Preroške sanje

Goreča sveča je v sanjah sreča

Neja Kralj
28. 4. 2022, 11.40
Deli članek:

Zavedanje, da so sanje sporočila iz nezavednega uma in hkrati učinkovit način, kako se dotakniti svojega notranjega sveta, je pri večini ljudi že ukoreninjeno.

Profimedia
Če ste iskalec resnice, je goreča sveča v vaših sanjah pogosto prisotna.

Razlag sanj je veliko vrst, a se med seboj ne razlikujejo tako zelo, kot se morda zdi na prvi pogled; obstaja skupni imenovalec vseh različic.
Posebno poglavje na temo prenašanja sanj v naša resnična življenja je tudi njihovo napovedovanje – kam trenutna situacija, ki jo doživljamo, vodi.
Opisali smo nekaj značilnih sanj oziroma stvari, dogodke, simbole in stanja, ki se v njih pojavljajo, ter pripravili vodnik za njihovo dekodiranje.
Kaj torej pomeni, če se nam v sanjah pojavi ...

IGRALEC
Če v sanjah vidite slavnega igralca, ste v iskanju hedonističnih izkušenj. Razmislite tudi o tem, kdo je ta igralec ali igralka in kakšne značilnosti povezujete z njim; ali bi te značilnosti radi videli v sebi. Poskusite se spomniti vloge igralca v sanjah – kako je komuniciral z drugimi liki in kako se to nanaša na vas? Če ste bili v sanjah igralec vi sami, je usoda spoznala, da ste pred kratkim trdo delali, in to delo bo kmalu nagrajeno z uspehom. To nakazuje tudi vašo močno željo, da bi bili v svoji karieri prepoznani in priznani.

BALON
Če vidite balon, ki se počasi spušča, to pomeni, da se vaše upanje glede sreče in ljubezni zmanjšuje. Razmere v vašem življenju se lahko poslabšajo, zato boste potrebovali moč, da znova zgradite stvari. Nasprotno videnje – napihnjen balon, ki se dviguje, ali če morda celo letite v balonu z vročim zrakom, pomeni, da ste na vrhu ter uresničujete svoje želje, cilje in ambicije, napoveduje praznovanje življenja in potrebo po razvajanju svojega notranjega otroka. Če balon poči, morda simbolizira neuresničen cilj ali željo, da bi zaživeli bolj sproščeno in izpolnili tudi svoje duhovne potrebe.

SVEČE
Če imate srečo, da se vam v sanjah pojavi goreča sveča ali več sveč, bo vaše upanje izpolnjeno in sreča že trka na vaša vrata. Goreča sveča je tudi simbol intelekta, zavedanja in iskanja resnice. Morda iščete duhovno razsvetljenje ali želite govoriti o situaciji, ki vam veliko pomeni. Če poskušate prižgati svečo, vendar vam ne uspe, pa boste morda morali iti do srečnega konca še skozi krajše obdobje nesreče. Potrudite se, da se v svojem budnem življenju obdate s pozitivnimi stvarmi, da bi preprečili pojavljanje tega simbola v sanjah. Če plamen sveče upihnete ali opazujete, kako ugaša, morda to pomeni, da se ne upate izraziti z vso svojo bitjo; ne skrivajte se torej v senci, opustite vse, kar vas zadržuje.

VILA
Pravljično bitje v sanjah predstavlja posebno osebo, h kateri se obračate, kadar potrebujete pomoč ali razumevanje. Pomislite, kdo bi lahko bila ta oseba v vašem budnem življenju. Vila sicer lahko pomeni tudi naivna ali nezavedna prepričanja – vaša duša vam morda poskuša povedati, da problemi ne bodo odšli čudežno, sami od sebe. Sanje o vilah, ki so grde, pa se po navadi nanašajo na vašo negativno osebnostno lastnost, ki se je globoko v sebi zavedate, a nič ne naredite, da bi jo odpravili, oziroma nameravate z njo opraviti v bližnji prihodnosti.