Zelo različni duši

Katerega bika bo v predsedniški borbi odnesel lunin mrk v biku?

Aleksandra Winkler Drole, karmična diagnostičarka in učiteljica akaških zapisov
11. 11. 2022, 12.33
Posodobljeno: 11. 11. 2022, 12.50
Deli članek:

Oba predsedniška kandidata Nataša Pirc Musar in Anže Logar sta rojena v astrološkem znamenju bika. Vendar kot mojstrica vpogleda v akaške zapise tega ne razlagam kot astrologinja, sem pa natančneje preučila oba.

Primož Lavre
Bodoči predsednik ali predsednica Slovenije: zemeljska Nataša ali zvezdni Anže?

Tukaj nisem, da bi sodila ali namigovala, kdo je boljši. Vedno je najboljši tisti, ki je izvoljen z glasom večine.
Večino Slovencev predstavljajo samo volivci. Namreč kdor ostane doma, prepušča voljo izbire drugim.

NEGATIVNI ASPEKT SLOVENCEV
Žal se veliko Slovencev poslužuje neodločnosti, kot tudi ideje utopičnega razmišljanja, ki vsebuje komponente eskapizma (pobeg pred resničnostjo namesto soočanja).
Slednje predstavlja negativni aspekt našega naroda in odločitev, da se ne bomo odločili. Če se ne odločimo, se ravno tako odločimo. Ne obstaja namreč način, da si ne bi ustvarjali karme.
Če se odločamo na primer med tem, kaj bomo jedli za zajtrk, polnozrnate kosmiče ali palačinke z marmelado, je to naša odločitev, čeprav manj pomembna, kot če se odločamo o poroki ali samskem stanu. Vendar če se ne odločimo, se odloči življenje namesto nas.
Vzemimo primer, da se ne odločimo za nobenega od izbranih zajtrkov, torej smo se odločili, da ne bomo zajtrkovali. Odločili smo se. Neodločnost je prva negativna polarnost Slovencev. Tudi z njo ustvarjamo karmo. Karmo opredeljujem kot delovanje, akcijo.

DOBRA INTUICIJA NI SKREGANA Z RAZUMOM
Lunini mrki delujejo kot Luna sama, torej na čustva. Medtem ko Sončevi delujejo pretežno na razum. Luna predstavlja intuitivno, žensko plat. Torej čigava bo zmaga, ni odvisno od omenjenih kandidatov, temveč od nas – volivcev.
Ker Luno (beri intuicijo) vedno napaja Sonce (beri razum), je tokrat na preizkušnji, kako bomo intuitivno izbrali, in če je intuicija dobra, ni nikoli skregana z razumom. Vedno razum podpre intuitivni preblisk, a to se ne zgodi vedno in pri vseh ljudeh.
Jasno, pomembno je, da smo uglašeni sami s seboj. V nas živijo mnoge komponente osebnosti (razum, duša, ego … ). Zmaga tista, ki je glasnejša, prevladujoči del nas.
Žal je pri mnogih ego močnejši in preglasi tihi glas duše. V tem primeru intuitivnih sporočil ne slišimo, torej ne upoštevamo. Uh, kako smo zapleteni, vendar ne tako zelo, da ne bi mogli razumeti.

ZMAGA TISTI, KI JE TAK KOT VOLIVCI
Iz zgodovine poznamo mnogo primerov, ko so bili diktatorji popolnoma legalno izvoljeni s strani ljudstva. Tak primer je zagotovo Adolf Hitler.
Mnogo literature navaja, da so se Nemci pokesali svoji odločitvi, šele ko so videli, kaj se dogaja. Namreč tudi matere izvoljenega diktatorja so trpele zaradi vojne, trepetale za svoje sinove in mnogi so izgubili življenje.
Kako izbiramo? Naj bodo to volitve ali naš zakonski sopotnik … Vedno izberemo po zakonu privlačnosti. Privlači pa nas tisto zunaj, kar je v nas.
Vrnimo se k primeru Hitlerja. Bil je človek, ki je bil pripravljen hitro izboljšati svet. Hitro, izjemno aktivno, brez odvečnih besed, samo akcija. Bil je izjemno frustriran in nezadovoljen. Izjemno ločevalen (tu je pomembna viveka, prav je, da razločimo in ločimo, kaj in kdaj je nekaj za nas dobro ter kdaj slabo). Biti ekstremno ločevalen je mnogokrat dobro, saj smo tako v stanju narediti konec nečemu, in sicer temu, kar ni (več) dobro za nas, kot bi porušili staro, dotrajano hišo z namenom, da si tam zgradimo novo, boljšo, varnejšo.
Vendar če je ločevanje (ločeval je med židi in superiono raso, o katerih so imeli arijci svoje prepričanje) povezano z agresijo in poseganjem v suverenost drugih, dobimo močno eksplozivno sredstvo. To dokazujejo zgodovinska dejstva. Smo se iz tega kaj naučili?
Slovenci potrebujemo vodja, ki nas poveže, deluje na našo dušo in je sposoben popeljati naše gospodarstvo v rast in razvoj. Najbrž smo pri tem enotni, in to vesta tudi oba kandidata, saj nas obveščata, da kandidirata brez podpore strank, temveč z zbranimi podpisi ljudstva. To je uradni del, neuradno pa imata vsak svoje simpatizerje ter podpornike.

AKTUALNA BITKA MED ZEMELJSKO IN ZVEZDNO DUŠO
Bitka, borba … Vse to ima mnogo negativnega prizvoka, vendar kot karmična diagnostičarka na to ne gledam površinsko. Namreč biti pasiven, neodločen predstavlja negativni pol, in Slovenci smo nagnjeni k negativnemu.
Torej naj preidem k dejstvom:
Oba kandidata, ki se potegujeta za predsedniški stol, sta rojena s Soncem v astrološkem znamenju bika, a sta si tako zelo različna. Po izvorni dušni skupini, ki sem jo predstavila prva v Evropi, sem odčitala Nataši Pirc Musar zemeljsko dušno skupino, medtem ko je Anže Logar v skupini zvezdnih duš.

PREDNOSTI IN POMANJKLJIVOSTI ZEMELJSKIH DUŠ
Prednosti zemeljskih duš so zlasti v praktičnosti in akciji. Od ideje do izvedbe je le en korak in ni odlašanja, ni izgovorov, negotovosti … Samo rezultat šteje. Med njihove slabosti pa spada predvsem možna identifikacija z egom. Poskrbeti za lastno udobje in varnost, kar jih najbolj motivira. Princip ega lahko preglasi tihi glas duše, v mnogih primerih in pri mnogih odločitvah. Poudarjen ego ni vedno napačen. Mnogo zemeljskih duš motivira prav želja po uspehu, zmagi … To so izjemni podporniki družinskih članov in za svoje otroke (ali otroka) bi naredili vse. Motivira jih delovanje v skupini ter gibanje na prostem (taborjenje). Motivira jih vse, kar vzbuja pet čutil: okusna hrana, prijeten vonj, vizualna lepota, na primer pokrajine, oprema prostora … Vendar ni nujno, da duša živi po svojih dušnih vzgibih. Zagotovo pa vemo, da jih ima. Nataša Pirc Musar obožuje dragoceno in unikatno pohištvo, ne opazimo pa želje po fizičnem gibanju. Zagotovo je skrbna mama, saj smo tudi to opazili, ko jo je sin spremljal na soočanjih in menda celo sodelujeta.

Zgodovinski primer zemeljske duše
Prva medicinska sestra Florence Nightingale je bila ustanoviteljica šole za medicinske sestre. Kako pomembno vlogo v našem življenju imajo ti zemeljski angeli, nam je jasno, saj nas spremljajo od rojstva pa do zadnjega dne ... Da je človek tako zelo uspešen, kot je bila prva medicinska sestra italijanskega rodu, mora biti njegovo delo, čeprav je osnova v humanosti, tudi podprto z močnim egom. Ego namreč predstavlja naše preživitvene nagone. Brez ega bi bili nevidni, neopazni in trpeli za kompleksom manjvrednosti. Pomembno je natančno dojemanje … Namreč lastnost ega ima tako svoj pozitiven kot tudi negativen pol. Kateri pol bo prevladoval, je odvisno od posameznika.
-  Zemeljske duše so prizemljeni posamezniki – so praktični in se počutijo zelo domače v svoji fizični izkušnji. Motivirata jih udobje in varnost. To pa je tudi njihov primarni cilj.
-  Imajo zelo močno povezavo (odnos) s planetom Zemljo. Zanimajo jih zdravilne zemeljske energije, zavedajo se ekoloških težav. Prav tako imajo močan odnos z naravo – »biti zunaj« jim predstavlja ravnovesje, kar je zanje zelo pomembno.
-  Nefunkcionalni aspekt dušne skupine je samozadovoljstvo. Postanejo lahko preveč usmerjeni na fizično ugodje in varnost, do točke stagnacije.

PREDNOSTI IN POMANJKLJIVOSTI ZVEZDNE SKUPINE POLARIS
Prednosti zvezdne skupine Polaris, iz katere izhaja duša Anžeta Logarja, predstavlja zvezdo Severnico, ki kot kompas služi pomorščakom in popotnikom.
To so ljudje, na katere se lahko vedno zanesemo, da bodo prisotni za nas. Duše Polaris prinašajo energije enotnosti, celovitosti in združenosti. Njihov talent je ustvarjanje teh energij v skupinah – družina, organizacije, klubi ... So lepilo, ki nas vse drži skupaj.
Duše Polaris ljubijo sodelovanje, zelo uživajo pri odločitvah, ki vključujejo sodelavce, partnerje in imajo radi vse aspekte skupnosti – v kontekstu sodelovanja. Pri spreminjanju svojega življenja so zelo počasni. Ko pa se enkrat odločijo in zapustijo posameznika ali skupnost, se je skoraj nemogoče ponovno povezati z njimi. Sprememba je tako huda zanje, da je najbolje, da naredijo vse velike spremembe na enkrat.


Zgodovinski primer duše Polaris:
Le kdo ne pozna pesmi Imagine? John Lennon je veliko svojih inkarnacij preživel na Polarisu in njegova legendarna pesem ima prav sporočilo, da je svet kot eno, da se ljudje ne delijo na religije (ki povzročajo ločenost), da ni držav (ki bi ljudi ločevale), ampak da vsi živimo za danes. »Čeprav boste rekli, da sem sanjač, se mi boste nekega dne pridružili.«
Legendarna pesem, ki sta jo menda z ženo Yoko Ono napisala in spesnila skupaj (takrat je družba častila bolj moške kot ženske). Že to, da je bil poročen z Japonko, govori o povezovanju, dve različni kulturi v enem domu. Neverjetno povezovalno.
Lennon je zasijal v vseh rasah, v mnogih državah, kot svetilnik, kot svetla zvezda Severnica.
Velika pomanjkljivost
Nefunkcionalni aspekt te dušne skupine je »prilepljenost«. Lahko postanejo zelo globoko ukoreninjeni v trenutno stanje, svoj način mišljenja, navade in celo načrte. Ti ljudje ostajajo v službah, porokah, prijateljstvih, družbenih skupinah, organizacijah leta in leta … Včasih dlje, kot je dobro zanje. Lahko so lojalni do padca (zloma) in se morajo naučiti biti najprej lojalni do sebe. Ni nujno, da se nefunkcionalni aspekt izrazi. Torej negativni pol ni nujen za vsakogar, tako tudi ni nujno, da duša sledi svojemu poslanstvu po načelu kvalitet, ki jih opisujem v pozitivnem aspektu.

KAKRŠEN NAROD, TAKŠEN VODJA
Torej izbrali bomo vodjo po načelu sebe. Seveda je jasno: polovica Slovencev bo proslavljala, druga polovica pa se soočila z razočaranjem.
Kaj pa predstavlja dejansko zmago?
Zmaga naj bi bila za dolgoročno dobro vseh nas, in ne le tistega dela že tako razdvojene Slovenije. Čas je tisti, ki pokaže naše delovanje, odločitve. Ko enkrat poseješ, to raste … Setev in žetev – to je karma. Kar bomo posejali, to bomo poželi. Pomembno je, da do naslednjih volitev – naslednja štiri leta, ne bomo imeli možnosti na novo posejati – izbirati svojega vodja. Zato so volitve pomembne. Pomemben je bil torkov lunin mrk v znamenju bika. Pomembno je, da mrk odnese vse slabo, kar v nas to predstavlja ... Slabe strani, ki jih astrološko znamenje bika predstavlja, si preberite v horoskopu in premislite, kaj od tega je v vas. Namreč kakor v nas, tako izven nas … Privlačimo tisto, kar smo, četudi na nezavedni ravni. Dejstvo je torej: kakršen narod, takšen vodja.

(Opis dušnih skupin je povzetek iz knjige Akaški zapisi – Osnove dušne matrice, avtorice Aleksandre Winkler Drole)