Govorica simbolov

Psihološki test: kaj vam za ta čas sporoča vaš notranji jaz?

Alja Špiljak, karmična regresoterapevtka
11. 12. 2021, 11.44
Posodobljeno: 11. 12. 2021, 12.19
Deli članek:

Govorica simbolov je zelo živa, bogata, subtilna, osebna, raznolika in močna. Simboli so nosilci živih energij, močne kode, govorica naše podzavesti, sporočila, ki jih dobivamo od svojega višjega jaza, svoje duše, univerzuma.

Pixabay
Naj sporočila zavibrirajo z vašo notranjo resnico.

Jung je simbole opisal kot psihološke mehanizme za preoblikovanje energije. So ustvarjalne zamisli, delujoče kot univerzalni jezik na področju, kjer se sekata in sporazumevata naš notranji in zunanji svet. V sanjah, meditaciji, kontemplaciji, pri vsakem poglobljenem delu na sebi se simboli pojavljajo kot nekakšni ključi, smernice, kažipoti …

Pripravili smo vam osem simbolov – vdihnite globoko, izdihnite počasi, sproščeno, potem pa si oglejte simbole in izberite tistega, ki vas najbolj pritegne.

Izvedeli boste, kaj vam sporoča notranji glas v tem obdobju. Vzemite si čas, naj se vas sporočila dotaknejo, naj zavibrirajo z vašo notranjo resnico. Morda boste doživljali »aha učinke«. Super!

Revija Dobra karma
Simboli so nosilci živih energij

1. Triquetra

Simbol triquetra je znan tudi kot trojni vozel ali keltski trikotnik. Simbolizira enotnost v duhu, kadar se uporablja s krogom okoli vozlov. Krog v tem smislu zagotavlja zaščito, da se duh ne zlomi. Triquetra izvorno simbolizira trojno boginjo, Veliko mater, lunarno boginjo, ki so jo častili Kelti in je bila povezana s tremi Luninimi fazami. Simbol se pogosto uporablja za predstavitev treh temeljnih elementov, zraka, vode in zemlje, ali neskončnega kroga življenja. Znan je tudi kot zaščitna runa.

Izziv: znašli ste se na križišču. Morda ne veste, kako se odločiti, kaj izbrati, kaj narediti. Vedite, da je prav zdaj z vami mogočna podpora, sila, energija, ki vas spodbuja in podpira v tem, da se odločite o nečem, o čemer že dolgo premišljujete. Morda oklevate, ker ne veste, ali se boste pravilno odločili.

Nasvet: Stari Indijanci so imeli lepo vodilo; ni pomembno, kako se odločiš, pomembno je, da se odločiš! Odločitve nam odprejo nove poti, z njimi se rešimo stagnacije, stvari poženemo v tek. Vzemite si čas in premišljujte o svojih dobrih odločitvah. Kako ste se odločali? Kakšen je bil občutek, ko ste sprejeli odločitev? Kako ste se počutili, ko ste želi prve sadove soje dobre odločitve? Bodite iskreni do sebe in ohranite trezno glavo. Povežite se v srcu, da začutite mir in povezanost z univerzumom. Vprašajte svoj višji jaz, svoje vodnike, svojega notranjega otroka za nasvet, če ste v dvomih. Nato dovolite, da pride odgovor. Vedno pride, ne skrbite.

2. Peščena ura

Peščene ure so simbol neizogibnosti, kroga časa.

Izziv: Če ste izbrali peščeno uro, se verjetno počutite ujete v času. Čas se je v preteklosti za vas vsaj na neki točki ustavil zaradi tragične ali boleče izkušnje. Zato se vam zdi, da se počasi utapljate. Morda ste brez prave energije in pričakujete, da se bo zgodilo neizogibno.

Nasvet: Pomirite se s časom. Tudi staranje je del večnega kroga življenja in smrti. Vsi se rodimo, odrastemo in umremo. Vendar se nam tega ni treba bati. Če je mogoče, se pomirite tudi s preteklostjo. Pretekle izkušnje so vas oblikovale v človeka, kakršni ste zdaj. Poskušajte odslej sprejemati odločitve, ki vas podprejo v vaši najvišji resnici in v vaše najvišje dobro. Živite v sedanjosti. Vedite, da ste neskončno močnejši, kakor mislite, da ste. Čas je lahko vaš prijatelj.

Pojdite k dobremu terapevtu, ki naj vam pomaga ozavestiti karmične zanke, blokade ter jih preoblikovati v vašo moč, vedenje in znanje. Sprejmite te blagoslove z radostjo in odprtim srcem.

3. Om

»Om« naj bi bil po verovanju hinduistov prvi zvok in rojstvo vseh drugih zvokov. Ko glasno izgovorimo om (ali aum), dejansko zveni kot beseda, sestavljena iz treh glasov. A pomeni kreacijo, U manifestacijo, M pa destrukcijo. Ima vseobsegajoči pomen, celotno vesolje je združeno v tem trizvočju. Simbolizira zvezo telesa, uma in duha. Zvok om ima v sebi vse besede in zvoke v človeškem jeziku.

Izziv: Verjetno ste v tem obdobju precej nemirni, morda iščete odgovor na neko vprašanje ali z negotovostjo pričakujete izid svoje odločitve, zaradi česar ste zaskrbljeni. Morda se nekaj ni izšlo tako, kot ste si želeli.

Nasvet: Čeprav morda ne razumete, zakaj se je nekaj zgodilo drugače od vaše želje, pričakovanja, in vas to bega ali celo spravlja v dvome o sebi, še vedno obstaja razlog za hvaležnost, saj včasih šele pozneje, ko pogledamo nazaj, ugotovimo, da bi se nekaj, kar smo si tako želeli, lahko izkazalo za napačno stvar. Prakticirajte hvaležnost vsak dan. Iskreno čutite, za kaj ste hvaležni, in to sporočite tudi univerzumu. Zahvalite se svojemu bitju, svojemu telesu, življenju, vsemu, za kar čutite hvaležnost. Tako boste na najlepši način sodelovali s svetlobnimi mojstri, z energijsko podporo, s svojim izvorom in s sabo v celoti.

4. Keltski vozel zaščite

Ta vozel je starodavni keltski simbol zaščite. Postavili so ga blizu bolnih ljudi ali ga vdelali na bojne ščite za odganjanje zlih duhov ali kakršnekoli druge nevarnosti. Lahko je izdelan v več izvedbah, njegova edinstvenost pa je v štirih ločenih kotih. Vozel je običajno oblikovan kot kvadrat ali kot kvadrat znotraj kroga.

Izziv: Verjetno se počutite osamljene ali pa imate občutek ogroženosti. Čeprav je to keltski simbol zaščite, ga v tem kontekstu lahko razumemo kot vašo pretirano potrebo po zaščiti, saj vas v tem obdobju zunanje okoliščine ogrožajo. Morda so v vas sprožile staro rano, povezano z vašim občutkom pomanjkanja varnosti.

Nasvet: Čas je, da vzpostavite stik s svojo notranjostjo in izvorom. Da se povežete z ljudmi okoli sebe, da se povežete z naravo. Niste sami, ste del velike mreže univerzuma, in ne pozabite, da so vsi – tudi rastline, živali – tako ali drugače povezani z večjo silo. Odstranite masko, ki ste jo nosili, in si dovolite biti to, kar ste. Začnite pri sebi in nato eksplodirajte navzven. Povežite se z rastlinami, živalmi. Potem boste končno pripravljeni na pravo povezavo z drugimi. Če imate težave v odnosih ali na delovnem mestu, je verjetno, da se morate le povezati. Poskušajte stvari videti iz njihovega zornega kota. Vprašajte: Kako se lahko povežem s to situacijo v svoje najvišje dobro in najvišje dobro vseh vpletenih? Nato v miru in sproščeni počakajte na odgovor.

5. Jin-jang

To je star kitajski simbol za univerzum. Simbolizira dve nasprotni dimenziji, ki dajeta svetu ritem, dinamičnost: jin in jang. Jin simbolizira ženskost, pasivnost, levo stran telesa. Jang je njegovo nasprotje in simbolizira moškost, desno stran telesa, aktivno silo. Na prvi pogled se zdita sili nasprotni, v resnici pa sta, kot pravi taoistično izročilo, dva aspekta ene resničnosti. Ker ena polarnost aktivno ustvarja drugo, sta v resnici eno.

Izziv: V tem obdobju ali že daljši čas se verjetno ukvarjate z dvema področjema svojega življenja, ki sta za vas tako ali drugače velik izziv in preizkušnja. Morda ne najdete rešitve, morda se vam zdi, kot da ste glede nečesa popolnoma nemočni.

Nasvet: Čas je, da se poglobite v ti dve za vas pomembni področji. Dana vam je priložnost, da dvignete svojo vibracijo, ozavestite nekatere karmične zanke, vzorce in jih presežete ter se poravnate v energijah s svojo najvišjo vibracijo. Poiščite pomoč dobrega terapevta, če čutite, da sami ne zmorete prepoznati in preoblikovati karmičnih zank in drugih blokad. Simbol je tudi opomnik, da vam izzivi prinašajo darilo, blagoslove. Poskušajte imeti to v mislih, ko se srečujete s svojimi preizkušnjami.

6. Prstan

Prstan je predvsem simbol vezi, zavezništva ali zaobljube. Luknja v obroču kanalizira energije univerzuma, božji dih, ki zapečati pakt. Luknja je posoda za energijo, zaradi katere se kolo usode obrača. Prstan je simbol moči velikih mož in daje pravno avtoriteto, če je okrašen s pečatom. Prstan je seveda tudi simbol zaobljube med ljubezenskima partnerjema.

Izziv: V tem obdobju so za vas največji izziv odnosi in komunikacija. Morda rešujete zapleten odnos, morda imate težave pri sporazumevanju, morda imate občutek, da ni prave iskrenosti med vami in partnerjem ...

Nasvet: V tem primeru vas prstan opozarja, da vsi odnosi zahtevajo ravnovesje, odprto komunikacijo, spoštovanje, sprejemanje in spoštovanje občutkov druge strani. Premislite, kateri odnosi so ali niso v ravnovesju. To zajema vse odnose, tako odnose v družini, s prijatelji, sodelavci, romantičnim partnerjem, pa tudi odnos, ki ga imate s svojo notranjostjo. Potem ko boste dobro premislili o svojih odnosih – pri čemer bodite res iskreni do sebe, sicer ne boste veliko naredili –, sledite spremembam, za katere veste, da so potrebne za izboljšanje odnosov, ki niso v ravnovesju.

7. Ključ

Ključi so bili vedno povezani z dojemanjem naše poti življenja.

Izziv: Če ste izbrali ključ, vaš duh nujno potrebuje odgovore. Pot, po kateri hodite, vas je spravila v dvom o vsem, o čemer ste bili nekoč prepričani, da je prav. Morda ne veste, kje in kako iskati, ali pa ste utrujeni od iskanja. Morda ste zaradi nenehnega spraševanja izčrpani. Morda je čas, da samo spustite vse dvome, strahove in dovolite, da se odgovori na vaša vprašanja pojavijo, ko bo pravi čas zanje.

Nasvet: Zdaj je čas, da resnica zasije kot sonce. Ključ simbolizira vašo željo, da odprete vrata drugih sfer in poti. Poleg tega je ključ manifestacija vašega duha, ki vam pomaga preseči vaše trenutno življenje in poiskati več vznemirjenja in izkušenj.
Naredite tudi fizičen premik, potujte. Tako boste spoznali nove ljudi, pridobili nove, pozitivne izkušnje. Bodite pustolovski, širite svoje meje, svoja spoznanja, nove oblike komunikacije, povezujte se z ljudmi, ki zavibrirajo z vami na najlepši možen način. Sprostite se, sprostite svojega radovednega, raziskujočega duha. Meditirajte, dovolite, da se vaša notranjost osvobodi.

8. Luna

Luna je simbol ženskih energij, simbol čustev, elementa vode. Simbolizira tudi ritem časa, saj predstavlja cikel. Lunine faze simbolizirajo nesmrtnost in večnost, razsvetljenje ali mračno stran same narave. Lunina magnetna moč na zemlji je očitna, saj vpliva na plimo in oseko, deževje, vode in letne čase. Je na sredi med sončno svetlobo in nočno temo ter tako pogosto predstavlja področje med zavestnim in nezavednim. Njene faze simbolizirajo tudi stopnje človekovega razvoja: mlada luna je dojenček, polmesec je mladost, polna luna je zrelost in nosečnost, padajoča luna pa zaton življenja, spanje.

Izziv: Če ste izbrali luno, je vaše srce zdaj pravo bojno polje. Nekaj močnega je globoko v vas, neka stara rana, ki se je dvignila na površje in vam ne da spati. Kaj je to skrivno čustvo, ki vas tako muči? Je to bes, sovraštvo, jeza, globoka žalost, zamere ali samo strast?

Nasvet: Naučite se izražati svoje občutke in čustva. Da jih lahko izrazite, si morate dovoliti, začutiti vsa svoja čustva, tudi negativna. Tista, ki ste jih morda vse življenje tlačili, da ste lahko preživeli. Zdaj je čas, da objamete svojo žalost, vse svoje dele, ki so v stiski, in dovolite, da se izrazijo in zacelijo. Predajte svoja boleča čustva energijam Sonca, tako boste potrdili njihov obstoj in jih sprejeli. Ko so mračna čustva izpostavljena, razgaljena, in ko si jih priznamo, tudi izgubijo svojo do tedaj skrivnostno moč nad nami. Ne zatirajte več svojih čustev, saj tako ustvarjate razdejanje v sebi, kar se sčasoma lahko izrazi kot fizične tegobe ali težka duševna stanja.