti sprejemanja obilja, blagostanja in materialnih pridobitev vseh vrst. V tem vas podpira vse do 26. maja 2024.
Kako sprejeti najboljšo podporo Jupitra, ki bo spet na voljo čez 12 let? Odprite se darežljivosti, a se hkrati usmerite v konkretno realizacijo vseh svojih načrtov. Če boste zmerno in uravnoteženo delovali, boste bolj prizemljeni glede vsega in uživali v vsakodnevnih radostih življenja. Morebiti boste ob polnem sodelovanju in zbranosti deležni finančnih uspehov ter v tem času resnično obogateli. Lahko pa se zgodi, da boste to obdobje preživeli v pretiranem zapravljanju in se popolnoma predajali uživanju, kar vam bo vsekakor polepšalo čas, a se vam bodo izmaknile materialne dobrine. Ne hitite v nenadne investicije, ne zapravljajte preveč, še posebej ne v igralnicah ali pri igrah na srečo.

SATURNOVA ČUSTVENA POMOČ
Saturn je v znamenju rib. Ker je od 17. junija do 4. novembra v retrogradni fazi, boste lahko bolj sistematično in dolgotrajno sprejemali njegovo pomoč pri urejanju čustvenih odnosov. Vaše pretekle čustvene rane ne bodo imele tako velikega vpliva na okolje in z lahkoto boste prepoznali, da je težava v vas, ter jo z notranjim dogajanjem globinsko pozdravili pri sebi. Seveda bo pri tem potrebno zavedanje in iskanje rešitev v svojem srcu, ne pa iskanje krivcev v okolici.
Ker je tudi Neptun v znamenju rib in bo od 30. junija do decembra v retrogradni fazi, boste še toliko bolj dovzetni za globlje samozdravljenje čustev in duhovnih vidikov psihe ter odkrivanje skritih dušnih talentov.

OPUSTITE KARMO IN AKTIVIRAJTE ZDRAV EGOIZEM
Retrogradno gibanje Severnega luninega vozla se 12. julija iz znamenja bika premakne v znamenje ovna, kjer bo vse do 29. januarja 2025. To pomeni, da boste že v juliju imeli priložnosti izbirati nekatere stvari na novo in bolj povezano z vašimi osebnimi cilji in željami. Ker se bodo sproščale karmične vezi v odnosih, pa tudi z okolico, se lahko zgodi, da se vam bodo ponovili nekateri obremenilnimi dogodki oziroma boste imeli občutek, da se vam preteklost ponavlja. Morda boste srečali osebe, s katerimi ste se v preteklih ali vzporednih življenjih karmično zapletli in do zdaj niste našli smiselne in ljubeče, svetlobne poti ven.
Ker bo tudi Črna Luna – karmična in uporniška Lilith vse poletje in vse do 3. oktobra v znamenju leva, boste z lahkoto vztrajali pri svojih prioritetah in nikakor ne boste dovolili okolici, da vpliva na vas.

STANJE KIRONA

Kiron je od 23. julija do konca leta v retrogradni fazi in vam ponuja možnosti prepoznavanja globljih srčnih vrlin, da pridobite moč v sprejemanju svojih srčnih darov.

STANJE URANA

Ker je Uran v znamenju bika, vam bo pomagal osvoboditi kreativne in genialne ideje, ki vam lahko prinesejo veliko blagostanje ali uspehe v materialnosti. Tako vam bo njegov humor pomagal pri sprostitvi in obnovi živčevja ter okrepil zbranost in dobre misli. 29. avgusta prihaja Uran v retrogradno fazo do konca leta, kar pomeni, da boste lahko delovali bolj osredotočeno in okolje ne bo imelo moči nenadzorovano vplivati na vas.

POSVETITE SE SEBI
Zvezde vas torej z vseh vidikov navdihujejo in podpirajo, da si to poletje končno vzamete čas zase in za vse tiste bolj ali manj pomembne projekte, ki so vam pri srcu. Prenovite dom, ustvarite si raj na zemlji, kjerkoli ste že. To vam bo v največjo podporo za prihajajoča leta. Torej kdaj, če ne zdaj, ko vam je celotno vesolje pri tem v oporo, še posebno če boste srčno sodelovali s svojo dušo in naravo.

oa
Andreja Novak