Astro

Kaj je RTT in kako nam lahko pomaga?

Irena Kahne, osebno srečanje: 040 309 304
1. 11. 2019, 17.00
Deli članek:

Hitra transformacijska terapija ali RTT (Rapid Transformational Therapy) je vrsta terapije, ki jo je ustanovila Marisa Peer.

dk
terapija

Ena velikost ni primerna za vse in individualne tehnike ne dajo vedno želenega rezultata. RTT uporablja singularno metodo, ki vključuje najboljše elemente ostalih vrst terapij, s čimer zagotavlja celovito zdravljenje in zaradi česar ni potrebe po dolgo trajajoči terapiji z veliko seansami.

Metoda RTT je učinkovita tako pri lajšanju duševnih motenj kot tudi pri razvijanju miselne naravnanosti, usmerjene v rast. Brez zaupanja vase in samozavesti bomo skozi naše vedenje izražali lastnosti, ki nas bodo ovirale pri doseganju ciljev.

Ustvarjanje orodij

Prvi korak k transformaciji je razumevanje lastnih omejujočih prepričanj. Ko znamo te blokade prepoznati in jih potrditi, ustvarimo s tem močno orodje, s katerim lahko preporeke začnemo spreminjati. Ne bo nujno enostavno, lahko pa je zelo osvobajajoče, ko zaznamo lažne zgodbice, ki smo si jih dolgo časa govorili.

Občutki krivde in sramu nas zelo obremenjujejo. Del procesa transformacije je tudi odpuščanje. Ko si odpustimo za pretekle izkušnje, se s tem osvobodimo velikega bremena in lahko usmerimo pozornost naprej, ne več nazaj.

Izkušnje iz otroštva nas oblikujejo. Nekatere izmed nas so zaznamovali travmatični dogodki, ki jih moramo razumeti in predelati, saj s tem poskrbimo, da ne bodo več negativno vplivali na našo sedanjost in prihodnost.

Tudi iz na videz srečnega otroštva pa smo prinesli priučena prepričanja, ki še vedno vplivajo na naše življenje v odraslosti. V otroštvu smo recimo pridobili prepričanja okoli denarja. Če so negativna, bodo ovirala naš finančni uspeh, saj si ga ne bomo dovolili.

Prepričanja pod vprašajem

Razumeti moramo, da prepričanja niso dejstva. Ljudje smo ustvarjeni tako, da se ves čas učimo, vendar pa bo naše razumevanje naučenega pogojeno z našimi prepričanji. Ustvarjamo si izkušnje, ki so skladne z našimi vrednotami. Dobra novica pa je, da lahko naša prepričanja in vrednote postavimo pod vprašaj ter jih kadarkoli spremenimo, če smo si jih pripravljeni pobliže ogledati in v to vložiti trud.

Ob vsej tej kompleksnosti se zdi začeti delo na sebi včasih nemogoča naloga. Toda če se ga ne lotimo, bomo zelo težko dosegali cilje na kateremkoli področju v življenju ali pa jih sploh ne bomo mogli.

Nove višave

Ena izmed največjih prednosti metode RTT je izjemno hiter napredek. Kot bi obliž z rane odtrgali na hitro, namesto da ga vlečemo počasi in boleče. Ko pridemo do srži blokad in se jih osvobodimo, lahko takoj nadaljujemo s pozitivno miselno naravnanostjo.

Metoda RTT lahko pomaga marsikomu, saj se svojih blokad pogosto niti ne zavedamo. Doseči svoje najvišje potenciale in usvojiti miselnost, usmerjeno v rast, je cilj, ki vodi v dviganje kakovosti življenja in še dodatno podkrepi nadaljnje uspehe. Kjerkoli že smo, imamo vedno možnosti za izboljšave. Vedno obstajajo še večji cilji in nove višave, po katerih lahko posegamo. Moramo si le dovoliti, da verjamemo, da lahko dosežemo prav vse, kar si zastavimo.