Astro

Vedeževalka odstop Marjana Šarca videla že lani?

dk
27. 1. 2020, 11.00
Posodobljeno: 27. 1. 2020, 11.43
Deli članek:

Avgusta 2019 je ob obletnici njegove vladavine jasnovidka in vedeževalka Mira v reviji Nova pod svoj zvezdogled ujela predsednika vlade Marjana Šarca. Za 2. decembra 1977 rojenega možakarja pa je precej jasno nakazala tudi aktualni dogodek - njegov odstop.

STA
Igralske veščine mu pomagajo v politiki.

Zanj bi rekla, da je človek, ki eno govori, drugo pa dela. Nima tako močnega »jaza«, da bi vse podrejal sebi, ima pa gromozansko potrebo po zmagovanju. V vsem mora biti zmagovalec, ne glede na to, kaj dela, in ne glede na to, ali ima prav ali ne. Vedno hoče biti v koži zmagovalca in vse bo naredil, da se tja tudi postavi. Ko se s kom pogovarja ali dogovarja, zna sogovornika večkrat odrezati med stavkom, kar ni ravno prijetno, ampak Šarec kot človek najprej ureja svoj status, potem pa pridejo na vrsto drugi.

Vedno glavni

Občutek imam, da ima tudi doma glavno besedo in da v večini primerov prevladuje njegova volja. Kar se tiče politike, je težek sogovornik. Pove svoje, našteje svoje argumente, in če naleti na drugačno mnenje, mu noče in ne želi prisluhniti. Kot bi želel reči: »O tem ne bomo več razpravljali, ker sem že sprejel odločitev.« Ko se za nekaj odloči, ima tako trdno voljo, da ga niti za milimeter niti traktor ne premakne. Ogromno mu pomeni njegovo mnenje in želi, da se vedno upošteva.

STA
Čeprav ga poznamo kot velikega komedijanta, je v političnem svetu nenavadno resen.

Dva obraza

Zakaj mislim, da ima dva obraza? Zato, ker je po eni strani doma in v prostem času to, kar je, po drugi strani pa nosi na obrazu masko, s katero se želi pokazati navzven, v javnosti. Ima zelo dobro lastnost, da je lahko krasen prijatelj, pravzaprav fantastičen, kot partner pa zna biti zelo težak. To sta ta dva njegova obraza. Večkrat igra, tudi smešen zna biti, vendar le zato, da je všečen ljudem, doma ni komedije. Tam ni heca, doma mora biti tako, kot on hoče. Ima dober občutek za narod, za ljudi, ve, kaj mora kdaj reči, da ga bodo ljudje podprli, a zanj je vse to le igra.

Politična kariera

Če se malo osredotočim tudi na njegovo kariero, bi rekla, da se bo že kmalu rahlo potegnil v ozadje, vendar to vse počne z namenom in preračunljivo. V prihodnosti si bo želel postati predsednik države in vse, kar naredi, ne glede na to, ali gre gor ali leze navzdol po lestvici priljubljenosti, se dogaja na njegovo željo, v nič ni prisiljen in tudi stihijsko se pri njem nič ne zgodi. Hitro se naveliča določenih stvari in zelo dobro ve, kdaj mora narediti primerno pavzo.