Astro

"Energijski terapevti nismo bogovi, smo pa popolnoma predani Svetlobi"

Alja Špiljak
16. 10. 2021, 14.14
Posodobljeno: 16. 10. 2021, 14.58
Deli članek:

Biti enrgijski terapevt mi pomeni čudovito poslanstvo. In kot sem že v naslovu zapisala: energijski terapevti nismo bogovi, nismo posebna bitja, nismo angeli. Nismo vsevedni, nismo popolni. Smo pa popolnoma predani Svetlobi.

Sašo Švigelj
Alja Špiljak

Kot sama dojemam svoje delo, je za delo energijskega terapevta potrebno predvsem dvoje: da postaneš kanal za energije, ki zdravijo, in drugo: predanost energijam Svetlobe = energijam zdravljenja, popolno zaupanje v Svetlobo, v božanski vir, v univerzalno inteligenco, kakor koli že to imenujete.

To ni slepo zaupanje, ni vera, je plod zavedanja, 'videnja', čutenja energij, zavedanja, da si del Kozmosa, del večjega plana, predvsem pa tega, da si tudi sam energija. Čisto vse je energija, kar vsi vemo, energija v različnih manifestacijah, z različnimi vibracijami, voltažami, kar je znanstveni pogled. Zavedanje, videnje čudovite popolne sinhronosti v Univerzumu, čudovitosti, ki je življenje in vse, pa vzbuja globoke, religiozne občutke, občutke globokega spoštovanja, sreče, ponižnosti pred mogočnostjo univerzalnega plana in srečo, ker si priča temu in ker si tudi sam del tega.
Z leti dela na sebi, meditiranja in prakticiranja drugih tehnik ozaveščanja, odpiranja svojemu svetlobnemu viru, z leti kultiviranja svojih energij se krepimo v energijah, v svojem svetlobnem stebru, odmetava se balast, v meditaciji se kurijo naše blokade v energijah in naša energijska voltaža se povečuje.


Naloga energijskega terapevta
Moja naloga, kadar sem v funkciji energijskega terapevta, je, da se v svojih energijah odprem svojemu svetlobnemu viru, da se kot steber energije poravnam, da sem energijsko pretočna, da se povežem z energijami pete dimenzije in ustvarim prostor zdravljenja. V tem prostoru zdravljenja se vse dogaja. V ta prostor prikličem, pritegnem, povabim, kakor koli že, se uglasim z energijami, ki zdravijo. Moja naloga je odpreti in vzdrževati prostor zdravljenja in videti, kje so pri človeku blokade, rane, travme, težava, ki jo treba odpraviti. Sem kot nekak svetilnik za energije, jaz jih nekako samo usmerjam. Lahko z glasom, ko govorim s človekom, ki ga zdravim, in ga vodim po njegovem 'prostoru', po njegovih energijah, ko skupaj potujeva do nekega trenutka, ko se mu je zgodila določena travma, boleča izkušnja, nekaj, kar ga je ranilo, ga poškodovalo. V tem rahlo posebnem stanju (zvišane) zavesti se dogaja 'odklepanje' travme. Lahko je to zamrznjeno čustvo zaradi kakšnega hudega, travmatičnega dogodka, kar koli, v energijah se ustvari odtis, rana, praska, ustvari se blokada, v kateri je 'zaklenjena', zaprta, zablokirana energija. Naloga terapevta je to ujeto energijo sprostiti.


Vstop v celično knjižnico
Vemo, da je v naših celicah shranjen ves zapis vseh naših posameznih življenj in zapis človeštva v celoti. V vsaki celici je shranjen popoln spomin.
Zdravljenje je kot nekak vstop v to knjižnico vseh zapisov in iskanje zapisov travm, bolečin, vsega, kar je bilo na neki ravni tako močno, da je ustvarilo rano, poškodbo v energijah.


Energijsko zdravljenje
Drug del je zdravljenje te rane. Torej poteka energijsko zdravljenje na več ravneh sočasno: iskanje blokade, rane, vračanje v trenutek, ko je rana nastala, da se ustvari popolno energijsko stanje takratnega trenutka, kar omogoča živo rekonstrukcijo, osvobajanje energije, ujete v tem dogodku, in celjenje, krpanje poškodb na najbolj finih ravneh energij, kot bi šival raztrganine v energijskih vlaknih. Tako je videti v energijah celjenje: tisoče energijskih, živih vlaken 'krpa' poškodbe v energijskem 'tkivu'. Na mikrocelični ravni se znova oživljajo poškodovane celice od najmanjšega, najfinejšega delca do atomov, celic in tkiv.
Čudovit proces. Proces, ki zahteva od terapevta ogromno znanja, veščin, predanosti in od klienta odločitev, da se želi pozdraviti. Odločite se tudi vi za ta čudoviti proces potovanja po svoji življenjski knjižnici in odklepanja ujetih energij v poglavjih o travmatičnih dogodkih.
Srečno!