Astro

Kronična potreba rojenih v znaku Tehtnice: da bi jih vsi imeli radi ...

sn
24. 9. 2020, 15.00
Deli članek:

Tehtnica, ki bo z neba vladala do 23. oktobra, predstavlja uravnoteženo lepoto zodiakalne družine, ki druge navdihuje, da iščejo mir, harmonijo in sodelovanje ter da to storijo s slogom in milino.

dreamstime
tehtnica

Je zračno znamenje, kar ji prinaša intelektualnost, logiko, objektivnost, več razuma kot čustev, družabnost in sposobnost sporazumevanja.
Njeni predstavniki niso radi sami, zato se udeležujejo zabav in raznih prireditev. Tehtnica je tudi kardinalno znamenje, kar pomeni, da so aktivni, prevzemajo pobudo, so neodvisni in ambiciozni. Vlada jim Venera, planet ljubezni, zato so estetika, umetnost, ustvarjalnost, lepota, mir in harmonija del njihove narave.
IŠČEJO HARMONIJO
Lepoto ljubijo v vseh oblikah. Upravičeno jim pripisujejo olikanost, diplomatske sposobnosti in zmožnost sklepanja kompromisov. V vsem iščejo harmonijo. Nagnjeni so k pravičnosti in pravičnim odnosom. Kot vsako znamenje imajo tudi slabosti, hibe in njihove so splošno znane: obotavljanje, snobizem, neodgovornost, spletkarjenje, izzivanje. Zdijo se lenobni, vendar v resnici ne marajo težkih, umazanih del, kar pa ne velja za ustvarjalno in intelektualno delo.
Sprejemanje odločitev je zanje resničen izziv. Po eni strani so čustvena bitja, po drugi pa zelo logična in racionalna, zato odločanje zanje ni lahka naloga. Razumejo različne poglede in njihovo poznavanje dobrih in slabih strani vpliva na to, da se težko odločajo, tudi ko bi se morali. Konfliktnim situacijam se radi izognejo, kar še bolj poudari njihovo neodločnost. Potrebujejo veliko časa, da uresničijo svoje zamisli, in prav tako potrebujejo veliko počitka.
Nagonsko stremijo po uravnoteženosti in harmoniji. Njihovo načelo je, da upoštevajo druge in skrbijo za dobre odnose. Zelo so srečni, ko je okolje ubrano, brez pritiskov in nepotrebnih prepirov. So pravi mojstri v pogajanjih, posredovanjih v sporih in pri sklepanju kompromisov. Kljub kronični potrebi, da jih imajo drugi radi, in odporu, da bi se soočili s težavami, imajo presenetljivo močno voljo. So šarmantni, miroljubni, gostoljubni in se vselej potrudijo, da se v njihovi bližini vsi dobro počutijo. Svoje cilje pogosto dosežejo s pretkanostjo in šarmom.
Imajo prirojeno potrebo po družbeni in osebni potrditvi, vendar so običajno o tem diskretni in tega ne kažejo kot ovni ali levi. Radi imajo neposredne, komunikativne in impulzivne partnerje, saj v njih vzbudijo vznemirjenje, ki ga obožujejo. Potreba po popolnosti vpliva tudi na njihovo ljubezensko življenje, zato si izberejo partnerja, ki je že na prvi pogled najboljši možni dobitek.
LJUBEZEN
Zdaj že veste, da naši očarljivi tehtnici vlada Venera, zato je ljubezen za njene predstavnike zelo pomembna. Pozornost in spogledovanje jim zelo ugajata, in ker so družabni, imajo radi dolge pogovore. Nanje boste naredili dober vtis, če se boste vnaprej pripravili in se seznanili s temami, ki jih zanimajo. So zelo karizmatični sogovorniki. Kot vsa zračna znamenja so sicer nagnjeni k površinskim odnosom, v ljubljeno osebo pa vlagajo vso energijo. Partnerju z veseljem ustrežejo, če jim jasno pove, kaj od njih pričakuje. Zaradi estetskega čuta jih privlačijo urejeni in lepo oblečeni partnerji, zato se pred zapeljevanjem nadišavite in lepo oblecite, saj boste s tem pritegnili njihovo pozornost. Elegantni so radi tudi oni, zato veliko časa porabijo pred omaro in ogledalom, preden izberejo pravo oblačilo, in če pohvalite njihov okus in slog oblačenja, vam bo to zagotovo prineslo dodatne točke.
Večinoma so tako romantični, da jih ni lahko očarati. Da zasijejo, morate poskrbeti, da bodo kar najbolj uživali. Vse, kar se jim bo zdelo lepo, jih bo osrečilo, zato jim lahko podarite šopek rož, nakit, posebno vino ali jih pohvalite – tega bodo zelo veseli in vam bodo hvaležni. Ni nujno, da je darilo drago, pomembno je, da je lepo in kakovostno.