Astro

Tarot tedenska napoved od 1. do 7. decembra in nasvet

Kristina Strašek
1. 12. 2019, 08.00
Deli članek:

Padle so karte: Štirica novcev, Dvojka mečev, Sonce, kar pomeni, da je pred nami teden, ki bo mnoge izzval, saj se bodo morali soočiti s perečimi vprašanji in sprejeti pomembne odločitev.

profimedia
tarot

Nikar v ljubezni ne bežite pred resnico. Narediti morate korak naprej, pred tem pa se soočiti z realnim stanjem. Finančna plat potrebuje od večine več preglednosti in pozornosti. Naj začetek decembra ne bo v znamenju zaskrbljenosti, ampak si raje odločno povejte, da imate za vse dovolj denarja.

Kariera
Bi rekli, da se preveč osredotočate le na materialne dobrine v vašem življenju? S tem tednom bo namreč na tapeti ravno to. Med tem ko stremite za bogastvom, materialnim, mnogi med vami pozabljate na pravo bogastvo – vaše zdravje. Pazite, da se ne boste zaradi ideje, da morate za vse garati do onemoglosti, to mejo tudi prestopili. S tem tednom se vprašajte, česa vas je na področju materialnega strah. Se morda bojite kraj, morda nestabilnosti?
Razumljivo je, da je treba poskrbeti za finančno varnost. A zavoljo te ni treba pregoreti, biti v slabih odnosih z drugimi ali biti neprilagodljivi. Ključen je pravi odnos do denarja in sledenje vašem finančnem toku, koliko dobite in koliko date. Skopuštvo ni smiselno, saj mora denar nenehno krožiti – zato je bil nenazadnje ustvarjen. Denar ni vir sreče. Denar ni smisel življenja. Denar ni nekaj, kar narekuje vaše življenje. Denar je le vaša pot do določenih stvari, ki jih morda potrebujete (hrana, obleke, dopust). Namesto, da ste žalostni, ko date denar za položnice, bodite veseli, da ga IMATE in jih z njim lahko tudi poplačate. Nikoli si ne govorite, da nimate denarja. Namesto tega si redno govorite »Vedno imam dovolj denarja!« in »Odprt/-a sem za finančni priliv«. Spremenite odnos do denarja deležni boste preboja.
S tem tednom se boste morali soočiti s svojim finančnim stanjem in v kolikor opazite, da ta ne zagotavlja več varnosti, nekaj tudi spremeniti. Imeti morate cilj in plan. Če vidite, da delate v nedogled, a vaš trud ni poplačan, potem z vašim planom nekaj ni vredu (morda niti ne obstaja?). Enako velja za primere, če zaradi dela trpijo vsa druga področja življenja. Spremembe so del življenja. Nikar ne mislite, da ste ujeti v brezizhodni situaciji. VEDNO obstaja še vsaj ena druga pot, vedno imate možnost začeti delati na nečem novem. Vprašanje pa je, če se trenutnega stanja oklepate, ker vam je »domač«. Kaj pravite?
Ne pozabite nase in svojo osebno srečo. Vzemite si odmor, razvajajte svoje telo s kakšno kopeljo ali masažo. Namen življenja ni, da trpimo, ampak da uživamo.
Ključne besede:
• Preveč se obremenjujete z materialnim
• Preveč se oklepate le materialnega
• Je materialno vir vaše sreče?
• Spremenite odnos do denarja
• Oklepanje doseženega v svetu posla
• Oklepanje doseženega v materialnem smislu
• Strah pred krajo
• Je ogrožena finančna stabilnost?
• Finančna varnost
• Zloraba položaja
• Skopuštvo
• Poskrbite zase

dk
Poti nas vedno vodijo v različne smeri.

Ljubezen
Pred vami je teden odločanja. Da sprejmete pravo odločitev, boste morali obrniti hrbet pretiranemu čustvovanju in na nastalo pogledati z več zornih kotov. Ni vse tako črno belo, kot ste si zamislili. Obstajajo vmesne faze, ki so služile kot opozorila in ki so vsake toliko razkrile resnico. Lahko da ste bili le zaslepljeni ali preveč boječi, da tega niste želeli opaziti.
Če ste samski, to pomeni, da je čas, da se soočite s tistimi tihimi notranjimi demoni, ki sabotirajo poskuse zveze. Se vam zdi, da nihče sploh ne pokaže zanimanja? Morda je kriva vaša energija, ki jo oddajate. Lahko da izpadete preveč zadrti ali preveč obupani. Zakaj je tako, veste v resnici le vi. Gre za vpliv preteklosti, ki morda ni postregel z ravno lepimi izkušnjami. Med tem ko ste eni morda šli čez težke, nasilne ali nasploh boleče zveze, drugi morda do njih nikoli niste niti prišli. Vzemite si čas zase in začnite s celjenjem samih sebe. Ne govorite si negativnih besed, ampak besede vzpodbude. Povejte si, da si zaslužite ljubezni. Povejte si, da ste ljubljeni. Dovolite, da univerzum poseže vmes in vas popelje na pot, ki vas bo popeljala do pravega odnosa. Lahko da ta ne bo lahka, a imejte vero, da se vse zgodi za razlogom. Prilagajajte se, nenehno delajte na sebi.
Če ste v zvezi in je ta slaba, je s tem tednom napočil čas, da uvedete spremembo: razhod ali konkretno spremembo vajinega delovanja. Tako kot je, ne bo več dolgo trajalo. Treba je nekaj narediti, pri tem pa nehati izhajati iz čustev, ampak pogledati na odnos in vajino preteklost bolj racionalno. To ne pomeni, da morate biti hladni, ampak le razumni. Karta dvojka mečev jasno signalizira, da morate sprejeti odločitev … kar pa veste že sami. Zakaj se tega izogibate? Pred čim bežite? Katerih posledic vas je v resnici strah? Je ta strah utemeljen ali le del domišljije?
Če ste v zvezi, ki je načeloma v redu, vam ta karta sporoča, da je napočil čas da spregovorite o tisti temi, ki jo skrivate. Lahko da se gre za novo priložnost, menjavo lokacije bivanja, začetek družine itd. Potrebno bo le speljati odkrit pogovor.
Nujno je, da s tem tednom tako samski kot zasedeni v ljubezni najdete mir in ravnovesje. Nenehno nihanje razpoloženja in čustveni izpadi le poglabljajo težave. Umirite svojega duha in sprejmite odločitev. Morda se morate le umakniti od nastalega za nekaj časa, morda pa s partnerjem (ali nekom, ki vpliva) le skleniti nekakšno premirje. Ste začutili željo po umiku od partnerja ali simpatije? Naredite to. Treba je znati biti tudi neodvisni.
Ključne besede:
• Iskanje ravnovesja
• Sprejemanje odločitve
• Razpotje
• Umirite čustva
• Ne bodite slepi pred resnico
• Ni vse črno belo
• Iskanje smisla
• Obramba
• Korak naprej
• Strah
• Resnica
• Iskrenost
• Pred čim bežite?
• Česa vas je strah?
Nasvet tedna
Kot zadnja karta se je v tokratnem kompletu odprla karta Sonce, ki pa primarno simbolizira srečo, samozavest in premagovanje ovir. Z decembrom se vam obeta več zabave, več sproščene energije, kar pa s pridom izkoristite. Kot ste lahko opazili, boste mnogi morali spremeniti svoj pogled na denar, nanj pogledati bolj pozitivno in s tem odpreti vrata obilju. Na drugi fronti boste morali drugi več samozavesti in poguma pokazati na področju ljubezni. Naj vam preteklost ne jemlje poguma, ampak vam ga vliva. Najdite tisto notranjo moč, s katero ste se rodili in uvedite spremembe, ki bodo služile kot vaša odskočna deska. Stopamo v mesec veselja, praznovanja in družine. Prepustite se tem magičnim energijam in univerzumu predajte skrbi s priprošnjo, da vam pomaga v vaše življenje ponovno priklicati obilje v vseh možnih oblikah.