Aleksandra W. Drole

Leteči orli, Pahorjeva katra, uboge živali in zračna karma

Aleksandra Winkler Drole, karmična diagnostičarka
4. 4. 2023, 18.38
Posodobljeno: 4. 4. 2023, 18.41
Deli članek:

Dobrodelna akcija s Pahorjevo katrco in uspehi naših orlov v Planici na prvi pogled nimajo nič skupnega; kot karmična diagnostičarka pa vidim globlji pomen.

Sašo Švigelj
Aleksandra Winkler Drole

Oba »projekta« sta bila dobro načrtovana in zasnovana že pozimi. Čeprav zima velja za čas počitka in je narava videti brez življenja, je pri človeku to najboljši čas za raziskovanje in pripravo na nov aktiven cikel.
Ljudje smo ustvarjeni tako, da se prilagajamo soncu. Daljše so noči, bolj nas mika spanje, in obratno. Spomladi, ko sonce pridobiva moč, pa je pravi čas, da zavihamo rokave in tisto najboljše v sebi ponudimo svetu.
Še posebej močno se spomladi izrazi zračna vrsta karme, saj so od vetra odvisne vse vetrocvetne rastline, med njimi so najosnovnejše prav žitarice (pšenica). Brez vetra ne bi bilo plodov. Moč narave je seveda tudi v človeku, saj smo mikrokozmos v makrokozmosu.

ZRAČNA KARMA SLOVENIJE
Pod okriljem elementa zrak je tudi karma Slovenije.
Zrak predstavlja intelekt, komunikacijo, logistiko in ravnovesje. Podobno kot v astrologiji dvojčka, vodnar in tehtnica. Čeprav v karmični diagnostiki ne upoštevam rojstnega sončnega znamenja, Slovenija pa tudi ni rojena v nobenem od zračnih znamenj, je njena karma po zakonih štirih težavnostnih stopenj, po mojem avtorskem delu, opredeljena v četrto, najtežjo kategorijo.
Vsi rojeni v Sloveniji smo torej poleg svoje individualne karme prevzeli tudi kolektivno – zračno karmo.
Karma predstavlja delovanje. Najbližji prevod besede karma sta torej akcija in reakcija, neko delovanje. Kako delujemo na podlagi svoje karme, pa je že vprašanje posameznika, njegove volje in odločitev, ki jih sprejema prostovoljno.
Dobre plati karme zrak so plodna komunikacija, ustvarjanje harmonije, izvirne zamisli in dobre odločitve ob pravem času.
Slabe strani karme zrak pa so depresija, presija in anksioznost (zataknjenost v preteklosti in nezmožnost predstavljati si boljšo prihodnost, nedelovanje), ustvarjanje kaotičnega vzdušja ter manipulacija.
Prodaja Pahorjeve katrce je tako lep primer dobre karme zrak, saj spada v izvirne zamisli, ustvarja harmonijo (pomoč bolnišnici z zbranim denarjem).
Naši fantje, med najboljšimi smučarskimi skakalci na svetu, pa so v resnici leteli po zraku kot pravi orli. Hitrost, izvirnost, dobra organizacija in karma zrak ustvarjajo osnovne pogoje, da smo v svetovnem vrhu.

SLABE ODLOČITVE – SLABA KARMA
Ljudje smo tu, na zemlji inkarnirani iz dveh glavnih namenov. Prvi je, da se učimo. Učimo se tudi na podlagi napak, po vzoru in zgledu drugih (učitelji, starši, duhovni vodje, pisatelji preko svojih del in podobno). Drugi razlog je, da ljubimo, delimo emocije z najbližjimi in širšim svetom (vidnimi in nevidnimi dimenzijami stvarstva).

MOČ IN ODGOVORNOST
Od nas je odvisno, ali z močjo, ki nam je bila dodeljena, po karmičnem zakonu pravilno in odgovorno ravnamo; večji je vpliv posameznika na množice, večja je njegova odgovornost. Ljudje smo z volitvami predali odgovornost vodjem in tukaj se zaključi naša odgovornost. V kolikor smo se zmotili, je za to še čas, toda čas je najbolj dragocena stvar. Ne moreš ga kupiti. Popravljanje napak je zelo, zelo drago, če je sploh mogoče popraviti vse napake. V tem kolektivu smo vsi deležni posledic odločitve večine.
V času poslavljanja zime in priprave na intenzivno brstenje in rast v naravi tečejo solze radosti ali solze žalosti. Solze so pogosto tudi nevidne. Mnogi so razočarani nad delovanjem javnih oseb, odgovornih za dobrobit množice posameznikov.

ČAS EMOCIJ
Marec in april sta v znamenju emocij. Šele ko se zgodi nekaj pretresljivega, se zavemo, kje je kdo in za kaj je odgovoren. Poginule krave na koroški kmetiji, izstradane in zanemarjene ... Kako deluje pristojni inšpekcijski organ? Mnogi menimo, da premilo, da so kazni le simbolične. Mnogi se pri tem sprašujemo, zakaj ... Zakaj ni lastnica živali podarila ali prodala.
Ena najhujših vrst karme je karma iz malomarnosti, brezbrižnosti in izživljanja nad šibkejšimi. In to živali zagotovo so. Sadistično izživljanje oziroma zanemarjanje nemočnih ustvarja najtežji in največji karmični dolg. Slednje pa je običajno samo pri negativnih dušnih skupinah, kot so Zmaji in Vzporedniki. V mnogih primerih so vizualno prijetni, prikupni, nasmejani posamezniki, a videz zakriva njihovo pravo, demonsko naravo. Ta pogosto pride na dan mnogo prepozno, ko so semena karme že vzklila. Z negativnimi dušami smo že podpisali sporazum in tako prekinitev pogodbe ni več preprosta. Ljudje, ki so to spoznali, se bodo množično uprli in zahtevali, kar jim pripada.

SLOVENCI SMO NA TESTU
Kolektivni test, komu zaupati, komu verjeti, kako se odločiti, da bo naše življenje v prihodnosti bolj harmonično – to je naša kolektivna karma. Trenutno je v Sloveniji kar 7 odstotkov negativnih duš (v zadnjem letu se je delež povečal s 5 na 7), kar je za nas, tu živeče, katastrofalno.
Ozavestimo, da je dobrota – dobrota, naivnost pa plod nepremišljene, nespametne poteze.
Dobrota ni sirota, dobrota je dobrota. Sirota je samo naivnež. Z dobrimi odločitvami ustvarjamo dobro karmo. Medtem ko z naivnimi, nepremišljenimi odločitvami ustvarjamo slabo karmo. Premalo podkovani s pravim znanjem o nekom ali nečem se nepremišljeno odločimo, kar kasneje obžalujemo. Ustvarjanje mentalnega reda, srčna komunikacija, premik v pravo smer ter ustvarjanje harmonije v odnosih so osnovne naloge (karmična lekcija in kolektivni dolg) Slovencev.
Kako nam gre to kot kolektivu, narodu, razmislite sami. Besede so nepotrebne. Dejanja so tista, ki pokažejo resnico.
In ne pozabite, v naravi je zrak najpomembnejši za plodnost vetrocvetnih rastlin. Zrak je dober tudi za šolarje, da jih osveži za dobro učenje in napredek pri intelektualnem delu.
Veliko plodnega dela in akcije v pravo smer, za dobrobit posameznika in skupnosti, da nam bo vsem bolje in lepše, vam želim. Kar bomo posejali, bomo poželi.