Astro

Psihološki test: kakšne skrivnosti o vas razkrivajo vaše sanje?

sn
21. 5. 2020, 09.45
Posodobljeno: 21. 5. 2020, 09.48
Deli članek:

Vsak človek ima svojo notranjo strukturo, karizmo in še cel šopek drugih zanimivih lastnosti, ki naši osebnosti dajejo poseben pečat in nas naredijo edinstvene.

dreamstime
sanjanje

Pa vas sprašujemo: ali dovolj dobro poznate svoje globine? Ali veste, kako si razlagati sporočila, ki jih dobivate v sanjah?
Večina psihologov meni, da sanje razkrivajo veliko več, kot se morda zdi na prvi pogled ... toda težko je popolnoma videti sebe in razumeti »skrivnostna sporočila«.
Pripravili smo vam psihološki test, ki razkriva kar nekaj možnih odgovorov pri interpretaciji notranjega ali skritega dela naše osebnosti. Postopek: najprej natančno preberite vprašanja in za vsako vprašanje izberite enega izmed štirih ponujenih odgovorov. Ko odgovorite na vsa vprašanja, seštejte vse točke, ki ste jih dobili z izbranimi odgovori. Skupna vsota vseh točk v odgovorih predstavlja vašo oceno na testu. Izberite torej izjave (odgovore), ki najbolje ustrezajo vašim prepričanjem.

1. Prihodnost ...
a) je gotovo boljša od sedanjosti   2
b) treba jo je ustvariti   6
c) je nepredvidljiva  4
d) prestraši me  0

2. Preden zaspim:
a) rad berem ali gledam televizijo  2
b) vzamem tableto za spanje  0
c) razmislim, kaj se je zgodilo skozi dan, in se miselno organiziram za naslednji dan  6
d) spijem kozarec mleka ali kamiličnega čaja  4

3. Sanje so zame:
a) želje  2
b) spremljevalci  4
c) potreba  6
d) znaki  0

4. Kateri izmed teh elementov se najpogosteje pojavlja v vaših sanjah:
a) les  4
b) zrak  2
c) voda  0
d) ne spomnim se  6

5. Ko zaprete oči, mislite na:
a) eksotični otok  0
b) prijetne občutke  2
c) delo  4
d) počitek  6

6. Kakšna barva prevladuje v vaših sanjah?
a) rdeča  6
b) zelena  4
c) modra  0
d) bela in črna  2

7. V zgodbi o Ostržku bi radi bili …

a) maček  6
b) Ostržek  0
c) Pepe  2
d) modrec  4

8. Če v zadnjem času sanjate o osebi, kateri del telesa je na vas pustil največji vtis?
a) oči  0
b) lasje  2
c) roke  4
d) ne spomnim se  6

9. Vaše sanje so:
a) se jih ne spomnite  6
b) pogosto nočne more  0
c) zelo lepe in prijetne  2
d) erotične  4

10. Kakšne so vaše nočne more?
a) padate v praznino  2
b) nekdo vas zasleduje, a ne morete teči  0
c) sanje z živalmi  4
d) jih nimate  6

REŠITVE
Sešteje število osvojenih točk

Profimedia
Lunini tipi se radi prepuščajo čarobnostim in so zelo občutljivi.

DO 20 TOČK
LUNIN TIP
Ste sanjač, ki se prepusti čarobnosti noči in občasno ljubite samoto ali tesno družbo izbranih prijateljev. Sanje za vas tvorijo stalen ritem življenja, doživljate jih z veliko čustev in močno verjamete v njihova sporočila. To veliko pove o vaši čustveni občutljivosti in ranljivosti.
Realistični postanete šele, ko gre za doseganje kratkoročnih ciljev, in nikoli ne opustite svojih sanj, tudi ko se zdijo nemogoče. Vendar bodite previdnejši, včasih so v sanjah čustva tako močna ali neobvladljiva, da se spremenijo v prave nočne more. Lahko vas privedejo do destruktivne reakcije, ki je v nasprotju z vašo sanjsko naravo. Pomembno je analizirati lastne sanje, saj nam to pomaga bolje spoznati sebe in skrite dele svoje osebnosti, vendar ne smemo pozabiti, da njihove podobe ali simboli nimajo absolutne vrednosti in pomena, temveč so sorazmerni.

pixabay
Zvezdni tipi v svoje sanje brezmejno verjamejo.

 22–45 TOČK
ZVEZDNI TIP
Radi uživate v svetlobi zvezd, ki ponoči osvetljujejo nebo, ste veseli in romantični, hkrati pa tudi realni. Verjamete v svoje sanje, tudi ko tega nočete javno priznati. Radovednost duha in občutek za sorazmerje vas naredita resničnega človeka, a bujna domišljija in sposobnost negovanja sanj omogočata, da živite v svetu, kjer je veliko prostora za čustva in domišljijo.

Pixabay
Sončni tipi v svoje sanje nimajo zaupanja.

VEČ KOT 46 TOČK
SONČNI TIP
Ste aktivni in realni, vedno pripravljeni na težave, vendar nimate dovolj zaupanja v svoje sanje. Ne puščate prostora za domišljijo, ampak živite v sedanjosti. Običajno reagirate po jasnih in definiranih načelih, ki so pogojena z resničnostjo, in ne s sanjarjenjem. Redko izgubite glavo ob težavah, vendar ne pozabite, da lahko sanje v nekaterih kriznih trenutkih bistveno pomagajo, spodbujajo vas k večjemu optimizmu in vlivajo ustvarjalno energijo. Beg pred sanjami kaže na občasno negotovost, nezaupanje ali potlačene strahove.