Odnesel jo je tok deroče reke

FOTO: Žalostna novica: 10-letnico so v Dragonji našli mrtvo

G.G.
11. 12. 2021, 11.57
Posodobljeno: 11. 12. 2021, 14.54
Deli članek:

Danes se je nadaljevalo iskanje 10-letne turške deklice, ki jo je v petek odnesla deroča Dragonja. Okoli 12.30 so jo našli mrtvo.

Bobo
Na določenih delih je Dragonja kar visoka. Ob bregu reke zlovešča bodeča žica.

Slovenski in hrvaški policisti so od jutranjih ur nadaljevali z iskalno akcijo. Poleg policistov so bili vključeni gasilci, vodniki reševalnih psov, pripadniki podvodne reševalne službe Slovenije in potapljači Slovenske Vojske. V pomoč so bili tudi droni, s katerimi so pregledovali oba bregova reke.

Do 12. ure deklice še niso našli, čez dobro uro pa je sledila neprijetna, a pričakovana novica. 10-letno deklico so našli mrtvo na globini dveh metrov.

Bobo
Dragonjo prečesavajo tudi izurjeni potapljači.

  • Drama na Dragonji! Ženski sredi reke z ramen v vodo padla 10-letna deklica

Spomnimo. Pri prečkanju Dragonje, mejne reke med Slovenijo in Hrvaško, se je skupini migrantov zalomilo. 47-letna državljanka Turčije je obtičala sredi deroče reke, policisti pa so morali vložiti veliko truda, da so jo rešili. Medtem sta dva njena otroka uspešno prebrodila reko. Oba so našli in jo vrnili materi, ki je povedala strašno novico. Ko je bila v reki, je na ramenih nosila še 10-letno hčerko, ki je padla v vodo, tok pa jo je odnesel.

PU Koper
Upanja, da jo najdejo še živo je bilo že zjutraj zelo malo.

Bobo
Našli so nekaj oblek.