Astro

Retrogradni Neptun nas uči, da do. 1. 12. 2021 iščemo odgovore v svoji notranjosti

Tanaaz
25. 6. 2021, 11.11
Deli članek:

Neptun 25. junija preide v svojo retrogradno fazo. V direktno gibanje pa se vrne šele 1. decembra.

Profimedia
NEPTUN

Neptun se 25. 6.  pridruži Jupitru, Saturnu in Plutonu, ki so prav tako v svojih retrogradnih fazah, kar bo povzročilo, da se bomo močno posvečali podoživljanju pretklosti. Kar pa je zelo dobro, saj je čas ugoden, da nazaj pogledamo z novega zornega kota in stvari razumemo drugače … ter šele po postanku in razmisleku krenemo naprej.
Neptun je planet sanj, želja, iluzij, pa tudi višjih sfer zavesti in brezpogojne ljubezni, a tudi enosti – omogoča nam, da čutimo, da smo vsi samo ena velika duša, posuta skozi različna telesa.
Pa naštejmo še nekaj učinkov, ki jih prinaša retrogradni Neptun, letos okrepljen še s tremi retrogradnimi planeti.
– Razbijanje iluzij
Pomaga razbiti vsako iluzijo in nam omogoča, da stvari vidimo takšne, kot so v resnici. Ko potuje nazaj, postane pronicljiv in stvari lahko vidimo bolj dokončno.
Neptun vlada tudi nad virusnimi okužbami, zato bomo morda dobili kakšno novo in pomembno informacijo s tega področja.
– Vračanje v resničnost
Za mnoge od nas je bilo zadnje leto zaradi velikih preobratov nekoliko podobno sanjam. Mogoče ne prepoznamo več sebe ali svojega življenja.
Retrogradni Neptun nas lahko nekoliko vrne v resničnost in nam pomaga, da se prizemljimo v kakršnikoli »novi resničnosti«, v kateri se znajdemo.
– Duhovna rast
Med retrogradnim Neptunom lažje dostopamo do notranje duhovne modrosti in se povežemo z njo. Namesto da bi iskali potrditev od sveta, ki nas obkroža, se dotaknemo svojih notranjih virov.
Vsak od nas ima močno duhovno modrost in resnico, ki nas vodi. Čeprav lahko slišimo in se učimo iz modrosti drugih, je povezovanje z lastno modrostjo resnično močno, še posebej med retrogradnim Neptunom.