Astro

Slovenija skozi prizmo svoje narodne karme

Alja Špiljak
30. 5. 2020, 17.00
Deli članek:

Ko delam s svojimi strakami, se mi vedno znova kažejo tudi določene stične točke, zakaj smo si kot duše v tem življenju izbrali bivanje v Sloveniji. Pri tem se zavedam, da nikakor ne gre stvari posploševati, in nikakor ne mislim, da druge države niso nosilke določenih karmičnih bremen in vzorcev, v tem članku se želim zgolj omejiti na našo narodno karmo, kajti vsak narod ima tudi svojo, na neki način skupinsko karmo.

Bobo
Fotografija je simbolična.

Ker že nekaj časa sledim skozi posameznike tudi določenim vzorcem, ki se nekako ponavljajo pri večini strank, bi lahko na tej točki že nakazala tudi našo skupinsko karmo oziroma z drugimi besedami: kaj se kot duše učimo v tej inkarnaciji v tem prostoru, v Sloveniji.
Drug vir, ki me nekako nagovarja in mi kaže naše (slovenske) skupne vzorce, je mojster Ganesha oziroma njegove energije in sporočila, ki jih dobivam od njega.
Grlo
Ganesha že nekaj časa kaže, da se čistijo naša grla, podpore energij je v tem času ogromno za to. Tisti, ki vsaj malo pozna Slovenijo in njeno zgodovino, ve, da je šla kot kneževina, pozneje kot majhna provinca v večjem sistemu držav, pa kot del večje države in potem spet kot samostojna država skozi veliko sistemov. Vsak sistem je po svoje vplival na posameznika in na narod kot celoto. Ker nikoli, razen ob našem nastanku, ko smo bili močna kneževina Karantanija, nismo bili velika sila, ampak smo se podrejali drugim, nas je to seveda močno zaznamovalo, kar zadeva izrekanje svoje resnice, avtentičnosti, moči. Naučili smo se biti tiho, se podrejati, poslušati druge. Ta kastracija naroda skozi zgodovino se močno kaže v naših energijah podzavesti. Kar sama vidim v energijah, je ogromen potencial, potencial v naših mladih, v potomcih, zajezena energija se želi in se slejkoprej bo izrazila. Čas je že zdaj. To se kaže v energijah čiščenja starih notranjih (karmičnih) ovir, blokad, tudi na grleni čakri. Da se začnemo izražati avtentično, mimo sistemov, v svoji najvišji, najgloblji resnici. Vedno so bili posamezniki skozi zgodovino, ki so izražali to avtentičnost, pesniki, pisatelji, drugi umetniki, v sodobni zgodovini tudi športniki, nadarjeni raziskovalci, znanstveniki …
Stari Slovenci so gojili ajdo. Bili so odlični pevci. Še vedno smo. Ajda čisti grleno čakro, podpira njene vibracije.
In naši stari knezi, Karantanci, so bili pokončni, močni, ponosni ljudje. Ni bilo sledu o podredljivosti. Takrat še ne. Del narodove kastracije je tudi to, da je naš knežji kamen drugje, ne v naši državi. Simbola ponosa, izvorne moči, samostojnosti nimamo, je drugje. Kar želim povedati, je, da so naše izvorne korenine močne, zdrave. Da imamo veliko razlogov za ponos. Da smo v jedru kot narod čisti in močni. Tudi na to je smiselno biti pozoren, ne le na svoje pomanjkljivosti, na svoj strah, ki je prišel pozneje. V jedru smo močni. In zdaj se vračamo k jedru. Kot posamezniki in kot narod.
Situacija v svetu je takšna, da poka vse, kar je šlo predaleč od naturnega, od jedra, od Svetlobe, če hočete. In vsak dan znova se imamo možnost odločiti, čemu bomo sledili. Ni treba veliko. Samo začutiti svoje jedro. In tam je resnica. Vedno je bila in vedno bo.
Ko pravim, da ni treba veliko, se to lahko kaže tudi kot velik paradoks. Ni treba veliko, če sploh začutimo jedro. Da ga lahko začutimo, pa je včasih potrebnega ogromno dela. Odmetavanja balasta, vsega, kar se nakopičilo na to zdravo jedro. A gre, korak za korakom, z vzrajnostjo gre.
Srce
Srce, srčna čakra je drug naš energijski center, ki se močno prebuja, čisti, rešuje oklepov v tem času. Energije Ljubezni so v Sloveniji zelo močne, zelo prisotne. Naša narava nas v obilju ovija s svojo ljubeznijo, z najfinejšimi energijami. Tako se nam mudi v turizem, v to, da bi vsi na svetu vedeli za nas. Jaz pa včasih trepetam ob tem. Ker vem, da poleg plusa to pomeni tudi velik minus. Pomeni onesnaževanje, pomeni izkoriščanje naravnih virov čez vse meje, pomeni grabežljivost po pitni vodi, ki jo mi še imamo, večina sveta pa si tega razkošja, razen ustekleničenega, ne more več privoščiti. Če hoče človek odkriti resnico, je smiselno, da kdaj pokuka tudi onkraj svoje ograje, da potuje, da spoznava svoj planet v celoti in dojame širšo sliko, širšo resnico. Potem se bolj zave dragocenosti, ki je naša država še ima v obilju. Kako dolgo še, glede na vse veleumne ukrepe, ki jih zdaj v svoji kratkovidnosti hitijo sprejemati v imenu naroda posamezniki? Škoda, ki se bo naredila, bo nepovratna. Ne bo kar za kratek čas, bo za zmeraj. Tudi zato je čutenje srca, čutenje narave še kako pomembno. Vsako prebujeno srce s svojo vibracijo pomaga k dvigu vibracije celote, planeta. Ne bodimo skromni pri tem, češ, saj posameznik ne šteje. Šteje. Zelo.
Moč pleksusa in korenin
Čas je, da se odluščijo stare kraste na naših ranah, vsa žalost, vse zamere, vsa obtoževanja, čas je, da odpustimo ali bolje, pustimo od sebe vse, kar nas ne podpira, ne podpira naše svetlobe, naše rasti. Čas je, da spet sijemo v polni moči. To je naravna pravica, to je naravno stanje vsakega človeka, vsakega bitja.
Slovenija ima oboje v energijah, Sonce in modrost narave in Zemlje.
Jin energije – prava ženska moč
Prebujajo se naša starodavna znanja, povezana z Naravo. Vsaka ženska, ki pride k meni, nosi v sebi pradavno znanje o zdravilnih močeh narave, nosi v sebi pradavno razumevanje najbolj finih, najbolj ženskih energij, najbolj mehkih energij planeta, Narave. In k temu se je smiselno vrniti. Zelo smiselno. Zadnjih 2500 let se najfinejše energije Zemlje vse bolj umikajo s planeta. To so tiste energije, ki negujejo naš planet, našo naravo in vsa živa bitja. Ustvarja se močno neravnovesje, posegi v naravo so že dolgo prehudi, pregrobi, grabežljivost, vojne, nasilje, nasilje nad otroki, živalmi, čezmerno delo, ki od nas zahteva samo trošenje, ni pa več časa za polnjenje, obnavljanje, kar ruši naš notranji mir, vse to izpodriva te najfinejše kvalitete, ki so potrebne za ravnovesje. Dinamika med poloma ustvarja dialektiko, rast, razvoj, če bo en pol izginil, bo ravnovesje, bo zdrava dinamika samo še spomin. Narava, planet nas potrebuje. Vsakega posameznika. Vibracije planeta se višajo, s tem se višajo tudi naše vibracije. V tem življenju imamo možnost napredovati z nadzvočno hitrostjo, to, kar so pretekle generacije predelovale skozi rodove, ta zakon karme, zakon vzroka in posledice, se zdaj dogaja pospešeno, pred našimi očmi. Smiselno se je tega zavedati. Zakaj? Zato ker se procesi v vsakem primeru dogajajo, in če ne vemo, za kaj gre, nas postane strah, se začnemo temu upirati. Če pa vemo, da smo del mogočnega procesa čiščenja starega, zato da se lahko izrazi novo, da lahko naredimo še eno stopnico v svojem razvoju, potem gremo skozi te procese z zavedanjem, da se dogaja nekaj zelo smiselnega in dobrega. In začnemo v procesih sodelovati s svojim zavedanjem.