Astro

Psihološki test: vaš resnični odnos do spolnosti in ljubezni

sn
16. 10. 2021, 21.00
Posodobljeno: 16. 10. 2021, 21.27
Deli članek:

Tako ljubezen kot vse druge odnose dojemamo in presojamo na podlagi priučenih vzorcev, norm, stališč drugih in uveljavljenih vrednot v naši kulturi.

dreamstime
ljubimca

Ko se v ljubezni držimo priučenih vzorcev, smo na varnem terenu – zato marsičesa še sebi ne priznamo. A najsi govorimo in počnemo karkoli, v naši podzavesti se skriva vse.

Naš psihološki test vas bo zato popolnoma razgalil in razkril vaš resnični odnos do ljubezni in spolnosti, saj temelji na podzavesti.

Podrobno in previdno preberite spodnja vprašanja in nato še analize vaših odgovorov oziroma miselnih slik … Morda boste osupnili nad samim seboj.


1. Ob poti opazite grm vrtnic. Zacvetela je le ena, druge so še v popkih. Kaj boste storili?
2. Povzpeli ste se na hrib in spodaj v dolini opazite konja, od katerega ne morete odmakniti pogleda. Zakaj?
3. Nenadoma se znajdete na popolnoma drugačnem kraju od tistega, kjer ste ravnokar bili. Kje ste zdaj?
4. Medtem ko poskušate prepoznati novo okolje, vas nekdo potreplja po hrbtu. Obrnete se in izkaže se, da je nekdo, ki ga poznate. Kdo?
5. Spet hodite po poti in naletite na vodo.
A. Opišite jo. Je to velik ocean ali majhen ribnik? Je voda bistra ali kalna? Je tekoča ali stoječa? Kako globoka je?
B. Če se premika, je to:
1. zelo hitro
2. zelo počasi
3. ne premika se, miruje
C. Vodo morate prečkati, da pridete na drugo stran. Kako boste to storili?
1. preplavali jo boste
2. naredili splav
3. poiskali most
4. vodo boste obhodili in na plitkem mestu šli peš čeznjo

6. Po prečkanju vode naletite na posodo za pitje.
A. Opišite jo.
B. Jo pustite na svojem mestu ali jo odnesete s seboj?
C. Ali posodo pustite prazno ali jo s čim napolnite?


ANALIZA ODGOVOROV:
1. Vrtnice razkrivajo odnos do skušnjave. Če cvet odtrgate, ste temperamentni, vse občutite globoko in intenzivno, a se tudi veliko prepirate. Če greste mimo grma, je to znak, da so vaša ljubezenska čustva mlačna, ker imate zadržke pri lastnem uživanju.
2. Opis konja je popolna podoba vašega idealnega partnerja. 
3. Na tem mestu bi najraje preživljali čim več svojega časa z ljubljeno osebo, ne glede na to, ali je to mogoče ali nemogoče. Potrudite se temu mestu na nek način približevati in nemogoče spremenite v mogoče. 
4. Izbrana oseba je oseba, ki ji najbolj zaupate.
5. Voda je prikaz vašega spolnega apetita in ljubezenskih navad.
A. Višja ko je voda, ki jo izberete, višji je vaš libido. Jasnost vode razkriva vaše mnenje o seksu. Če je voda bistra, ste odprti in radovedni, če je temna, pa imate predsodke in zavore. Globlja je voda, bolj predano vstopate v spolni odnos.
Drobne podrobnosti, kot so mehurčki, majhni valovi, brzice, vrtinci, razkrivajo, da ste v spalnici igrivi in radovedni.
B. Hitrost, s katero se premika voda, kaže na vaš spolni nagon. Hitreje teče, mogočnejše je vaše hrepenenje po seksu.
C. Odgovor razkriva, kako iščete partnerja in kako daleč ste pripravljeni iti, da bi našli nekoga res posebnega.
1. Lahko iščete toliko časa, kolikor bo trajalo, vztrajali boste, dokler ne boste naleteli na osebo, v kateri boste zaznali svojo drugo polovico.
2. Pojdite ven s čim številnejšo družbo in nato izberite osebo, ki vam je najbolj všeč. Poskusite z njo, saj v iskanju partnerja niste potrpežljivi – sama od sebe pa se ljubezen pač ne zgodi.
3. V mislih nimate nobene specifične slike partnerja niti nimate do njega posebnih zahtev, ampak zgolj iščete nekoga, ki bo preprost in predvidljiv.
4. Previdni ste in se o nekom, ki bi ga sprejeli za svojega intimnega partnerja, vedno dobro pozanimate. Za vas so največja referenca priporočila prijateljev, a bi bilo morda bolj smiselno, da se zanesete na lastni instinkt.
Lahkotnost, s katero ste se pripravljali na prečkanje, in samo dejanje kažeta na stopnjo sproščenosti v spolnosti. Čim bolj lahkotno ste vodo prečkali, tem bolj ste spolno liberalni. Če ste vodo preprosto obšli peš, potem do spolnosti gojite zadržke, vsaka interakcija v vodi, kot so brizganje, potapljanje, zabava ali smejanje, kar ste med prečkanjem morda počeli, pa pomeni, da ste spolno razigrani in si želite tudi spolnih igric.
Če ste se odločili, da vode ne prečkate, ampak varno ostanete na svojem bregu, sta ljubezen in spolnost za vas tabu, ki ju živite kvečjemu v mislih, v dejanja pa se niti ne spustite, četudi bi vam zadišala.
6. Opis posode določa, kako romantični ali praktični ste.
A. Če je posoda navadna (na primer plastična steklenica), ste realni in tudi svojo ljubezen ter spolnost usmerjate skozi um.
Če ste izbrali nekaj domišljijskega in lepega (vinski kozarec na peclju, pisan vrč in podobno), ste idealist in avanturist.
Če je kozarec umazan in prazen, ste pesimistični in ne verjamete v dolge zveze.
B. Če vzamete kozarec in ga do vrha napolnite z vodo, potem si prizadevate in iščete svojo srečo v dolgoročnih odnosih. Seks in intimnost igrata pomembno vlogo. 
C. Če ste kozarec pustili prazen, seks v vašem življenju v še tako popolni partnerski zvezi nikoli ne bo igral pomembne vloge.