Astro

Boštjanu Romihu denar kar priteka - in vedno mu bo

Andreja Novak
6. 4. 2020, 09.30
Posodobljeno: 6. 4. 2020, 09.31
Deli članek:

Priljubljeni televizijski voditelj je rojen 30.marca 1976 – lahko rečemo, da pod srečno zvezdo.

Mateja Jordovič Potočnik
Ambienti, voditelj Boštjan Romih

Kakšen je?
Boštjan Romih ima nedvomno pravi poklic za svoje optimalno življenje. Oven po horoskopu in riba v ascendentu, kar pomeni, da zna hkrati prisluhniti in razumeti ljudi, po drugi strani pa se aktivirati za stvari, ki mu osebno veliko pomenijo.
Že na prvi pogled daje ljudem dober občutek, da jih sprejema, razume, da se lahko z njimi pogovori o vsem in da lahko enakovredno sodelujejo. V vsem tem ga namreč podpirajo številni planeti v prvi hiši, hiši prvega stika in samouresničitve: Venera v ribah, Luna in Merkur v ovnu ter Sonce v ovnu. Boštjanu ravno Sonce v prvi hiši pomaga, da se v življenju še vedno zna tudi igrati, da se ne jemlje preveč resno in da je vedno pripravljen na enakovredno sodelovanje.
V prvi hiši pa ima tudi črno Luno – upornico, ki povezuje prvo in drugo hišo, kar pomeni, da se zna Boštjan pravočasno upreti, kadar bi kdorkoli želel njega, njegovo delo ali kogarkoli njemu pomembnega izkoriščati.
Zelo je občutljiv za materialne dobrine, pri katerih ima lahko večja nihanja, ne glede na to, da ima drugo hišo v znamenju bika, ki zna poskrbeti za preživetje. V njej ima namreč tako Kirona, karmično rano, kot južni Lunin vozel, ki kaže na to, da je Boštjan varčen, preudaren z denarjem in na splošno ceni materialne stvari, zato zna iz majhnega narediti veliko. Mogoče pa ima večkrat občutke izgube glede tega, saj južni Lunin vozel prav tako nosi karmična bremena, ki se jih Boštjan uči spustiti in se bolj sproščeno odpreti življenju. Da bo vedno imel ugodne materialne razmere, pa poskrbi Jupiter, ki ga ima prav tako v drugi hiši v biku, kar pomeni, da bo z optimizmom, dobro voljo, učenjem in sodelovanjem v večjih stvareh denar pritekal k Boštjanu.
Ker ima v sedmi hiši, hiši odnosov, Kirona v ribah, se zna prilagoditi v vseh odnosih, prav tako zna začutiti težave in stisko drugih. To mu daje poseben status med ljudmi. Ob prvem stiku se namreč začutijo njegova notranja moč in inteligenca, nato pa preprostost, odprtost za dialog z vsakdanjim človekom.

Mateja Jordovič Potočnik
Boštjan Romih

V četrti hiši, hiši doma in temeljev ter družinskega življenja, je pravi moški, saj ga tam podpre Mars, ki pa je v raku, tako da je tudi doma bolj čustven kot ognjevit. Rad ima družino, in to zna pokazati na pravi način. Če ne bi imel Saturna v peti hiši (hiši otrok in kreativnosti) in Plutona v sedmi hiši (hiši odnosov, partnerstva), bi ga žena in otroci lahko vrteli okrog prsta, tako pa ravno Saturn in Pluton to preprečita.
V svoji ustvarjalnosti in tudi do otrok je tako urejen, lahko je strog, ne glede na to, da je Saturn tudi v raku in da mu je potem velikokrat žal, če začuti, da je koga prizadel s prehitrimi besedami. A teh napak ne ponavlja več, saj mu je hudo, da bi kdo zaradi njega trpel.
V odnosih, tako bližnjih poslovnih in osebnih, je globok, iskren in ne mara navideznega leporečenja, temveč iskrenost in jasnost. Ko ugotovi, da se kdo igra igrice z njim, se umakne, če vidi, da s pogovorom tega ne more rešiti.

Ima dobro, sproščeno filozofijo življenja, ki mu jo je izobraževanje okrepilo, potovanja v tuje in eksotične dežele pa še oplemenitilo. Tako da k problematiki življenja vedno pristopa z rahlo oddaljenostjo, da ugotovi širšo in višjo perspektivo, šele potem se odloča. Ima tudi sproščen in dober stik s svojo dušo, ki ga podpira pri idejah in korakih v življenju skoraj nezavedno.
V 12. hiši, čisto na ascendentu, ima točko sreče, kar pomeni, da ga sreča spremlja vse življenje. V osmi hiši, hiši dediščine, denarja »iz neba«, seksualnosti in ezoterika, pa ima severni Lunin vozel in Urana v znamenju škorpijona, kar poglobi njegovo dojemanje, sprejemanje idej in na splošno kakovosti življenja.

Andreja Novak
Rojstna karta Boštjana Romiha

Kaj mu prinaša leto 2020?
Leto 2020 ga bo zelo aktiviralo v kreativnosti, notranjem redu, pa tudi v družinskem življenju.  Saturn v vodnarju pa prehaja njegovo 12. hišo, kar pomeni, da bo Boštjan do leta 2023 pregledal svoje življenje iz druge perspektive, z vidika sreče, zadovoljstva, smiselnosti v tem, kar počne, in mogoče bo v obdobju po 2023, ko bo Saturn prešel v znamenje rib, sprejel večje odločitve.
Odlični datumi zanj: 16. 4. 2020, 23. 4. 2020, 4. 6.–13. 6. 2020, 15. 8.–11. 10. 2020, 30. 11.–3. 12. 2020.
Pazljivo: 20. 4. 2020, 27. 6.–27. 7. 2020, 6. 10. 2020, 18. 11. 2020, 13. 1. 2021.