Astro znak meseca

Biki: najbolj zemeljski in dobro združljivi s kar petimi znamenji

Ashley Robinson
20. 4. 2023, 17.06
Posodobljeno: 20. 4. 2023, 17.09
Deli članek:

Bikom v zodiaku vlada planet Venera, poimenovan po boginji ljubezni. Toda kakšen je zemeljski, romantični bik v ljubečem razmerju? In katera znamenja so z njim najbolj kompatibilna?

Profimedia
Bik je staromoden in tradicionalen, zato ga ne boste videli z divjo pričesko ali vpadljivimi modnimi okraski.

Če se sprašujete, katere značajske lastnosti se najbolje ujemajo z bikom, berite naprej, lahko potešimo vašo radovednost. Tu je izčrpen opis združljivosti bika z vsakim od drugih zvezdnih znamenj, najbolj pa smo se posvetili tistim, s katerimi si biki najpogosteje delijo lepo življenje. A do tja pridemo lepo po korakih.
Da bi razumeli kakovost ujemanja z bikom, je dobro najprej izvedeti nekaj več o tem znamenju.

BIKOVE SPLOŠNE LASTNOSTI
Preden se posvetimo združljivosti posameznih znamenj z bikom, si oglejmo njegove glavne lastnosti. Rojeni so med 20. aprilom in 20. majem. Temu znamenju vlada Venera, zato je najbolj zemeljsko v vsem zodiaku. Na splošno je bik znan po svoji praktičnosti, zvestobi, pristnosti in družinskih vrednotah.
Ko so biki pri svojih najboljših močeh, so sposobni pripraviti okoliščine in prostore, v katerih se drugi počutijo domače, udobno in razvajeno. Vendar to darilo ni rezervirano le za goste: biki z veseljem zgradijo sveti prostor v svojem domu za tiste, za katere jim je mar. Pravzaprav so neverjetno predani skrbi za svoje ljubljene!
Biki trdo delajo in kažejo odločnost tudi pri katerikoli nalogi. To zvezdno znamenje je znano po tem, da prenaša čustvena bremena svojih ljubljenih na svoja močna ramena, običajno pa je tudi pripravljen pomagati vsakomur, ki ima težave.
Če bik nima dobrega dneva ali obdobja, je nagnjen k grajanju tistih, ki so povabljeni v njegov prostor, njihovih slabih manir ali neurejenega videza. Medtem ko bik običajno uspeva v harmoničnem okolju, lahko včasih dovoli, da se njegovo mnenje spremeni v samopravičnost ali trmo (kot pravi bik, seveda). Ker je pogosto zaposlen s prenašanjem teže težav svojih ljubljenih, lahko včasih potrebuje daljša obdobja počitka, ki se lahko spremenijo v lenobo.
Na splošno so biki zanesljivi, delavni partnerji, ki znajo tudi najbolj vsakdanjim vidikom življenja vdahniti malo iskrice in veliko skrbi. Njihov šarm in pristnost v ljubezni predstavljata varen prostor za vsakega prijatelja ali romantičnega partnerja, ki ga povabijo.

BIKOVE DOBRE LASTNOSTI
Predanost družini
Bik je klasičen primer zvezdnega znamenja, ki z veseljem vidi, da se njegove lastnosti zrcalijo v njihovih prijateljih in pomembnih drugih. Glavna lastnost, ki jo bik želi deliti s svojo ljubeznijo, je predanost družini.
Biki iščejo partnerja, ki jim bo pomagal ustvariti trden dom in družino. Bik se nikoli ne naveliča preživljanja časa z družino in prijatelji, skrbi zanje in pogovorov o njih. Partner, ki je pripravljen vlagati v obe dejavnosti, bo zagotovo osvojil bikovo srce.

Neomajna morala
Biki razmišljajo zelo črno-belo, ko gre za moralo. Ti globoko zakoreninjeni, zemeljski posamezniki imajo temeljni niz vrednot, ki se sčasoma verjetno ne bodo spremenile.
Biki iščejo prijatelje in partnerje, ki imajo neomajno moralo, tako kot jo imajo oni. Želijo si ljudi, na katere se lahko zanesejo, in vsekakor si želijo partnerja, ki je predan življenju in domu, ki sta si ga zgradila. Seveda je najbolje, če ima bikov romantični partner enako trdno moralo kot on, saj njihova trmavost pomeni, da pač ne pristajajo na drugačna stališča.

Radi govorijo in poslušajo
Biki radi govorijo o lepih stvareh v življenju – umetnosti, literaturi, politiki, družini in še o čem. Radi so tudi slišani in nekdo, ki ima potrpljenje in pozornost za obširne pogovore, lahko poskrbi, da se bo bik počutil videnega in ljubljenega.
Tako kot si bik želi partnerja, ki mu bo dobro prisluhnil, išče tudi nekoga, ki ga vključi v pogovor. Kot večina stvari v življenju tudi bik na pogovor gleda kot na umetnost. Partner, ki lahko začne spodbudne pogovore in se premišljeno odzove na številne bikove ideje, s pristnim zanimanjem in radovednostjo, bo našel v odnosu z bikom neskončen izvir zabave, učenja in rasti.

Tradicionalizem
Biki so po navadi nekoliko staromodni in raje živijo življenje v bolj tradicionalnem slogu ter tudi gravitirajo k ljudem, ki so tradicionalisti.
Ekscentričnost in nenavadnosti lahko bika vznemirijo in privlačijo le kratkotrajno, nato ga spet prevzame hrepenenje po tradicionalnih vrednotah – v stilu oblačenja, opremi stanovanja, spoštovanju bontona ... in seznam se lahko nadaljuje. Zaradi te lastnosti biki tudi iščejo partnerja, ki je predvidljiv.

Finančna varnost
Če želite zgraditi dom, ki bo dovolj eleganten, da bo zadovoljil okus bika in sprejel njegove številne prijatelje in družinske člane, to zvezdno znamenje potrebuje stalen dotok ... no, denarja. To pomeni, da bik ceni in morda celo potrebuje partnerja, ki je finančno stabilen.
Finančna varnost se lahko kaže na različne načine, a na splošno bo bik vzel stalno službo in vlaganje v kariero kot dober znak. Bik ima tudi pri svojem poslu najraje kolege, ki pridno delajo, in želi biti prepričan, da se lahko zanese na vas v dobrem in slabem.

BIKOVE SLABE LASTNOSTI
Neprilagodljivost
To, da biki cenijo zanesljivost, stabilnost in moralnost, je po drugi strani vir njihove lastne neprilagodljivosti. Kar pomeni, da je morebitna neprilagodljivost bikovega romantičnega partnerja recept za srčno bolečino, saj sledi bikovo nesramno obnašanje in medsebojni konflikt. Z gotovostjo velja, da ker so biki sami neprilagodljivi, potrebujejo partnerja, ki je lahko prilagodljiv, sicer se ta par nikoli ne bo razumel. Prilagodljiv bikov partner bo verjetno vedel, kdaj naj v nesoglasju popusti, in morda bo celo dovolj potrpežljiv, da pozneje pomaga biku uvideti drugačno perspektivo.

Ne prenaša kršenja pravil
Kot tradicionalisti biki težko prenašajo upornike brez razloga ... ali z razlogom. Bik preprosto ne mara kršenja pravil, ne glede na okoliščine. Ljudje, ki ne upoštevajo pravil, bodo bika ohranjali v nenehnem stanju tesnobe in frustracije.
Bik se težko počuti varnega v bližini kršitelja pravil, zato lahko poskuša osebo, ki krši pravila, spet spraviti v red. Partnerska zveza bika in kršitelja pravil se verjetno konča tako, da se razideta v iskanju večje stabilnosti (bik) oziroma več svobode (partner).

Skrbi ga skrivnostnost
Bik je znan po svojem včasih še preveč odkritem komunikacijskem slogu. To zvezdno znamenje skrbi za druge, a tudi odločno pove svoje mnenje, zato lahko občutljivejši ljudje postanejo skrivnostni glede tega, kar mislijo ali čutijo. Navsezadnje nihče ne mara, da ga obsojajo!
Velika težava nastane, če bik posumi, da je vzrok prijateljeve ali partnerjeve skrivnostnosti v tem, da pred njim nekaj skriva. Ko bik začuti, da v romantičnem razmerju niso vse karte na mizi, lahko postane celo invaziven v prizadevanju, da bi se povezal s partnerjem. Vse, kar si bik želi, je, da je partner odprt in pošten; skrivanje misli in občutkov bo povzročilo konflikt.

Lenoba
Biki imajo nizko toleranco do lenobe v razmerju. Prijatelj ali partner, ki daje manj kot sto odstotkov, bo zmedel in razočaral pridnega, neposrednega bika, kar lahko povzroči konflikt v odnosu.
A medtem ko je bik znan po tem, da trdo dela, po drugi strani drži, da ko doseže dno, nastopi obdobje njegove nedejavnosti. Bik včasih potrebuje počitek in oddih od številnih nalog, ki zapolnjujejo njegove dni. To je še en razlog, zakaj len partner ni primeren za bika: včasih mora partner začasno prevzeti vsa bremena v zvezi.

ZDRUŽLJIVOST
Glede na astrologijo so stopnje združljivosti z drugimi znaki zodiaka odvisne od tega, kako podobne so njihove značajske lastnosti.
Razčlenili smo združljivost bika z vsakim od zvezdnih znamenj v smislu splošne združljivosti, združljivosti za strastno romantično razmerje, združljivosti v prijateljstvu in združljivosti za zdravo komunikacijo. Predstavljamo jo v posebni tabeli na koncu članka, posebej pa se bomo posvetili odnosom s petimi nebesnimi znaki, v katerimi biki najlaže vzpostavijo harmonične odnose.
Seznam združljivih znamenj je dolg, kljub trdoglavi naravi tega zvezdnega znamenja. Ko je namreč bik v partnerstvu z drugim bikom ali rakom, devico, škorpijonom ali kozorogom, se lahko zdi, kot da je našel svoj manjkajoči delček.

Bik in bik
Bik je horoskopsko znamenje, ki uspeva v odnosu s svojo zrcalno podobo, in zasidrani v zemljo so zadovoljni, če preživljajo čas ob uživanju v okusni domači hrani, v svojem udobno opremljenem domu, polnem smeha.
Biki spoštujejo močan moralni značaj in tradicionalne vrednote, ki jih najdejo drug v drugem, in so zadovoljni, če svoje življenje preživijo v negovanju družine in skupni gradnji dediščine. In ker se biki verjetno ne bodo spremenili, so njihovi medsebojni odnosi zgrajeni tako, da trajajo.

Bik in rak
Znamenji bik in rak imata potencial za trdno razmerje. Delita si ljubezen do lepih stvari, harmoničnega okolja in lepih izkušenj. Če dodamo naklonjenost tradicionalnim vrednotam in nostalgične reminiscence, imata bik in rak trdne temelje.
Medtem ko se bodo občutljivi raki morali naučiti, kako ne jemati bikove odkritosti osebno, je rakova občutljiva narava v kombinaciji z bikovo občasno trdo ljubeznijo podlaga za odličen duo. Kjer se bo rak izogibal konfliktom zaradi prizadetih čustev, se bo bik lahko postavil za svojega partnerja na način, da se oba počutita ljubljena in potrebna.

Bik in devica
Bik in devica imata veliko lastnosti, ki jih občudujeta drug pri drugem. Ti dve horoskopski znamenji ob združitvi ustvarita uravnoteženo razmerje, pri čemer devica prinaša intelektualno moč, bik pa umetniški in nastopaški pridih, oba pa sta tudi močno čutna.
Znamenji se uravnovesita tudi drugače: občutljivost device pomaga biku, da obvlada svoja pretirana nagnjenja k uživanju; ko se devica lahko upre bikovim obsojajočim nagonom in bik ostane odprtega duha, je ta par tisti, ki se nikoli ne dolgočasi.

Bik in škorpijon
Tako bik kot škorpijon sta stalni znamenji, navajena vztrajati na svojih položajih, kar lahko privede do nekaj borbenih nasprotij. Kljub temu je par škorpijon–bik klasičen primer privlačnosti nasprotij in večino časa razlike med njima pomagajo vzpostavljati ravnotežje v razmerju.
Čustveni škorpijon lahko najde sidro v zemeljskem, praktičnem biku, po drugi strani pa mu lahko pomaga bolje razumeti skrita čustva in neizrečene namere. Drzni osebnosti sta ustvarjeni tudi za strastno telesno intimnost. Ko bik in škorpijon spoštujeta razlike drug drugega, je to par, ki temelji na zvestobi, strasti in skupnih interesih.

Bik in kozorog
Kozorog biku zagotovi zanesljivega in marljivega partnerja. Vendar pa kozorog in bik na lastno delavnost gledata drugače, pri čemer bik obstaja v nenehnem stanju samočestitanja za vse, kar sta zgradila, kozorog pa pogreva majhne napake, pretekle neuspehe in možnosti za prihodnje fiaske.
Bika lahko razjezi kozorogovo vztrajanje pri pripravi na hipotetične katastrofe, toda odprtemu biku lahko koristi tudi kozorogovo skrbno načrtovanje in pozornost do podrobnosti. A navsezadnje: ko bik kozoroga umiri, ga tudi nauči, da se ustavi, povoha vrtnice in uživa v njihovem vonju. In glede na to, kako trdo se ta par trudi pridobiti lepe stvari, vrtnice v tem razmerju običajno dišijo precej sladko.

S24
Združljivost bika z drugimi znamenji.