Angelska pomoč

Čisti spomine in prerodi, zato je Zadkiel vse bolj dobrodošel

Minka Gantar, svetovalka za zdravje in osebno rast
12. 11. 2022, 11.28
Posodobljeno: 12. 11. 2022, 11.41
Deli članek:

Ime Zadkiel pomeni božja pravičnost. To je angel vijoličastega žarka, angel nove dobe, angel sočutja in odpuščanja; to je angel preobrazbe.

Dreamstime
Nadangel Zadkiel z legijo svojih angelov nadzira delo znotraj vijoličastega svetlobnega plamena.

Nadangel Zadkiel pomaga dvigovati vibracijo na Zemlji – je angel razsvetljenja. Da lahko prebudi speče sposobnosti v naši duši, je treba na nezavedni ravni prečistiti korenine, temelje naših vzorcev, saj deluje na temeljne čakre – na korensko, spolno in popkovno čakro.

POOSEBLJA VSE ČUDOVITO
Nadangel Zadkiel spodbuja preporod od znotraj. Je angel vizije božje ljubezni. Spodbuja nas, da v srcu gojimo lepoto, da pozornost usmerimo v to, kar si želimo. Je tudi angel spomina in angel čiščenja spominov. Boleči spomini se zapisujejo v energijsko telo človeka – v DNK duše – in ne umrejo s smrtjo. Prinesemo jih s seboj v novo življenje, zato da jih ozavestimo in prečistimo.
Spodbuja nas, da se osvobodimo vseh spon, prepričanj in vzorcev, ki nam ne dovoljujejo, da bi živeli svobodno življenje. Dviga nam zavest, a da se nam lahko zaznava poveča, je treba utišati ego, ki v naših mislih nenehno vrti negativne dogodke. Kdor ima občutek, da se mu kar naprej podijo po mislih boleči spomini, naj ga prosi za pomoč.
Nadangel Zadkiel nam pomaga tudi pri tem, da občutimo sočutje, da odpustimo, da se povežemo z božansko iskro v sebi, da se povežemo z očiščevalnim vijoličastim plamenom, ki očisti vse, kar ni v harmoniji.
Spodbuja pravico v odnosih, sodelovanje, povezovanje in sprejemanje, po drugi strani pa nam, kadar je naloga naše duše, da se osvobodi, pomaga izstopiti iz bolnih odnosov. Pomaga nam, da se lažje prepustimo toku življenja.

NJEGOV DOBRI GLAS
Helen Hope v svojem delu Knjiga o usodi pravi, da nam nadangel Zadkiel pomaga videti božansko bistvo v sebi in zaznati božansko bistvo v soljudeh. Ta čudovito močni nadangel je vedno tu, ko potrebujemo pomoč pri spremembah našega mišljenja: pomaga nam spremeniti negativne misli, polne teme, v vero in sočutje. Eno od orodij nadangela Zadkiela so pozitivne afirmacije, ki jih začenjamo z »jaz sem«.
Jean Barker v knjigi Angel zašepeta piše, da bo nadangel Zadkiel sodeloval z nami vedno, ko ga bomo prosili za ozdravljenje čustvenih ran. Pomagal nam bo odstraniti čustvene strupe iz srca. Ozdravljenje se lahko zgodi na čudežen način. Spodbuja nas, da odpremo srce in misli v hvaležnosti za vse, kar imamo trenutno v življenju, saj bo božanski vir samo takrat, ko bomo hvaležni za to, kar imamo, in ko bomo hvaležni za to, kjer smo, prinesel še več blagoslova v naša življenja.

VIJOLIČASTI ŽAR
Diana Cooper v knjigi Navdih za angela govori o tem, da nadangel Zadkiel z legijo svojih angelov nadzira delo znotraj vijoličastega svetlobnega plamena, ki predstavlja usmiljenje in preobrazbo za vse ljudi. Mogoče se vam pogosto dogaja, da na fotografijo ujamete vijoličasti žarek. Svetlobne krogle na slikah »orbi« so v osnovi energijska telesa angelov, ki jih lahko vidimo. Nadangel Zadkiel vodi angele vijoličastega plamena. Njegova avra je intenzivno vijoličasto modra. Ko v bližini opazimo vijoličasto ali modro svetlobo, je to jasen znak, da nam nadangel Zadkiel želi priskočiti na pomoč in nam pomagati. Povezan je s kristalom lapis lazuli. Pomagamo si lahko tudi z močjo tega kamna. Držimo ga na čakri tretjega očesa in pokličimo nadangela Zadkiela na pomoč. Tako se še hitreje povežemo z božanskim izvorom.
Ko nam bo težko, pokličimo angele vijoličastega plamena in nadangela Zadkiela, da nas prežamejo s svojo močjo, da se osvobodimo svoje negativnosti in omejenosti. Angeli nam dajejo duhovno energijo, ki jo potrebujemo, da spremenimo življenje na bolje. Ko želimo odpustiti sebi ali drugim, bodo posegli angeli vijoličastega plamena in očistili vzrok težave ter tako sprostili težo karme.

PRINAŠALEC REŠITEV
Hazel Raven v knjigi Angelska biblija piše, da je nadangel Zadkiel vodnik po angelski modrosti, duhovni preobrazbi in ozdravitvi. Uči nas zaupanja v Boga in božjo dobrosrčnost. Prinaša nam takojšnjo rešitev, ko jo res potrebujemo.
Pomaga nam tudi, da si zapomnimo nekaj, kar je za nas in naš napredek res pomembno. Kadar se nečesa ne moremo spomniti, samo prosimo nadangela Zadkiela, da nas poveže s pravim odgovorom. Šepeta nam odgovore na prošnje. Povezuje nas z ljudmi ali knjigami, kjer dobimo odgovore in pomoč.
Najpomembnejše področje, na katerega vpliva nadangel Zadkiel, pa je obuditev spomina na naš božanski namen. Njegova pomoč nam pride vedno prav, ko želimo zgladiti karmične vezi ali odpustiti in ozdraviti čustveno bolečino iz preteklosti. Pomaga nam pri sproščanju stare jeze ali občutkov žrtve; ko prosimo nadangela Zadkiela za čustveno ozdravitev, našo pozornost usmeri stran od bolečih spominov in jo usmeri v obujanje lepih trenutkov našega življenja.
(Povzeto po knjigi Ko imajo duše žur)