JAGODNI IZBOR

Ovadba lažnemu policistu, kraja mesa, razstreljen smetnjak …

S.S.
2. 12. 2019, 21.30
Deli članek:

Deset pogosto spregledanih, na trenutke celo smešnih, a vselej resnih podvigov posameznikov v službi kriminala pri nas prejšnji teden.

STA
Pogosto spregledani podvigi posameznikov na drugi strani zakona.

10 Koprski policisti so imeli opravka s pijanim obiskovalcem lokala, ki se je slekel, potem pa gostom in zaposlenim psoval mater. Ker je kršitve nadaljeval tudi ob prihodu patrulje, je bil pridržan. Izdan mu je bil plačilni nalog.

9 V Mislinji, ob kolesarski stezi, je nekdo povsem uničil premično straniščno kabino.

8 Kranjski policisti so obravnavali mladoletnika, ki je od vrstnika z grožnjo zahteval denar in ogrlico.

7  V Štanjelu je nekdo vlomil v mesnico in ukradel blagajniški minimum, več pršutov in cigarete.

6 Celjski policisti so Na okopih obravnavali vlom v stanovanjsko hišo. Lastnik pogreša pet radiatorjev.

5 V Letušu so neznanci vlomili v prostore športnega društva. Pogrešajo televizor, prenosni zvočnik, računalnik in več zabojev piva.

4 V Postojni so vandali z močno petardo razstrelili kovinski smetnjak za smeti. Eksplozija je bila tako silovita, da so bili aktivirani tudi bombni tehniki specialne enote. Pokrov zabojnika in kosi so razbili dve okni bližnje knjižnice in dva regala v notranjosti. Škode je za 3000 evrov.

3 Občan iz Gržeče vasi je policiste obvestil, da so mu trije neznanci iz zamrzovalne skrinje ukradli meso in pobegnili proti gozdu. Kmalu so policisti ustavili kombinirano vozilo, v katerem je bila večja količina mesnih dobrot, voznik in še štirje potniki pa izvora niso znali pojasniti. Ukradeno meso so policisti vrnili oškodovancu, peterico, staro med 16 in 42 let, pa kazensko ovadili zaradi tatvine.

2 Moškega, ki se je v Laškem izdajal za policista in ustavljal promet ter zahteval, da mu vozniki pokažejo dokumente, so policisti ovadili zaradi lažnega izdajanja za uradno osebo, za kar je predvidena denarna kazen oziroma do eno leto zapora. Sedemindvajsetletnik je sicer stari znanec policije, že obravnavan zaradi premoženjskih deliktov, drog in nasilništva.

1 V Podklancu pri Dravogradu je nekdo izpred hiše ukradel osebno vozilo znamke Opel Astra, letnik 2005. Preden je lastnik opazil krajo, so bili policisti obveščeni, da je bilo vozilo opaženo pri tatvini goriva iz rezervoarja traktorja v Podpeci pri Črni na Koroškem. Nato so policisti spet prejeli obvestilo, da je vozilo opaženo na Prevaljah, za volanom pa 28-letni domačin. Osumljenca so policisti izsledili in pridržali, avto pa vrnili lastniku. Osumljeni je vozil tudi brez vozniškega dovoljenja in krepko pod vplivom alkohola. Sledi mu ovadba zaradi tatvine avta in goriva.