Astro

Čuk Miha in Mina Pal: za otroka sta složna, za poroko še ne

Tjaša Platovšek, revija Zvezde-Lady
20. 5. 2020, 15.55
Posodobljeno: 20. 5. 2020, 17.36
Deli članek:

»Je preprosto moja. Vedno sem si želel svojo družino, takšno, da smo si res blizu, se razumemo in se podpiramo. To smo mi in to mi pomeni največ na svetu.« Tako je Miha Novak, sicer najmlajši član priljubljene skupine Čuki, opisal svojo družino. Mina Pal in Leila namreč sestavljata njegov svet.

Osebni arhiv
Miha Novak s svojo Mino in Leilo

»Imamo družinsko skrivnost. Vedno greva v posteljo skupaj z Leilo. Ne glede na to, da je stara osem let, je to naša stalnica. Kupili smo ji veliko posteljo, da se lahko vsi trije stisnemo, smejimo, beremo in uživamo nekaj minut skupaj, preden zaspi,« povesta Mina Pal in Miha Novak, ki se dosledno držita tudi pravila, da vedno skupaj jedo, pa naj bo to zajtrk, kosilo ali večerja.
V zadnjem obdobju so bili zaradi karantene sicer vse dneve skupaj, v običajnem vsakdanu pa ni tako, saj ima vsak delo na svojem koncu. Mina veliko časa preživi na televiziji, Miha ima ob večerih in koncih tedna nastope s Čuki in tudi Leilini treningi gimnastike, tenisa, pa dramski krožek se vrstijo vsak dan skozi ves teden.
»Prav zato čas, ki ga imamo skupaj, preživimo zelo produktivno. Če se le da, skupaj športamo, se kam odpravimo ali pa se preprosto družimo in veliko beremo, pojemo, se igramo ter ob tem doživljamo veliko zabavnih anekdot. Nazadnje, ko smo se odpravili na počitnice v Grčijo, smo imeli vsi trije enake jopice živo oranžne barve. Vsi so si nas zapomnili in potem je bilo na račun naših enakih oblačil veliko smeha in dobre volje,« se spominjajo.
Miha in Leila se imata rada in se spoštujeta kot prava oče in hči, čeprav nista v sorodstvu. »Za mene ima tudi kar nekaj imen. Včasih sem Mihi, včasih Miš in tudi ati mi velikokrat reče. Res je lepo in mi je toplo pri srcu, da imava tako odličen odnos,« je srečen kitarist in pevec.
Z deklico pa si delita še eno ljubezen. Miha ji želi predati predvsem ljubezen do glasbe in dejstvo, da je to treba čutiti in v njej uživati, a se hkrati tudi truditi in veliko vaditi, če želiš postati dober. Mina pa jo skuša naučiti vztrajnosti in ji privzgojiti načela, v katera verjame. Eno teh je, da je v življenju vse mogoče, saj je le nebo meja, samo zaupati moraš, imeti cilj in trdo delati, da dosežeš želeno. »Oba jo tudi učiva odnosa do soljudi, osnovnega gospodinjskega znanja doma in ji privzgajava družinske vrednote in ljubezen do sebe,« dodata.
Pred Mino je spoznal njene starše
Med Mino in Mihom je kar dvanajst let starostne razlike, a je on praktično nikoli ni zaznal. »Kot da ni razlike oziroma če jo opazim, je to takrat, ko se lahko od Mine kaj naučim, ker velikokrat govori iz svojih izkušenj. Človek bi rekel, da sva stari duši in leta niso pomembna,« pravi Miha, medtem ko je bilo pri njej nekoliko drugače. Mina je imela namreč na začetku malce več pomislekov. »Sploh zaradi Leile in kako bo ta zveza vpliva nanjo ter malo zato, ker je nekako bolj 'normalno', da je moški starejši. Vendar sem nato ugotovila, da je vse, kar šteje, ljubezen, in sem se kar hitro sprijaznila z razliko v letih,« pojasni Mina. Zanimiv pa je bil tudi začetek njune zveze. Pred njo je namreč Miha spoznal njeno mamo in očeta, medtem ko je bil njun spoznavni člen glasbenik Jože Potrebuješ, ki je producent Minine oddaje Mini Minini nasveti in Mihov šef. »Najprej sem bil sodelavec njenega očeta in sva se dobro razumela. Tudi mamo sem spoznal na snemanju oddaje Ena po domače, ko sva se še hecala, da se lahko naslednjič skupaj peljeva do Ljubljane. Tako da ni bilo stresa. Kar zadeva Jožeta, pa nama ta sprva ni verjel. Mislim, da mu ni bilo nič jasno. Potreboval je nekaj časa, da je ugotovil, da mislim resno,« se nasmeji glasbenik. In kako je prepričal Mino, da ga je kljub pomislekom uslišala? »Dolgo sem se moral družiti z njo in se izkazati kot dober prijatelj, zrel za svoja leta. Prepričati sem jo moral, da sem pripravljen na družinsko življenje, da me ne vleče ven in da ne želim živeti vsakdanjega življenja vsakega dvajsetletnika. Ni bilo težko, ker preprosto tega nimam v sebi. Najbolje se počutim doma s svojo družino ali na odru pred veliko množico. To je to. To sem jaz.« Tudi Leila ga je sprejela zelo hitro. »Takoj sva postala neločljiva. To se je zgodilo v nekaj dneh. Strahu nisem imel. Z Leilo sva se tudi poznala že od prej, ko sem še delal v vrtcu in je šla z nami smučat. Že tam sva se odlično ujela in mi je bila mala takoj všeč. Zame ni enak otrok kot vsi drugi, seveda imam rad vse otroke, to imam v krvi, sem vzgojitelj, a z Leilo imava res posebno vez, ki bo ostala do konca.« Deklica je tudi navdušena nad tem, da je Miha član priljubljenih Čukov. »Včasih ji je v šoli malce nerodno, ko jo zbadajo, da je ati Čuk prišel ponjo. Z nami je že večkrat stala na odru in njena najljubša pesem je Zgodba o prijateljstvu, ki jo skupaj zapojemo. Nastopila je že v dvorani Tabor, na svoji osnovni šoli, v Kopru … Množice ljudi ji niso problem. Je samozavestna in gre hitro po najinih stopinjah. Zelo rada je na odru in pred kamero. Je otrok z veliko talenti in mislim, da če naju bo imela za zgled, bo še daleč prišla. Hvali pa se ne rada kaj preveč, da je iz družine znanih medijskih obrazov. Prej bi rekel, da ji je včasih nerodno. Je pa zelo ponosna na naju oba,« pojasnita Miha in Mina.

oa
Srečna družinica: MIha, Mina in Leila

Hipnoza in konji
Kot pozoren moški Miha rad razvaja in preseneti svojo Mino, najpogosteje s šopkom rož. »Res je in na tem mestu se moram zahvaliti cvetličarni, kjer sem precej reden gost, občasno pa me tudi oni spomnijo, da se pomembnih dni za ženske ne sme zanemariti.« Mina pa mu razvajanje vrne tako, da mu kaj dobrega skuha. »Včasih ga po kakšnem nastopu pričaka natančno to, po čemer so se mu cedile sline, denimo dobra goveja juha, pražen krompir in hrenova omaka,« razkrije voditeljica. Nič drugače ni pri hišnih opravilih. »Oba delava vse. Jaz ne perem in ne likam. To mi res ne gre. Z drugimi opravili nimam težav, niti s pospravljanjem, niti s kuhanjem, niti s čiščenjem. Največkrat pa sesam, ker je Mina obsedena s tem, da morajo biti tla vedno čista. Mina pa jih briše. Mina tudi večkrat pripravi kaj sladkega ali dobro pristno domače kosilo. Jaz pa rad eksperimentiram z novostmi. Mina ne ureja okolice, to rad postorim jaz,« pove Miha.
Kaj sta se v času zveze naučila drug od drugega in kaj jima gre pri drugem najbolj na živce? »Jaz sem se predvsem naučil, da gledam na življenje z drugega zornega kota, da sem si razširil obzorje, se naučil, kaj pomeni duhovna povezanost, spoznal, kaj je na primer hipnoza, in sem se pripravljen prilagajati za odnos. Najbolj na živce mi gre, da hoče Mina vedno vse, takoj ko se za nekaj odloči, to tudi narediti,« smeje se pripomni. Mina pa pravi: »Naučila sem se, da nič ni pomembno, ne leta, ne to, da imam otroka, niti finance, temveč da zares šteje samo ljubezen. Miho zelo cenim in spoštujem za vse, kar stori za naju in kakšna oseba je. No, upam pa, da me bo nekega dne naučil jahati konje, ker v glasbi sem brezupen primer.« Oba pa ugotavljata, da je Leila tudi v glasbi vse bolj podobna Mihi. »Pa ne samo v glasbi, tudi gibe in način govora imata včasih enake. Mala postaja mali Miha,« malo v šali, malo zares pove Mina, ki pa je navdušena tudi nad tem, da lahko z Miho skupaj preživljata 24 ur na dan, a se drug drugega ne naveličata. »Mislim, da je to res dokaz, da sva dober par. Všeč mi je tudi, da ne pije alkohola,« se nasmeji.
Karantena, poroka in otroci
Kaj pa poroka? »Hm, tukaj sva si malce različna. Jaz bi veliko poroko po starih običajih in seveda z dobro glasbo. Mina bi šla daleč stran na kakšen otok in se tam poročila v družinskem krogu, da nihče ne bi vedel. Pustimo se presenetiti … Po moje se bodo najine želje združile nekje na sredini,« pravi glasbenik. Se pa strinjata okoli teme, povezane z otroki. Oba si namreč želita tudi skupnega otroka. Miha bi vse skupaj imel kar tri.
In kako so si popestrili karanteno? »Kuhali smo, peli in se igrali. Veliko smo bili tudi športno aktivni, brali smo knjige, nič nam ni manjkalo. Mina kot Mina si je tudi omislila prenovo dnevne sobe in hvala bogu bo to delo opravljal njen bratranec, ki ne bo 'ponorel', ker bo moral vse narediti takoj zdaj.«
Njihovi prvi načrti po koncu karantene pa so bili jasni od njenega prvega dne. V en glas je družinica vzkliknila: »Morje!«

Podobna vsebina

Alenka Gotar in Anže Šuštar: "Podrla sva tabu starejša ženska - mlajši moški"