Astro

Tedenski horoskop: spremembe v odnosih in mišljenju so neizogibne

Bern Jurečič, astrolog
4. 11. 2019, 10.00
Posodobljeno: 25. 11. 2019, 14.17
Deli članek:

Med pomembnejšimi medplanetarnimi stiki velja v času od 4. do 11. novembra omeniti predvsem natančen sekstil med Saturnom in Neptunom, ki kot tvorni aspekt ne prinaša toliko napetosti in težav, temveč bolj prizemljitev načrtov, pričakovanj in upov.

pixabay
planet

To pomeni, da bo marsikateri pogled bolj realen, ne pa tako napet. K temu bo prispeval tudi Merkur, katerega retrogradnost se dogaja v Škorpijonu, znamenju radikalnosti. Ta bo manjša, saj Merkur prinaša tudi razmislek, preverjanje, tuhtanje in marsikatero spremembo tako v mišljenju kot v odnosu. Mars se počasi izvija iz zelo napetih odnosov s Saturnom in zdaj še s Plutonom, a kot radi rečemo, da »hudič na koncu še z repom mahne«, se zna zgoditi, da bo ta teden še kak izjemno nasilen dogodek kje v svetu, saj žarišč in možnosti za to ne manjka.

PREMIKI V TEM TEDNU

Sonce bo ta teden prišlo od 11°13 do 18°14 Škorpijona.

Merkur bo retrogradno prišel od 26°49 do 19°50 Škorpijona.

Venera bo v tem tednu prišla od 2°37 do 11°18 Strelca.

Mars bo prišel bo od 19°56 do 24°30 Tehtnice.

Jupiter bo prišel od 23°55 do 25°19 Strelca.

Saturn bo počasi prišel od 15°38 do 16°10 Kozoroga.

Uran bo retrogradno prišel od 4°20 do 4°03 Bika.

Neptun se bo retrogradno premaknil od 16°04 do točno 16° Rib.  

Pluton se bo premaknil od 20°52 do 20°59 Kozoroga.

Luna bo šla 5. 11. v Ribi in 8. 11. v Ovna.

Prvi krajec bo na nebu v ponedeljek, 4. 11., ob 11.22.

OVEN (od 21. 3. do 20. 4.)

Zelo dinamičen teden je pred vami. Vaša prizadevnost in ustvarjalnost sta na višku, vaši cilji so realni, a še vedno visoki. Povezava med Marsom in Jupitrom kaže na visoka pričakovanja in veliko vložene energije, tudi čustvene, rezultati pa ne bodo ravno bleščeči, predvsem zaradi vpletenosti neugodno postavljenih počasnih planetov. Ker ni vse odvisno samo od vas, ne bodite razočarani, ampak poskusite ovrednotiti svoje rezultate brez poslušanja prigovorov s strani. V ljubezni bo dogajanje v stilu vroče-hladno, verjetno pa je najbolj napet čas že mimo. Kljub temu malo pazite na izjave. Iz horoskopa se da razbrati precej dela z analizo finančnih tokov, dejanskih težav pa za zdaj ni videti.

BIK (od 21. 4. do 20. 5.)

V horoskopu je videti vašo željo doseči čim več in se po možnosti tudi izkazati pred drugimi. Je pa mogoče, da sami tega ne boste zmogli, zato je sposobnost dialoga in usklajevanja za vas ta čas pomembnejša kot sicer. Trudili se boste doseči neki dogovor in v dogovarjanje boste vložili veliko časa in energije. Potrudite se zadevo dokončati čim prej, da ne bi prišlo do odlaganja ali zavlačevanja. Deležni boste močnega vpliva tradicije ali pravil, starši ali bližnji domači bi znali ustaviti neki tok dogajanja, v kar ste polagali veliko upov. Jezile vas bodo malenkosti, s katerimi se morate ubadati. Za finančno poslovanje je ta čas odličen, ne glede na retrogradnost Merkurja, saj je ta pri vas vezana na druga področja.

DVOJČKA (od 21. 5. do 20. 6.)

Na začetku tedna boste imeli še izvrstne ideje (morda nekoliko nenavadne ali utopične), kasneje pa bo vse več zavor, naleteli boste na neodobravanje in iskali vzroke, pa tudi možnosti obvoda. Merkur gre navidezno nazaj, in to v šestem polju, ki govori o redu, delu, zdravju, prehrani in podobno. Ob tem se bo spet po malem pokazalo vaše kompliciranje, ki pa stanja tudi ne bo izboljšalo. Na polju obračanja denarja so možnosti kake dobre akcije, projekta ali transakcije dobre, ob treznem premisleku seveda. V srčnih zadevah bodite pazljivi, včasih je že ena sama beseda preveč, nasprotna stran pa je videti vznemirjena in občutljiva.

RAK (od 21. 6. do 22. 7.)

Neke zanimive ideje izpred nekaj tednov se bodo v tem tednu zazdele izvedljive in vas bodo začele zanimati, posebej če gre za kaj kreativnega, lepega, dragega ali prijetnega. Pri tem ne boste imeli čisto prostih rok, delali boste v navezi še z nekom, ki bo poskrbel za sto stvari, ki bi vas lahko motile pri ustvarjanju. V ljubezni bo pestro, spremembe, dogovori, odgovornost in strast se bodo prepletali, na trenutke ne boste vedeli, kaj je pomembnejše in kaj vam je storiti. Lahko pa se tudi zgodi, da v vaše življenje vstopi neka oseba, ki vam je nekdaj veliko pomenila, a ste nanjo že pozabili. Če pride do tega, se pravočasno zamislite in preverite, kdo je v vašem življenju kdo, da ne pride do trenj.

LEV (od 23. 7. do 22. 8.)

Po eni strani se kaže težnja premakniti se naprej (navzgor) in izkazati se ter zmagati, po drugi pa vam trenutno dogajanje veže roke in zadržuje vašo pozornost na raznih domačih, čustvenih, starih zadevah, ki bi se jih zelo radi znebili – tako bi lahko v eni sapi opisali vaš tokratni teden. Vseh stvari se boste lotevali z veliko volje, je pa videti preveč čustvenega naboja, celo preobčutljivosti. Zaradi tega se lahko v kakem trenutku odločite narobe. Vpliv družine bo v tem tednu zelo močan. Pri papirnih in pravnih poslih boste naleteli na dilemo, ali nekaj sprožiti oziroma opraviti ali ne. Vložek bo velik, na tehtnici pa bo ali morala ali pa neki pomemben odnos.

DEVICA (od 23. 8. do 22. 9.)

Na začetku tedna se boste držali bolj nazaj, kot bi se bali koga prizadeti. Vaša občutljivost se bo pokazala v kritičnosti in iskanju napak, a že v drugi polovici tedna bo drugače, saj vas bodo naloge prisilile preusmeriti misli. Vaša sposobnost prilagajanja dejanskim možnostim bo v tem času na preizkušnji, a boste izpit opravili z odliko. V ljubezni bo nekaj potekalo v smeri »višjih ciljev«, nekaj boste (ali pa vaša druga polovica) naredili iz vzrokov, na katere navadno niti pomislili ne bi, pri tem pa bolj mislili na jutri kot na danes. Vzemite si čas in si napolnite baterije za kasnejše dni, ko dogajanja in tekanja okoli ne bo manjkalo.

TEHTNICA (od 23. 9. do 23. 10.)

Precej živahen teden je pred vami in veliko bi lahko naredili, a vas bo nekaj držalo nazaj. Volja staršev ali družine, predsodki, tradicija? Zna biti, da se boste s kom izmed domačih spoprijeli in tu je treba paziti ter pravočasno odstopiti, če bi kazalo na hrup, vpitje ali žalitve. Tudi če potem ne dosežete svojega ... V tem tednu boste izdatno razmišljali o perspektivi, ne toliko o stvareh za nazaj, zmotila vas bo nepremičnost nekaterih ljudi okrog vas. Na trenutke se boste vprašali, kje neki je harmonija, ki ste jo imeli še pred nedavnim ter jo seveda pričakovali tudi naprej. Kar zadeva finance, se bodo pojavile neke sitne malenkosti za nazaj, tudi denimo kak nesporazum, ki pa se zna poznati na denarnici.

ŠKORPIJON (od 24. 10. do 22. 11.)

Merkurjev obrat ne prinaša kakega zastoja, morda ne počnemo stvari tako zelo naravnost. Po svojem obratu pri vas vam je priskrbel čas za iskanje kakih drugih poti in dodaja nekaj prilagodljivosti, ki je nikoli nimate preveč. Uranov neugodni položaj še naprej kvari možnosti za dogovor. Idej vam ne primanjkuje, energije za njihovo izpeljavo tudi ne, in četudi vas dejstvo, da drugi morda niso najbolj za stvar, nikoli ni kaj dosti motilo, pa bo občutek, da se nič ne premakne, vseeno neprijeten. Čutili boste družbeno odgovornost, saj bi znala kaka vaša poteza spodbuditi še druge, ki pa niso toliko zanesljivi in bi se lahko ideja izrodila v kaj neobvladljivega. Zato pazite, komu kaj rečete. Marsikaj boste raje storili sami.

STRELEC (od 23. 11. do 21. 12.)

Tudi če bi se zelo radi osvobodili spon in odvečnih obveznosti, čas za premik še ni prišel – Sonce je še v Škorpijonu, se pravi bolj povlečeno vase, in ker se je tudi Merkur prav tam obrnil nazaj ter bo tam še kar nekaj časa, si boste vzeli več časa zase, se povlekli v tišino in razmišljali o nekaterih stvareh, ki ste jih slišali in so vam dale misliti. Regeneracija, počitek, spanje in celo jok, če ste ga zmožni, so odlična rešitev za nabrane obremenitve ter polnjenje baterij po eni in ovire pri aktivnostih po drugi strani. Predvsem se ne obremenjujte s tem, če vam ta čas nekaj ne gre dobro. Ljubezenske in srčne zadeve boste jemali zelo resno, istočasno pa boste uživali v komunikaciji, kratkih potovanjih in »lahkosti« trenutka.

KOZOROG (od 22. 12. do 20. 1.)

Saturn, Pluton in Lunarni vozel so še vedno blizu skupaj sredi vašega znamenja, kar ni "kar nekaj" - marsikateri Kozorog v teh tednih doživlja karmična spoznanja in/ali tektonske življenjske (strukturne) premike. K sreči se oba planeta gibljeta naprej in ta prelomni čas ne bo več trajal dolgo, tako da se kažejo razrešitve in prihodnji trendi. Sonce in Merkur ta čas poudarjata pomen pogleda naprej, kar nekoliko zvišuje napetost, saj je še veliko stvari nedokončanih. Prav v te namene se da uporabiti trenutno retrogradnost Merkurja, kajti za popravo napak, pospravo in pripravo prihodnjih korakov je tak Merkur kot naročen. Nekaj malega težav je videti z otroki in kljubovanjem.

VODNAR (od 21. 1. do 18. 2.)

Tokratno Lunino potovanje po nebu vam bo prineslo izboljšan občutek za to, kaj si mislijo in želijo drugi, in četudi to ne bo trajalo dolgo, iz tega lahko sledijo kaka pomembna spoznanja za bodočnost. Nekaj odličnih prebliskov vam bo prineslo občutek, da bi lahko spremenili stanje v družbi na boljše. Vodnarji dobro veste, kaj je narobe in kje »potipati«, da bi se stvari v sistemu izboljšale. Ker bi radi izboljšali svet in ker reševanje sporov danes marsikoga sploh ne zanima, boste zaostrovanje jemali zelo osebno, pa čeprav na trende ne morete vplivati. V partnerstvu je videti veliko pričakovanj in tudi odgovornosti, ga pa boste ta teden delili s službo in vsem svetom, ki »vas potrebuje«.

RIBI (od 19. 2. do 20. 3.)

V službi bo okoli vas precej živahno, a tudi če bo na trenutke napeto ali živčno, se vas to ne bo kaj dosti dotikalo. Prej nasprotno; imeli boste občutek, da sprejemajo vaš trud in cenijo vašo pripravljenost za pomoč. Ribe tretje dekade lahko doživijo še kaj boljšega od tega, na primer pohvalo ali nagrado, celo napredovanje ni izključeno, če so za to seveda sploh pogoji. Ob vsem tem boste presenetljivo mirni, v nasprotju z množico »sekirantov« boste svetu kazali, kako je mogoče živeti v času, ko je »vse narobe«. Kar zadeva finance, se lahko srečate s kako izjemno ugodno ponudbo, a če bi v to morali kaj vložiti, raje dobro premislite in šele potem naredite korak v tej smeri.