žalostna vest

V gozdu blizu Kopra našli truplo 23-letnega Blaža

R.T.
11. 7. 2022, 13.42
Posodobljeno: 11. 7. 2022, 14.23
Deli članek:

Koprski policisti so včeraj v Vanganelu pri Kopru našli neidentificirano truplo. Obstaja velika verjetnost, da bi lahko pripadalo izginulemu 23-letnemu Blažu Ritoši, ki so ga na tem območju nazadnje videli pred skopraj mesecu dni.

Facebook
Zadnji posnetek Blaža Ritoše z njegovim modrim kolesom. Najdeno truplo bi bilo lahko njegovo.

Po neuradni informaciji, objavljeni na portalu regionalobala, so našli truplo mladeniča v gozdu med Vanganelom in Pomjanom. Na tem območju pa je bila tudi zaznana zadnja lokacija Ritoševega mobilnega telefona na dan njegovega izginotja, 13. junija 2022.

Ritoša se je tega dne v Ljubljani vkrcal na vlak proti Kopru, nazadnje pa so ga videli na železniški postaji v Kopru, od koder je bil s kolesom namenjen proti Poreču, kjer je bil doma. Kasneje sta hrvaška in slovenska policija s pomočjo helikopterja in iskalnih psov temeljito prečesali omenjeno območje, vendar brez rezultatov. Neidentificirano truplo je v gozdu našel šele naključni mimoidoči, truplo pa je bilo poslano na obdukcijo v Ljubljano.

S Policijske uprave Koper pa so za portal potrdili, da je bilo na območju Vanganela včeraj res najdeno truplo. „Okoliščine kažejo, da bi lahko šlo za pogrešanega Blaža Ritošo, identiteta pa še ni potrjena,“ so dejali.

Potrdili so tudi, da so v bližini trupla našli modro kolo, s katerim naj bi se Ritoša odpravil na pot proti Poreču.