Aktualno

Energije julijske polne lune nas vabijo v globine in hkrati v višine

Neja Kral, Tanaaz
11. 7. 2022, 13.19
Posodobljeno: 11. 7. 2022, 13.20
Deli članek:

Vsaka polna luna z neba na Zemljo prinaša osebno energijo. Julijska v kozorogu nastopi 13. julija ob 20.38 in nas poziva, da prevzamemo odgovornost za svoje življenje in smer, v katero potujemo.

Dreamstime
S sprejemanjem energij julijske polne lune si možnosti za osebno rast in uspeh močno povečamo.

Če nismo srečni, če nismo izpolnjeni, če svojega časa ne preživljamo tako, kot želimo, nas ta polna luna vabi, da prevzamemo odgovornost in si priznamo vsako od samosabotiranih dejanj, ki so nas pripeljala do sem.
Soočiti se s tem, kar ne deluje, in prevzeti odgovornost za to, kako so nekatere stvari potekale, je vedno izziv, vendar je v tem času mogoče najti moč, da stvari obrnemo in svoje življenje približamo temu, kjer želimo biti.

VODNIK KOZOROG
Pod julijsko polno luno je na voljo veliko močne lunarne energije, vendar lahko tudi kozoroga naredimo za svojega zaupljivega duhovnega vodnika in utelesimo njegovo energijo, da nam pomaga na poti do želenih ciljev oziroma sreče v lahkotnem življenju.
Kozorog je razvil veščine, potrebne za vzpon na najvišjo goro, s svojo kozjo podobo in spust na dno oceana s svojo morsko podobo – obe polovici mu kot celota dajeta razumevanje in toleranco, da obstaja veliko načinov gledanja na stvari in veliko različnih perspektiv. Prav tako mu dajeta več spretnosti, s katerimi se ne more kosati nobena druga žival!
Naučiti se povzpeti na vrh in plavati v globine ni lahek podvig, toda ko se kozorog nauči sprejeti obe plati svojega bitja in obvlada vsako od teh veščin, postane močnejši in neverjetno inteligenten.
S premagovanjem valov in krmarjenjem po zahrbtnih skalnatih pobočjih se kozorog nauči tudi graditi odpornost in razločevati, kaj je resnično vredno njegovega časa in energije. Uči nas spoštovati vse, kar smo, ceniti različne perspektive in osredotočiti čas in energijo na to, kar si resnično želimo od življenja.

Profimedia
Energija na pol gorskega in na pol morskega kozoroga nam omogoča najvišje vzpone in najnižje potope.

ASTROLOŠKI POGLED
Pluton, gospodar podzemlja, lebdi blizu julijske polne lune in preti, da se bomo morali soočiti z neprijetnimi stvarmi. Prinese lahko spoznanje, da je treba nekatere stvari končati, zlasti glede stvari, ki zavirajo naše cilje. Morda se prepustimo in spoznamo, da nekatere ideje, dejanja ali prizadevanja preprosto niso mogoča ali vzdržna.
Na to polno luno je pritrjeno nekaj razočarane energije kot preverjanje resničnosti ali prebujenje, zaradi katerega ugotovimo, da ne moremo naprej. Morda bomo morali sprejeti, da nekatere stvari nikoli ne bodo takšne, kot si želimo, ali sprejeti, da se stvari ne bodo izboljšale, če se mi ne spremenimo.
Odpuščanje, zapiranje vrat in slovo so lahko hude stvari, toda ta polna luna je naša priložnost, da na novo napišemo svoje naslednje poglavje, preoblikujemo sanje in cilje, ki se niso uresničili, in da se zavemo, da so vse življenjske izkušnje le priložnosti, ob katerih lahko postanemo močnejši. V življenju ni napačnih poti, so samo lekcije, ki nas naredijo modrejše, boljše in sposobnejše.
Tudi Merkur, planet komunikacije, lebdi zelo blizu julijske polne lune, zato je verjetno, da bomo imeli težaven pogovor ali iskali potrebno samozavest, da bomo lahko povedali, kaj resnično čutimo.
Zavestno komunikacijo je lahko težko doseči, vendar nam bodo praktične, utemeljene in zrele energije polne lune pomagale, da bomo svoje besede izbirali premišljeno.
To energijo lahko uporabimo tudi, da se spomnimo ustvarjalne moči svojih besed. Še posebno veliko težo imajo besede, ki jih govorimo sebi, zato bodite pozorni, kako komunicirate s seboj.
Če opazite, da se vaš notranji glas samozaničuje ali samosabotira, poglejte, ali lahko stvari spremenite na bolj upajoče stališče. Naj bo vaš notranji samogovor iskren, vendar nekaj, zaradi česar se počutite dobro.
Polna luna v kozorogu je vsekakor huda, a v njenih globinah se skriva veliko draguljev, ki jih bomo našli le, če smo se pripravljeni potopiti na dno ali se povzpeti na vrh, da bi jih dosegli. Tisti, ki se odpravi na pot, je ne bo nikoli obžaloval!

POSEBEN OBRED
»Rituali ob polni luni nam pomagajo doseči harmonijo v notranjosti, v energijskem sistemu, seveda pa je smiselno, da se prečistimo strupov in balasta, da harmonijo lahko dosežemo,« opozarja poznavalka energij Lune in karmična regresoterapevtka Alja Špiljak ter predlaga preprost ritual z vrtnično kopeljo.
V kopalnici si pripravite prijetno vzdušje za sprostitev, meditacijo in čiščenje.
Potrebujete bele sveče, za pest listkov vrtničnih cvetov, eterična olja vrtnice, sivke in pomaranče ter olja, ki so vam všeč, kristal roževec in magnezijevo (epsom) kopalno sol. V lonček s kopalno soljo kanite nekaj kapljic vsakega eteričnega olja in stresite v toplo vodo za kopel. V vodo dajte tudi kristal ter za pest vrtničnih listkov. Dobro premešajte. Nato prižgite sveče, se potopite v kopel in uživajte! Privoščite si popolno sprostitev in nego.

Tisti, ki živijo skladno z luninimi ritmi, obrede ob polni izvajajo v noči, preden nastopi. Tokrat torej med 12. in 13. julijem, lahko pa se izvaja še nekaj dni po njej, saj energije usihajo postopoma.