Astro

Tarot napoved: lahko pričakujemo generacijo 'karantena'

Kristina Strašek
29. 3. 2020, 11.30
Posodobljeno: 29. 3. 2020, 11.39
Deli članek:

Za teden od 29. marca do 4. aprila so padle karte Paž mečev, Dvojka Čaš in Cesarica

pixabay
par

Kariera
Oglejmo si karto Paž mečev. Na njej vidimo mladega fanta, ki v rokah drži meč. Njegova drža je pokonča in nakazuje pripravljenost na naslednji korak. Njegova odločnost je več kot očitna, četudi stoji na razpokanih temeljih, nad njim pa se zbirajo temni oblaki. Že vidite povezavo s trenutnim dogajanjem na področju kariere? Kot paž, smo se tudi mi znašli na precej majavem terenu, nad nami pa je nešteto dvomov, strahov in potencialnih ovir, ki so večkrat tudi le del naših misli.
Karta tako napoveduje, da je pred nami teden, ki bo postregel s kar nekaj težavami, a te bodo bolj osredotočene na naše miselno polje. Kako bomo to obdobje prebredli, je v prvi vrsti odvisno od nas samih. Pomembno je, da se zavedate, da imate lahko usodo v svojih rokah. To ne pomeni, da lahko podredite dogajanje izven sebe, z njim manipulirate, ampak da sami sebe prilagodite glede na dogajanje okoli vas. Odsvetovano je skakanje k zaključkom. Počakajte, da se nastalo prvo jasno zdefinira in šele NATO ukrepajte. Ne morete namreč narediti pravih potez, če se situacija še sploh ni skristalizirala. Kot da bi predvideli konec zgodbe, ki je še ne poznate. Osebna odločnost in samokontrola bosta olajšala prehodno obdobje in vam pomagala pri umirjanju situacije.
Poglejte, imate dve izbiri:
1. Predčasno paničarjenje, kaj bo, ko bo …
Pri tem seveda izhajate iz predvidevanj, ne pa realnega stanja. V resnici nihče ne ve TOČNO, kaj se vam obeta. Ker je sosed morda v težavah, še ne pomeni, da ste z gotovostjo tudi vi. Mar res želite še ta čas, ki ga imate sedaj zase, izkoristiti za zaskrbljenost, paničarjenje, slabo voljo, objokovanje itd.? Mar ni bolje, da raje pazite na lastno energijo in je ne trošite po nepotrebnem?
2. Počakate, da postane slika jasna in šele na to naredite plan
S tem ko sedaj delate na sebi in ne paničarite za situacije, ki se v resnici še niso zgodite, delate sebi dobro. S tem investirate vase in druge, predvsem pa ohranjate energijo za čas, ko jo boste resnično potrebovali. Na boj ste več kot očitno že pripravljeni … a ni še pravi čas.
Sedaj je čas za načrtovanje, analizo in dobro presojo. Občutili boste notranjo zmedenost, tudi paranojo, ki vas lahko žene v napačno smer. Precej razumljiv bo tudi občutek, da so vsi proti vam. A nikar ne delajte prenaglih potez, sploh če o njih niste premislili. V tem tednu je namreč nevarnost za iracionalnost in delanje korakov iz čistega strahu. Se vam ne zdi, da se že predolgo sekirate, čeprav v resnici nimate ničesar trenutno pod kontrolo? Kaj če bi torej malce zadihali in počakali na bitko?
Pa še mimogrede: Za kaj pa ste se v resnici sploh pripravljeni boriti? So se morda prioritete že spremenile?
Ključne besede:
• Paranoja
• Miselna moč
• Previdnost
• Pozornost
• Načrtovanje
• Motivacija
• Boj
• Opazovanje

pixabay
Če ima sosed težave, ni nujno, da jih imate tudi vi.

Ljubezen
Na karti Dvojka čaš vidimo moškega in žensko, ki s kelihoma drug drugemu zaprisegata zvestobo. Nad njima je simbol medicine, torej zdravljenja, obnavljanja. Čeprav v samem bistvu lahko rečemo, da karta napoveduje obnovo skrhanih odnosov, zaroke, poroke in nasploh izboljšanje ljubezenskih odnosov, vseeno ne smemo zanemariti drugega dela: obstaja še en odnos – odnos in ljubezen do sebe.
Pred nami je tako teden, ko bosta nasprotujoča si pogleda našla skupno točko in omogočila spravo. Partnerski odnosi bodo izboljšani, temelji na novo zgrajeni, prav tako pa bo to teden neverjetne strasti. Lahko torej res pričakujemo generacijo »karantena?« 
Predajte se užitku, dovolite si ponovno začutiti prvotno zaljubljenost. Na novo se odkrivajta (ali odkrivajte), ponovno se zaobljubite. Intimnost je še kako pomembna v vsakem odnosu. A s tem, ko se povežeta kot eno, ko prideta skupaj tako moški kot ženski pol (govorimo o energijskem delu), dobimo celoto, ki na koncu privede do novih spoznanj, modrosti in osebnega obnavljanja.
Ne pozabite, vsi imamo v sebi tako moško kot žensko energijo. Obe sta tam z razlogom, a mi večkrat eno od teh zatremo … ker se tako od nas tudi zahteva. Prebudite svojo drugo plat, v odnosih pa dovolite, da enako stori tudi partner. Vajina povezava prinaša blaginjo družine. Šele ko sta vidva poenotena, družina stoji. Ni to tekmovanje, kdo je boljši, kdo bolj priljubljen, kdo pametnejši. Gre za sodelovanje, dopolnjevanje.
Kot pa sem omenila na začetku, je pomembno tudi omeniti odnos do sebe. Povezovanje podzavestnega dela z zavestnim, zdravljenje samega sebe in odkrivanje ljubezni do sebe. Ne podcenjujte tega odnosa, saj vam služi kot temelj za vse ostale. V tem tednu boste pri sebi odkrivali novosti, ki pa bodo pomagale ustvariti priložnosti tudi izven vas samih. Odpirale se bodo nove poti, ker boste sami spremenili vibracije in začeli te tudi klicati.
Kot vidite, smo v času, ko se na svojevrsten način ne čisti le Zemlja, ampak tudi mi. Dovolite to obnovo lastnega telesa.
Ključne besede:
• Strast
• Ljubezen
• Razumevanje
• Sodelovanje
• Sprememba odnosa
• Povezovanje
• Zaroka/poroka
• Zdravljenje
• Obnavljanje
• Modrost
• Sprava
• Odnos do sebe

pixabay
Smo v času, ko se čisti Zemlja - in mi z njo.

Nasvet tedna
Ste vedeli, da bi naj cesarica predstavljala vzporednico boginji Demetri, katere naloga pa je, da uravnava cikluse Narave? Obkrožena z žitnim poljem kraljuje nad Naravo in uravnava njeno delovanje … ampak, ali nismo del narave tudi mi? S tem vam karta želi sporočiti, da je sedaj čas, da nehate vse tako besno spravljati pod kontrolo in se končno zaveste, da so določene zadeve, ki imajo svojo voljo. Kar nekaj časa smo sabotirali lastni habitat in sedaj je udaril nazaj …. Iz potrebe po obnovi. Mar ne bi mi naredili enako? Oziroma mar ne delamo enako, ko nas napade virus? Sedaj je časa, da dovolite, da se stvari uredijo po svoje in se zavedate, da bo (oziroma je) poskrbljeno tudi za vas. Vse se dogaja tako, kot se more. Zaupajte procesu in se ne upirajte vsemu, kar vam je nepoznano. Prilagodite svojo pot, spremenite svoje prioritete in ponovno začnite resnično živeti. Hlastanja za denarjem verjetno ni ideja idealnega življenja, mar ne?
Cesarica (in tudi Narava) je večkrat prikazana kot nosečnica in tako prinašalka novega življenja, obilja, harmonije, stabilnosti in sreče. Vse, kar se dogaja, bo na eni točki prineslo omenjeno tudi vam. Morda smo le v fazi zakomplicirane nosečnosti, ki pa vseeno na koncu prinese rojstvo novega, boljšega, lepšega.