Astro

Naravni ritmi v mesecu aprilu skozi djotiš vpogled

Tina Pipan
28. 3. 2020, 18.00
Deli članek:

Pred nami je nov mesec in vsi se sprašujemo, kaj nam bo prinesel.

Profimedia
luna

Skozi naravne ritme in djotiš vpogled (ki upošteva sideralni zodiak – dejansko stanje na nebu) se v mesecu aprilu zgodi kar nekaj pozitivnih sprememb ter prelomnic in srčno upam, da bodo le te tisti jeziček na tehtnici, ki bo omogočil, da se bodo v 2. polovici meseca aprila stvari začenjale izboljševati ter notranje in zunanje harmonizirati.


Naj še enkrat poudarim, da smisel djotiša ni napovedovanje prihodnosti, čeprav le ta s svojo metodologijo sledenja naravnim ritmom lahko vidi v prihodnost. Temveč je njegov smisel vedno pozitivna sprememba in pomoč pri tem, kako lahko z lastnimi odločitvami in delovanji (zunanjimi in notranjimi) ustvarjamo lastno lepšo prihodnost.


Vse, kar se nam težkega dogaja, zagotovo zahteva spremembo: v naših delovanjih, izbirah, čustvovanjih, spremembo v vrednotah, nujnost aktiviranja pomembnih vrlin in premagovanja strahov ter težjih čustev, spremembo v zunanjih reakcijah in notranji vibraciji. Iz glave in uma se moramo premakniti v srce, o tem govorijo tudi spremembe naravnih ritmov v naslednjih mesecih.


Nič ne bo več enako in prav je tako. Staro se mora zrušiti, da lahko zgradimo nekaj novega. Zato ne smemo čakati, kdaj bo zopet vse po starem! Ne bo in ne sme biti. Upam, da nam je to jasno, ker če nam ni, potem se bo lekcija ponovila.

dk
Staro se mora zrušiti, da lahko zgradimo nekaj novega.

In kaj nas skozi naravne ritme čaka v mesecu aprilu?


Že konec marca se zgodita dve veliki spremembi: ena pozitivna in ena negativna.


Princip Jupitra (Guru po sanskrtsko) 30. 3. vstopi v znamenje Kozoroga, kjer se resnično ne počuti dobro in bo tu vztrajal do 30. 6. Ko se je takšna konstelacija zgodila zadnjič (konec 2008 in 2009) je bilo to obdobje gospodarske krize, ki se nam seveda obeta ponovno. Jupiter je povezan z obiljem in blagostanjem, znanjem, učenjem in izobraževanjem, pa tudi z modrostjo in pravičnostjo.
A pozor, kljub njegovemu izredno neugodnemu stanju v naslednjih mesecih, ni vse tako črno in kar nekaj dejavnikov energijsko podpira delovanje principa Jupitra v tem neugodnem obdobju. Jupiter 30.3. vstopi v znamenje Kozoroga, ki mu vlada princip Saturn, ki je tu doma in se prav tako v Kozorogu nahaja od januarja 2020 do januarja 2023. Če bomo slišali kvaliteto Saturnove energije (skromnost, poštenost, vztrajnost, pomoč šibkejšim, usmerjenje navznoter, tišina in sprejemanje samote – ki ni isto kot osamljenost) lahko kriza hitreje mine.


Hkrati pa se Jupiter v tem času svojega neravnovesja v znamenju Kozoroga nahaja v ozvezdju Utarashada, ki mu vlada Sonce. In Sonce bo 13. 4. vstopilo v znamenje Ovna (po sideralnem zodiaku, torej po dejanskih ritmih na nebu), kjer bo vse do 14. 5. v stanju svoje velike kvalitete in le takšno bo zopet zelo močna podpora neravnovesju Jupitra. Sonce je povezano tudi z vitalno energijo, ki se lahko izboljša, pa s samozaupanjem, samozavestjo in globoko lastno notranjo vrednostjo ter s tistim, kar je v nas najgloblje - z našo dušo. Z njo se moramo povezati, tu je rešitev. Na zunaj pa je Sonce povezano tudi z državo in vsemi njenimi organi ter ljudmi, ki vladajo. Srčno upam na bodočo kvaliteto delovanja vlade in države, ki lahko močno doprinese k rešitvi gospodarske situacije.


Za vse, ki se učite djotiš ali ga bolje poznate: tako raši dispozitor Jupitra - Saturn, kot tudi nakšatra dispozitor Jupitra – Sonce, bosta velik del njegove debilitacije v visokem dostojanstvu in v stanju najboljše kvalitete, kar močno izboljša tudi Jupitrovo kvaliteto in zagotovo se stvari od sredine aprila dalje zasukajo na bolje. Tu je še Mars, ki je do 4.5. prav tako najboljše kvalitete in v drugi polovici aprila že osvobojen vpliva Saturna ter lahko deluje nemoteno in zelo kvalitetno. In Mars predstavlja zdravstveni sistem!


Torej, navkljub neugodni poziciji principa Jupitra vse od 30. 3. do 30. 6. pa je kar nekaj pokazateljev, ki nakazujejo veliko verjetnost izboljšanje situacije v 2. polovici aprila.

profimedia
Delajmo kar lahko - v veliki meri tudi navznoter.

Pa še vsaj dva pokazatelja sta, ki prav tako govorita o možnosti pozitivnega razpleta stvari v 2. polovici aprila.

Če se spomnite (ali pa si preberite v mojem članku Kala sarpa - kača časa v luči korona virusa) sem nedolgo nazaj pisala o Kala sarpa jogi, ki jo ustvarjata Rahu in Ketu. Oba v natalni karti predstavljata našo karmično os, v resnici pa nista planeta, ampak matematično izračunani točki, kjer se, gledano iz Zemlje, srečati tirnici Lune in Sonca.


Rahu in Ketu se sedaj nahajata v delu zodiaka, ki aktivira globoke preobrazbe in čiščenja, takšna do korenin. Ketu se nahaja v ozvezdju Mool, Rahu pa v precej neugodnem in prav tako prečiščujočemu ozvezdju Ardre, katere simbol je solza. Nič kaj enostavno, se strinjam. A pozor.


22. 4. se Rahu iz težkega ozvezdja Ardre premakne v svetlo in pozitivno ozvezdje Mrigašire, kar zagotovo predstavlja še eno pozitivno prelomnico.


Pozor: »ujeti« v energijo Rahuja v ozvezdju Ardre ta trenutek pomeni, da smo ujeti v energijo žrtve, to pa ni o.k. Ozavestiti moramo vzorec žrtve v našem življenju in iti ven iz nje!


Čisto nobene pozitivne spremembe ni možno narediti ujeti v vzorec žrtve in posledično jeze, ki se največkrat aktivira v tem vzorcu. Resnično je zelo pomembno to ozavestiti in delovati drugače.


Se pa zagotovo kolektivna energija po prehodu Rahuja iz težkega ozvezdja Ardre v svetlo in pozitivno Mrigaširo spremeni, tudi na kolektivni, ne samo individualni ravni.


No, in čisto za konec, še ena velika pozitivna sprememba, ki se zgodi 28. 3.
Venera, princip ljubezni, ustvarjalnosti, narave, vsega lepega in živega, pa tudi princip financ in denarja ter starih duhovnih, naravnih znanj 28. 3. vstopi v svojo izredno kvalitetno pozicijo, v znamenje Bika, kjer je doma in se dobro počuti. Tu resnično lahko da močno pozitivno podporo in dobre rezultate, zunaj in znotraj. V znamenju bika bo vztrajala kar do 1.8. in nas močno podpirala v smeri pozitivnih sprememb.


Venera je povezana s srčnim centru v telesu. Tu se skriva rešitev. Povezana je z našo ustvarjalnostjo na vseh ravneh, tudi tu se skriva rešitev. Z ljubeznijo, z naravno in vsemi naravnimi stvarmi, tudi tu se skriva rešitev. S starimi duhovnimi znanji, tudi v njih se skriva rešitev. Z nežnostjo in žensko energijo. Harmonijo znotraj in zunaj.


Zelo pomembno je tudi, da čim manj spremljamo medije, ki zagotovo v nas ustvarjajo dodatno paniko in nam aktivirajo neugodne občutke. Ne govorim o tem, da pogledamo stran in se ne soočimo z resničnostjo takšno, kot je. Moramo se, saj to brezkompromisno zahteva princip Saturna. A hkrati moramo v sebi razviti jasnost, kaj je prav in kaj ni, kaj je resnično in kaj ne, kaj je pomembno in kaj ne. Tudi to je izziv meseca aprila.


Bodite izredno pozorni na komunikacijo na vseh ravneh, saj le ta v mesecu aprilu ni najbolj kvalitetno podprta. Princip Merkurja je namreč od 7. 4. do 24. 4. v stanju svojega neravnovesja, v znamenju Rib. Naj nas čustva ne zanesejo in ne zmedejo. Ne verjemimo vsemu, kar mislimo in čutimo, to ni vedno odraz resnične situacije. Tudi tu je naš velik izziv. Naše misli in čustva, ki mislim vedno sledijo. Pustimo da so, da obstajajo, a na njih poglejmo z distanco. Tako bomo dobili jasnost, ki jo sedaj močno potrebujemo. In ko se bo Merkur 24.4. premaknil dalje, bo to samo še ena pika na i k pozitivni spremembi notranje in zunanje situacije.


Močno verjamem v pozitivno razrešitev situacije, ki se bo lahko v 2. polovici meseca aprila izrazila tudi navzven. Do takrat pa je na nas, da delamo kar lahko, v veliki meri tudi navznoter. In za to imamo sedaj, večina od nas, kar precej časa, ki ne more biti več naš izgovor, kajne?