Prinašalci sporočil

Vsi psi so močne totemske živali

Marjetka Jeršek, energijska raziskovalka in pisateljica
3. 4. 2023, 15.41
Posodobljeno: 3. 4. 2023, 18.19
Deli članek:

Psi so že od prazgodovine človekovi spremljevalci, zagotavljajo mu zvesto zaščito in varnost. Vsaka pasma pa ima svoje edinstvene lastnosti.

Dreamstime
Kadar želimo vzpostaviti stik s svojim višjim jazom, nam je pes lahko v veliko pomoč.

Nekateri so vzgojeni za lov ali čuvanje živine, drugi, predvsem manjši »salonski« psički, za družbo. Nekateri se odlično znajdejo v vodi, drugim kopel nikakor ne prija, znajo pa vam prinesti vse, kar jim ukažete.
Ljudje pravijo, da psi sčasoma postanejo na različne načine podobni svojim lastnikom, in obratno. Vsak dan sproti pa prinašajo sporočila Velikega duha, ki jih po navadi ni težko razvozlati. Če pes, ki se večinoma drži sam zase, nenadoma postane ves prijazen in igriv, vam zagotovo sporoča, da si vzemite nekaj časa zase, se igrivo družite s prijatelji in povezujte z notranjim otrokom v sebi.

NEVERJETNA ŽIVAL
Ameriški Indijanci gojijo pse, da jih varujejo in opozarjajo na bližajočo se nevarnost. V Indiji je pes simbol celotnega sistema kast in odraža majhnost, ki se prelevi v veličastnost. V zgodnjem krščanstvu so te živali čuvale črede in ponazarjale višje vodstvo, menda celo duhovnike in svečenike, ki bedijo nad navadnim ljudstvom. Večglavi pes Cerber v grški mitologiji straži vhod v podzemlje, svet mrtvih.
Ta domača žival ima skorajda nezlomljivega duha, ki izžareva neverjetno predanost, brezpogojno ljubezen in pripravljenost, da svojega lastnika vselej spremlja in brani. Nobena druga žival ne zmore izkazati tolikšne zvestobe in spoštovanja. Če teh vrednot nikakor ne morete odkriti pri svojih najbližjih ali pri sebi, si torej čim prej omislite psa in se učite od njega.
Znane so zgodbe o tem, kako so psi prepotovali na stotine kilometrov, da bi se vrnili k svojemu gospodarju. Zanj so v večini primerov pripravljeni žrtvovati tudi svoje življenje. Po neki teoriji psi pogosto sprejmejo kakšno lastnikovo bolezen nase in ga tako obvarujejo pred gotovo smrtjo. To je le eden od načinov, kako mu vračajo energijo za trud, skrb, prijaznost, hrano in streho nad glavo.

JASNA GOVORICA
Če se v vašem življenju nenadoma začnejo pojavljati psi ali pa pogosteje sanjate o njih, si zastavite nekaj vprašanj. Ali vam primanjkuje dobre družbe? Ste se preveč zaprli v svoj osamljeni svet? Morda ne zmorete ostati zvesti svoji notranji resnici, zamisli, partnerju? Znate pokazati brezpogojno ljubezen in jo tudi sprejemati? Ste zmožni ubraniti svoje ozemlje, področje svojih interesov? Vam primanjkuje brezskrbne igrivosti? Potrebujete podporo pri duhovni rasti ali osebnostnem razvoju?
Če sanjate o pitbulu ali ga pogosto srečujete na sprehodih, ste morda po nepotrebnem z vso trmo zagrabili nekaj, se zagrizli in ne morete več spustiti. Čaka vas lekcija o nenavezanosti in o(d)puščanju! Spustite vse, česar ne potrebujete.
Če pogosto naletite na nasilne pse, bi bilo dobro raziskati prikrito jezo in agresijo, zakopano globoko v sebi. Srečanje z načičkanim pudeljčkom morda sporoča, da preveč pozornosti namenjate zunanjemu videzu in zanemarjate lepoto svoje notranjosti. Sporočil je nešteto, le razumeti jih moramo.