Astro

Tedenski horoskop: zmernost bo nujna zaradi družinskih zadev

Andreja Novak
27. 1. 2020, 09.00
Deli članek:

Občutljivost fizičnega telesa bo opazna. Čustvena preobremenjenost in pretirana ustrežljivost v odnosih vas lahko popeljeta v ne prav dobre energije, kar se bo izrazilo v počutju in zdravju, z morebitnim prehladom in podobno. Sprostitvena kopel, meditacija ali masaža bodo ta teden čudežno delovale na vaše počutje, zato si privoščite vsaj nekaj od naštetega.

dreamstime
vijolična

Družinske zadeve bodo močno vplivale na skupno počutje, zato se držite zmernosti v pogovorih in sledite tudi skupnim ciljem, da vam prvi lunin krajec podpre skupno družinsko srečo in polepša vikend. Ne načrtujte preveč dejavnosti, raje lenoben konec tedna z dobro hrano in sproščeno družbo. Skozi pogovor se lahko izmenjajo dobre ideje ali nastane kreativno sodelovanje za nekaj »večjega«. Ta konec tedna bo energijsko podprto obilje.
Dobri barvi tedna: siva in temno vijoličasta.

Oven 21. 3.–20. 4.
Čustveno vznemirjenje vas bo vodilo skozi obdobje, ko se vam bo zdelo, da ste na krilih pravega dogajanja. Preverite, ali gre za prava čustva, v katera so vpleteni tudi vaši bližnji, pomembni ljudje, ali gre bolj za vašo projekcijo tega, kar si resnično želite. Prav mogoče je namreč, da se umikate od odgovornosti, odločitev in dejavnosti, ki bi jih zdaj morali dokončati, sprejeti, a se raje zatekate v svoj notranji, čustveni svet. Možnosti flirtanja, tudi prevare bodo v tem obdobju velike, zato bodite pozorni na to, kaj si dolgoročno želite. Ne nasedajte svojim čustvom in ne ukrepajte brez temeljitega razmisleka.
Bik 21. 4.–20. 5.
V začetku tedna se boste počutili napadene in v nemiru lahko obtožite bližnje sodelavce ali partnerja, da vam želijo škodovati, kar bo izzvalo precejšnje prepire. Preverite svoj pogled na vse to in pretehtajte dejstva, preden se odzovete s kakršnimikoli obtožbami, saj se ne bodo več tako sproščeno razrešile kot v preteklosti. Konec tedna si boste želeli, da bi bilo vse mimo, pri tem pa pozabili, da ste si sami vse to zakuhali. Ohranite osredotočenost na pozitivne stvari, ki jih že imate v življenju, da se vam te ne zamajejo. Ljubezen lahko postane vaša vodilna energija, vendar le če si dovolite opustiti nadzor nad bližnjimi ljudmi.
Dvojčka 21. 5.–20. 6.
Prva dva dni vas bodo prizadele nekatere stare stvari, ki bodo znova prišle na plan in kjer niste bili nič krivi, a vendar obtoženi nečesa od okolice (domačih ali nadrejenih). To bo za vas pomenilo kapljo čez rob in v sebi se boste odločili, da je dovolj. Že sama odločitev bo v vas aktivirala dobro energijo in vam dala moči za vse tisto, s čimer ste odlašali. Dogovorili se boste o vseh tistih stvareh, ki ste jih zaradi strahu ali skromnosti prelagali. Navdušenje nad uspehom vam bo dalo krila in naredili boste še več, kot ste načrtovali. Kreativnost vam je letos naklonjena, negujte jo.
Rak 21. 6.–22. 7.
Dinamičen teden, ko boste z občutkom dosegli vse, kar si želite. Velike prebojne korake lahko naredite na svoji poti, če boste le sledili svojim odločitvam, in ne mnenju okolice. Skozi teden boste tudi razširili svoje meje delovanja. Spoznali boste, da so bile omejitve v vas, in ne v okolici, ter da je dovolj, da izrazite svoje želje in jih podkrepite z dejstvi, ki jih pa že nosite v sebi. Vikend bo nagrada za težko delo, ki ga boste čez teden odlično izpeljali. Iskrenost v čustvih vam bo v pomoč, da se stvari pravočasno razjasnijo. Počasi, a vztrajno se učite biti jasni in vztrajni na svoji poti, s katero ni prav nič narobe.
Lev 23. 7.–22. 8.
Nujno je, da v začetku tedna prisluhnete svojim čustvom, saj vas bodo vodila iz stare zanke, iz katere se že nekaj let ne morete rešiti. Možnosti imate, da prepoznate svoje globlje želje in strasti ter jim sledite, saj se bodo nato takoj pokazale poti k njihovi uresničitvi. Če boste te strasti v sebi zatrli, pa boste že proti koncu tedna začeli čutiti težo okolja in bremena drugih, ki jih bodo znova odlagali na vas. Izguba notranje moči bo povezana prav z neupoštevanjem svoje intuicije in čustev, zato ne krivite drugih, temveč začnite ceniti svoje življenje dan za dnem. Vaša življenjska energija je vaša sreča in gonilo življenja. Ne dovolite, da popolnoma zamre.
Devica 23. 8.–22. 9.
V vas, prav v vašem srcu in notranjosti, se bo začel odpirati nov svet. Optimizem in srčnost bosta začela vibrirati in sreča vas bo napolnila, ne da bi za to karkoli posebnega naredili, kar vas bo močno zmedlo. Iskali boste vzroke v okolju, ljudeh, novi ljubezni, ampak zares ne bo nič drugače od zunaj. Znotraj vas se bodo porajale tiste energije, za katere ste se trudili že pred leti. Zato boste malo odmaknjeni in začeli boste sodelovati s seboj na nov način. Skozi svojo sproščenost boste odkrivali nove lastnosti in talente. Ne ustavite se prehitro, dajte si dovolj časa, da se prebudijo najbolj nežne in kvalitetne energije.
Tehtnica 23. 9.–23. 10.
Ne glede na ljubezen in strast, ki vas bo prevevala, ne boste izgubili občutka o sebi. Želite si narediti spremembe in korak za korakom greste v to smer, pa čeprav nihče zares ne verjame, da boste to izpeljali. Tokrat ne potrebujete nikogar, da verjame v vas, saj imate dovolj izkušenj in tudi notranje stabilnosti, da veste, kam želite speljati svoje življenje. In ta teden vam bo to odlično uspevalo; dovolj bo, da si boste to sami želeli. Uspešni boste pri svojih prezentacijah in tudi pri svojih začetkih na področju, ki vam je bilo do zdaj popolnoma tuje. Ljubezen do sebe kot začetek in konec dneva bo vaš optimalen energijski vzorec.
Škorpijon 24. 10.–22. 11.
Pokazala se vam bodo nova, smiselna čustva, za katera ste že mislili, da jih ne premorete več. Nihanje se bo pojavljalo, a ne boste pretirano obremenjeni, temveč se vam bo skozi doživljanje življenja povrnila dobra volja. Optimizem vam bo dajala ljubezen, predvsem odzivi vaše simpatije ob srečevanju z vami. Ne glede na to, koliko časa ali na katerem področju življenja bodo ta srečanja potekala, boste po njih čisto prenovljeni. To vam bo dalo misliti in sprejeli boste določene sklepe za prihodnost. Po dolgem času boste ponosni nase in odprti za sprejemanje.
Strelec 23. 11.–21. 12.
Najtežje je za vami in prihajate do prave moči tako v službi kot doma. Skozi teden boste sicer še deležni manjših čustvenih neprilik, ki pa proti preteklosti ne bodo imele nobene moči. Pomirili ste se s situacijo in se pripravljate na malo drugačen način življenja ter delovanja. V pomoč so vam pravi prijatelji. Vzemite si dovolj časa za počitek in regeneracijo telesa, da boste zmogli spomladi izpeljati načrte, ki so popolnoma vaši. Bodite previdnejši oziroma preverite vse stvari, preden stopite naprej v življenju. Taktnost in zbranost bosta novosti, ki vam bosta odpirali vsa vrata.
Kozorog 22. 12.–20. 1.
Zbirali boste pogum, da stopite naprej v čustvih in skozi odnose pokažete svojo resnično plat, ne samo tistega, kar je vsem že čisto jasno. Ljubezen in strast se bosta v vas okrepili, če boste dovolili, da ta energija preprosto izhaja iz notranjosti, namesto da iščete potrditve iz okolice, še preden sami pokažete svoj namen. Ne spravljajte bližnjih v škripce z inkvizicijo o njihovih čustvih, preprosto pokažite svoja in bodite dovolj odrasli, da lahko vsak iskreno pokaže svoja čustva do vas. Samo tako boste prišli do svojih pravih in iskrenih čustev ter do pravih in iskrenih ljudi. Konec koncev je namen ta, da zaživite optimalno življenje z ljudmi, s katerimi ste dobro in iskreno povezani.
Vodnar 21. 1.–18. 2.
Želeli boste rezultate, ne glede na način, kako priti do njih. Če ne bo šlo hitro in preprosto, boste čustveno taktizirali. Šele če se to ne bo izkazalo za učinkovito, boste prišli s kartami na plan in jasno pokazali svoje želje ter pri tem čustveno začinili oziroma pospešili odločitve drugih. Nekateri bodo spregledali vašo igro, a se je morda niti sami ne boste zavedali, zato boste morda resnično presenečeni, če bo kdo izpostavil vaš način delovanja kot klasično manipulacijo. Če boste malo razmislili, boste priznali, da je to res in da manipulacije v bistvu ne potrebujete, le večkrat jo uporabite, ker si tako prihranite veliko časa.
Ribi 19. 2.–20. 3.
Strast in možnosti vroče ljubezni se vam obetajo ta teden. Skozi čutenje telesa in okolice boste hitro prepoznali tiste, ki so vam še posebej naklonjeni. Morda vas bo to obremenilo, ker niste navajeni prejemati toliko pozornosti. Zato ohranite stik s sabo tudi tako, da se uredite in redno telovadite ter opravite vse tiste dejavnosti, ki vas naredijo samozavestne. Ta teden ne spreminjajte svojih odločitev v ljubezni, ne glede na to, kaj se bo dogajalo. Odločitve naj bi prišle iz bolj mirnega vzdušja, a tega še nekaj časa ne bo. To pa še ne pomeni, da ne smete sprejeti izzivov življenja, ki vam jih bo prinesel ta teden.