Astro

Kaj astrološkim znakom prinaša obdobje Tehtnice - do 23. oktobra?

Andreja Novak
25. 9. 2020, 17.00
Deli članek:

Osnovni opis tehtnice: sedmo zodiakalno znamenje; vladar: Venera; element: zrak; kvaliteta: kardinalna; barva: rožnata; značilnosti: pravična, graciozna, diplomatska, miroljubna, neodločna, ceni umetnost; poklic: mednarodni odnosi, glasba, oblikovanje, ples.

Dreamstime
tehtnica

Tehtnica je drugo zračno znamenje. Zanjo je značilno, da se rada pogovarja, ob tem pogleda na zadevo z različnih zornih kotov, zato daje občutek, da nima stabilnega mnenja. Tehtnica potrebuje sogovornika. Velikokrat je pobudnik pogovora ali razprave. Poznavanje dobrih in slabih strani vsake teme vpliva na to, da se težko odloča. Tehtnica je neodločna in potrebuje več časa, da ideje udejanji. Potrebuje veliko počitka in miru.
Tehtnice imajo težave z odnosi. Njihov planet Venera jih vodi v željo po harmoniji, udobju, razvajanju v odnosih. In na ta račun dostikrat zatajijo svojo resnico ter ne izrazijo svojega mnenja. Da zares ustvari harmonične odnose, mora tehtnica najprej dobro spoznati sebe in opustiti manipulacijo drugih z namenom, da ji ustrežejo in da je vse na videz harmonično.
Karmični vidik tehtnice
Če ste zdaj tehtnica, ste bili v preteklem življenju oven in imate v sebi še vedno ogromno ognja, ki ga je dobro preusmeriti v zračni način delovanja. Učite se delati bolj z umom kot z močjo, in ko vam to začne uspevati, se pojavijo izjemne okoliščine za življenje, saj imate gorivo ognja iz preteklega življenja, ki vam daje podporo za uspeh v svetu.
In kaj torej posameznim nebesnim znakom prinaša čas, ki ga v letošnjem letu zaznamuje Sonce v tehtnici?
OVEN ****
Malo vas bo še držala trma, saj ne boste želeli popustiti ljudem, ki slabo vplivajo na vas ali na vašo okolico. Jezljivi boste in trmasti, tako da se vas bodo morda drugi začeli malo izogibati. Tudi doma ne boste popustljivi, temveč boste nadaljevali z disciplino, ki jo imate tudi v poslu. To bo sicer marsikomu koristilo, a se bodo odnosi nenadoma začeli spreminjati. Morda ne boste takoj ugotovili vzroka, dokler vam ne bo kdo od domačih direktno povedal, da ste nemogoči. Polna luna v začetku oktobra vas bo postavila v ospredje v prijateljstvih in uspehih navzven, in morda boste dobili potrebno priznanje ali celo nagrado.
BIK ***
Zasanjani boste in odmaknjeni od realnosti. Morda se boste podali v malo narcistične vode, saj se boste ves čas ukvarjali s sabo in svojim videzom, kar bo okolico začelo že prav motiti. Začetek jeseni vas bo pri tem celo podprl, tako da bi lahko zapravili precejšnje premoženje za svojo novo garderobo. Povezali se boste z nekaterimi ljudmi iz preteklosti, s katerimi se boste čisto naključno srečali na prireditvi. Obujali boste spomine in se tudi čustveno zapletli globlje, kot ste načrtovali. Oktobrski dnevi bodo zato za vas naporni, saj boste težko uskladili vse odprte zadeve, tako v ljubezni kot v prijateljstvih. Odnosi bodo za vas nenadoma postali naporni.
DVOJČKA***
Občutljivi boste na materialne dobrine in preračunavali, kako bi si izpolnili številne želje, ki pa bodo dražje od vsote, ki ste jo za to namenili. Pogovorite se z bližnjimi, saj se bo ravno prek komunikacije našla za vas optimalna rešitev, s katero si boste želje izpolnili ter sočasno pomagali drugim. Odnosi bodo za vas pomembni, še posebej na jesen, ko boste čutili potrebo, da pomagate bližnjim, pa čeprav vas ne bodo prosili za to. Oktobrska polna luna vas bo usmerila vase, v kreativnost, in hkrati boste dobili dobre ideje za prihodnost. Začnite jih razvijati in bodite pozorni, s kom se o njih pogovarjate. Smiselno je, da jih razkrijete samo tistim, s katerimi si jih želite uresničevati.
RAK***
Sredina septembra vas bo pustila hrepeneče po določenih osebah in v odnosih ne boste natanko vedeli, kaj in kako. Čakali boste na potrditev in pri tem morda zapravili dobre priložnosti za zaslužek ali napredovanje v karieri. Ne zapirajte se vase in v svoj dom, saj ne boste nikogar osrečili z romantičnimi napakami, s katerimi potem zanemarjate svoje življenje. Jesen vam ne bo najboljša prijateljica, saj se je boste lotili na najbolj depresiven način in sami sebe spravljali v zagato. Preverite, ali so okoliščine še takšne, da ste žrtev in se lahko obnašate, kot da se je svet zarotil proti vam. Redna telovadba in hladen tuš vam bosta v večjo korist kot popoldanski spanec in pozno vstajanje.
LEV****
Usoda vas bo spodbujala, da se postavite zase in uredite vse tiste stvari, ki vas že dlje časa žulijo. Ne tolažite se več, da se bodo odnosi sčasoma uredili sami po sebi, saj že veste, da se ne bodo. Zato je, če želite spremembe na tem področju, nujno, da začnete govoriti resnico, ki jo čutite, ter pokažete svoje želje in potrebe. Samo tako se bodo zgodile smiselne spremembe. Oktobra boste več doma, kar pa vas bo naredilo še bolj občutljive za partnerstvo in zaznavanje tihe agresije, ki jo izzovete, kadar ne sodelujete na način, ki ga od vas pričakujejo. Priznajte si čustva in pokazale se bodo rešitve za dobro pot dalje.
DEVICA***
Na videz boste dobre volje in z vsemi v dobrih odnosih, a boste v sebi precej prestrašeni, saj boste čutili svojo nežnost in občutljivost, hkrati pa ne boste vedeli, kako se odzvati. Jesen vam bo ponudila nove priložnosti, a če se boste pretirano odzivali na vse, kar se dogaja okoli vas, se boste vrnili v začarani krog nezadovoljstva. Ne krivite drugih za svoje počutje, priznajte si svoja čustva in vse bo drugače. Oktober bo okrepil vašo samozavest in tudi intuicijo, tako da boste uspešnejši v vsem, česar se boste lotili. Lahko pa, da boste pretiravali z nestrpnostjo in s tem odrinili stran precej vam pomembnih ljudi.
TEHTNICA***
Posebno obdobje se vam obeta, ko se boste lotili prenove nekaterih delov življenja in pri tem trmasto vztrajali, ne glede na mnenja drugih. Poslovno boste delovali rutinsko, a izjemno dobro, kar bo presenetilo mnoge, saj se ne boste več odzivali na manipulacije ali kakršnekoli pritiske. Zavedali se boste svoje občutljivosti, a je ne boste delili z nikomer, ki je ne bo sam zaznal. Tako boste povsem varni v svojem početju, ki vam bo zaznamovalo prihodnost v dobro. Jesen je vaše obdobje, v katerem uživate, ne glede na kaos pri delu in doma, ki vam takrat običajno vlada. Oktobra boste zelo produktivni in vse, česar se boste lotili, boste opravili prej kot sicer.
ŠKORPIJON**
Ne boste odnehali pri iskanju najboljše rešitve za svoje materialno stanje. Kreativni in vztrajni boste v vsem, česar se boste lotili. Morda vam bo uspelo najti koga, ki bi bil vaš mecen ali vam vsaj posodil denar pod dobrimi pogoji. Pri tem je smiselno razmisliti, ali imate še kakšne dolgove in kako se boste tega lotili. Jesen bo težavna v finančnem smislu in vas bo silila k ureditvi materialnih stvari. Oktobra se ne boste mogli izogniti odnosom, čeprav bi to še najraje storili. Ljudje bodo pritiskali na vas in iskali možnosti sodelovanja ali odpovedi sodelovanja. Izkoristite to priložnost in odnose zastavite tako, kot si želite od nekdaj.
STRELEC***
Finance so vam trn v peti, a ste hkrati zadovoljni, da so se nekatere stvari končno uredile. Ne delajte se, da vam ni mar za denar, saj si ravno s tem nakopljete največ težav. Na jesen boste imeli dober magnetni privlak za vse, česar se boste lotili. Usoda vas bo podpirala, a bodite pozorni, da se ne podate v vode, kjer ne boste čisto odgovorni zase in bi vas lahko drugi imeli za žrtveno jagnje. Oktobra boste polno zaposleni z odnosi. Nekateri vam bodo v večje veselje, drugi v nujno zlo. Nobenim pa se ne boste mogli izogniti, saj bodo na plano prišle nekatere pretekle izkušnje, ki jih boste morali v pogovorih razrešiti. KOZOROG****
Pazite se obljub, ki jih boste dajali na delovnem mestu ali tistim, s katerimi materialno sodelujete. Ni nujno, da jih boste lahko izpolnili, zato si raje ne izposojajte denarja, zdaj ni pravi čas za to. Jesen bo zahtevala inventuro na tem področju in morali boste natančneje pregledati, kaj imate ter kaj si želite in kaj potrebujete. Odkrili boste, da imate precej več, kot ste pričakovali, in da če ste bolj jasni in racionalni z željami, tudi ne potrebujete veliko denarja. Šele potem se vam bodo pokazale nove finančne poti, ki se jih boste lotili bolj sistematično. Oktobra boste srečali prave ljudi in se ob pravem času odločili. Tako se vam bo življenje na hitro lahko obrnilo v dobro smer.
VODNAR****
Ne boste mogli popuščati drugim in njihovim predlogom. Če se o čem ne boste strinjali in se ne bo mogoče pogovoriti, boste tiho in delali po svoje, kar bo presenetilo mnoge vaše sodelavce, pa tudi družinske člane. Ne poznajo vas takšnih, še posebej, ker se niti sami ne boste zavedali, kako močno se odzivate na stvari, ki vam niso všeč. Z jesenjo se boste malo umirili, a še vedno boste favorizirali izključno svoje stvari, na kar se bodo vaši bližnji sčasoma navadili in ne bodo oporekali. Ne boste pa več od njih dobili tistih idej in zaupanja, ki ste jih bili deležni in navajeni prej. Oktobra boste precej uspešni v vseh stvareh v javnosti, kar bo za vas dodatno zagotovilo, da delate prav.
RIBI***
Komunikacija in domišljija vam bosta dobro služili, tako da se boste celo preveč navadili, da vse pride ob pravem času, in ne boste delovali tako sistematično kot prej. Jesen vas bo zasula z dogajanjem v odnosih in zdelo se vam bo, da se ukvarjate samo z drugimi, čeprav to ne bo čisto res. Imeli boste dovolj časa za vse, a boste preveč razmišljali o vsem, kar se bo dogajalo okoli vas. Oktober bo pester, saj boste kar naenkrat pod žarometi in se ne boste najbolje znašli v novi vlogi. Imeli boste priložnost na novo urediti tiste odnose, ki vas mučijo, in opraviti s preteklostjo. Pazite pa, da vas prijatelji ne izkoristijo za svoj alibi. Poskrbite za svoj notranji mir na svoj način.