Astro

Pritok denarja se okrepi, če ta rastlina na določenih mestih stoji

sn, an
2. 12. 2019, 23.50
Posodobljeno: 2. 12. 2019, 23.55
Deli članek:

Feng - šuj upošteva vse dejavnike našega bivanja in ima za vsa področja življenja tudi svoja pravila. Predvsem so pomembne stvari, ki nas obkrožajo.

dreamstime
tolstika

Prav posebno mesto v tej starodavni vedi zavzemajo rastline in njihov vpliv na naše življenje.

Najbolj znana med rastlinami, ki jih obravnava in v naša življenja vnaša feng šuj, je srebrna tolstica. Kako tudi ne, saj velja za čudežno rastlino, ki s svojo prisotnostjo spodbuja pritok blaginje vseh vrst, posebej pa denarja – s katerim si vse druge vrste obilja pač lahko privoščimo.

TOLSTOLISTNICA
Japonsko drevo denarja ali okroglolistna tolstolistnica je tudi v Sloveniji zelo priljubljena lončnica, ki ne zahteva prav veliko pozornosti in nege, tudi ne pogostega zalivanja. Svojega imena ni dobila zato, ker bi na njej namesto listov in cvetov rasel denar, ampak ker po mnenju mojstrov feng šuja drevo denarja prinaša izjemno veliko pozitivne energije in blaginje, pa tudi finančno varnost in bogastvo. No, je pa res, da listi zaradi svoje oblike spominjajo na kovance, torej simbolizirajo denar.
Tolstolistnica simbolično zajema in predstavlja vse elemente, od vode, ognja in lesa do zemlje in kovine. Elemente v prostoru uravnoteži in jih postavi v pravilno harmonijo.
Pogoj za blaginjo je kakopak zdrava in lepo oskrbovana rastlina.

profimedia
tolstika

NATANČNA PRAVILA

Seveda pa poleg splošnih napotkov za podporo energij feng šuj vedno postreže še z natančnimi navodili. S srebrno tolstico ni nič drugače.

Postaviti jo je treba v izbrani predel, da tam aktivirate energijo. Njene okrogle liste povezujemo s kovinsko energijo, ki se navezuje na denar, kovance. Da je učinek močnejši, jo lahko gojimo v kovinskem lončku ali pa energijo kovine podpremo tako, da rastlino posadimo v glinen lonček, ki ponazarja energijo zemlje.

Postavljena v domu na različnih smereh neba podpira različne energije.

Lastnosti smeri neba:

Vzhod: pomaga nam, da se lotimo novih donosnih projektov in razširimo poslovanje.

Jugovzhod: povečuje zmožnosti, da se domislimo novih idej za prihodnjo blaginjo.

Jug: pomaga nam razviti vnemo za služenje denarja. Ugoden je za vzpostavljanje koristnih stikov.

Jugozahod: pripomore, da smo pozorni in skrbni pri varčevanju ter da nam denar, ki ga imamo, bolj koristi.

Zahod: olajša doseganje večjih zaslužkov pri dejavnosti, s katero se že zdaj poklicno ukvarjamo.

Severozahod: je dober za to, da oblikujemo bolj pošten odnos do denarja in bolj spoštujemo njegovo vrednost.

Sever: poveča energijo, ki se navezuje na denarni tok. Idealna izbira, če moramo pogosto predolgo čakati na plačilo.

Severovzhod: pritegne energije zmagovalca in je izvrsten za hitre odločitve. Okrepite to energijo, če želite špekulirati.

Trik: moč privabljanja denarja se menda še okrepi, če poleg tolstice položimo ali v zemljo h koreninicam zakopljemo kovanček.