Astro

To so načini, da slabe energije iz doma izženete za vedno!

Kristina Strašek, osebno srečanje: 040 309 304
28. 1. 2020, 14.30
Posodobljeno: 28. 1. 2020, 20.49
Deli članek:

Nič ne napolni naših baterij za nov dan bolj kot to, da nekaj časa preživimo v svojem domu, ki naj bi bil naše zatočišče. Dom naj bi bil prostor, kamor zbežimo pred vsakdanjim stresom.

Dreamstime
ženska doma

Dom je tudi naše varno okolje, kjer se obnovimo in pripravimo na vse nove izzive. Zato je zelo pomembno, da je poln pozitivne energije!

Ko naš dom prevzamejo slabe vibracije, to namreč lahko vpliva na še najpreprostejše naloge in našo voljo, kar pa postopno pripelje do pomanjkanja produktivnosti in motivacije ter še več stresa in tesnobe. Negativno energijo pogosto ustvarimo sami, sploh če v svoj dom spuščamo toksične ljudi. Lahko pa se ustvari popolnoma sama, odvisno od harmonije našega prostora. Že nered, narobe postavljeno pohištvo ali celo primanjkljaj naravne svetlobe lahko pogosto ustvarijo občutek potrtosti, ki preplavi še najbolj veselo osebo. 

A na srečo ni treba, da je spreminjanje negativne energije v pozitivno težko. Zato vam predstavljamo 10 preprostih načinov, kako se brez težav znebiti slabe energije v svojem domu:

1. Prezračite prostor

Prvi korak, da odstranite negativno ozračje, vključuje naravo. Odprite vsa okna, saj svež zrak pomaga premakniti in prezračiti negativno energijo. Stoječa energija je lahko zadušljiva, zato poskrbite, da bo zrak krožil. Prav tako ne pozabite stresti posteljnine in vseh blazin.

2. Znebite se krame

V predmetih ostane energija, še posebej v starejših. Odvisno od vrste energije ta lahko fizično, mentalno, čustveno ali duhovno blokira vašo pot naprej. Ko se oklepate nezaželenih stvari, v vašem življenju ni več prostora za nove priložnosti. Zato se prepričajte, da vas vse, kar imate, osrečuje. Če vas ne, se tega znebite.

dk
Balijsko kadilo tira

3. Prižgite kadilo

Na spiritualnem in meditacijskem področju je dišeč dim že od nekdaj način za poživitev pustega prostora. Poleg tega pa odlično diši. Kadila pomagajo dvigniti energijo, saj njihove sestavine ustvarijo mirno in spokojno okolje. Balijci in vse več ljudi po vsem svetu prisega na kadilo tira (več informacij na kliku TIRA)

4. Popravite ali odstranite zlomljene stvari

Zlomljeni predmeti zadržujejo negativno energijo. Če se predmet ne more več popraviti, nima več nobenega namena, razen da oddaja negativne vibracije in vam kaže, kaj ste pripravljeni sprejeti in tolerirati. Zato popravite, očistite in skrbite za stvari, ki še vedno delujejo, nepopravljivih pa se znebite. Opazujte, kako se bo vaše počutje izboljšalo!

5. Starine očistite negativne energije

Starine so čudoviti predmeti, a žal pridejo s svojo energetsko preteklostjo. Da bi se prepričali, da vam takšen predmet ni prinesel tudi težke energije prejšnjega lastnika, ga morate očistiti. To storite natančno, pazljivo skrbite zanj in mu dajte novo življenje. Le tako boste njegovo lepoto lahko doživljali v vsej veličini!

6. Zažgite posušene liste žajblja

Priljubljena tehnika za odstranjevanje negativne energije je, da (v krožničku ali posodici) zažgete liste žajblja in potem ugasnete ogenj. Njegov dim namreč očisti zrak in odstrani nečistoče – dobesedno in metaforično. Obred vedno začnite pri vhodnih vratih in se nato pomikajte po prostoru v smeri urinega kazalca. 

Dreamstime
Kristali vsebujejo zdravilne moči, ki izvirajo iz njihove sestavine (različnih mineralov, kovin) ter njihove oblike in barve.

7. Zavarujte prostor s kristali 

Različni kristali imajo različne energije in nekateri med njimi so popolna izbira za odganjanje negativne energije. Črni turmalin je znan po tem, da odbija in uničuje negativno energijo. Rožnati kremen pa negativna čustva zamenja s pozitivnimi. Kristale postavite blizu elektronskih naprav, da se bo energija izenačila. Ne pozabite jih vsake toliko očistiti in s tem odstraniti energije, ki se nabira v njih.

8. Prestavite pohištvo

Spremembe so težke, a ni potrebe, da so tudi zastrašujoče! Dober način, da malce osvežite prostor, je, da poskusite na različne načine premakniti pohištvo in dekoracijo. Sploh ni treba, da prenovite celo sobo, lahko naredite le majhno spremembo in denimo zamenjate blazine na vašem kavču ali premaknete omarico. Kakorkoli že, eksperimentiranje z urejanjem pohištva vsak mesec bo vašemu domu vdahnilo novo življenje.

Dreamstime
Eterično olje pomaranče ali mandarine vaš dom poživi.

9. Eterično olje

Svež vonj eteričnega olja pomaranče ali mandarine bo poživil vaš dom in vaše čute, očistil negativno energijo in dvignil vaše razpoloženje. Dodajte nekaj kapljic eteričnega olja v vodo ali pa uporabite razpršilo v spreju. 

10. Pozvonite z zvončkom

Z zvončkom pozvonite v vsakem kotu sobe in na hodnikih, saj bo to vrnilo vaš fizični prostor. Nato si predstavljajte, da zvočni valovi izganjajo slabo energijo in v vaš dom spuščajo dobro.