Zaplet

V karanteni v Velenju ena oseba preveč: lagala, da je bila v Španiji, v karanteno želela zaradi osebnih težav

J.P./STA
28. 3. 2020, 18.11
Posodobljeno: 29. 3. 2020, 09.33
Deli članek:

Iz velenjske občine so v soboto opozorili na primer osebe, ki je ponoči neupravičeno skušala izkoristi karanteno v tamkajšnjem hotelu Paka.

STA
Hotel Paka v Velenju

V Velenju je za zdaj v karanteni 42 Slovencev, ki so v petek prišli iz Madrida. Po sobotnih testiranjih so ugotovili, da sta med njimi dva z lažjimi simptomi koronavirusne bolezni 19.

Dodatni zaplet

V hotelu Paka pa so imeli dodaten zaplet. Kot so v soboto pojasnili na občini, je zjutraj okrog druge ure pred vhod hotela Paka prišla ženska in prepričala predstavnike varovanja, da je prišla iz Španije. Zatrjevala je, da je dobila odredbo Nacionalnega inštituta za javno zdravje in da se mora zglasiti v karanteno v hotel Paka. Vso potrebno dokumentacijo za karanteno pa naj bi ji dostavili naslednji dan, torej v soboto.

Ker ponoči niso mogli preveriti njene izjave, so jo namestili v karanteno. V soboto pa se je izkazalo, da je njena zgodba neresnična. Ženska sploh ni bila v Španiji, ampak je želela v karanteno zaradi osebnih težav. Policija je pri njenih starših preverila, da ni bila v Španiji in da ni prišla z letalom iz Španije skupaj z ostalimi osebami, ki so že v karanteni v hotelu Paka.

Žensko so v soboto ob 16.30 predali policiji v nadaljnji postopek zaradi suma storitve kaznivega dejanja, ki se preganja po uradni dolžnosti, so sporočili z velenjske občine.